ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ ΣΤO ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

0Κόρινθος, 22 Ιουνίου 2019

Με επισκέψεις και συναντήσεις στα χωριά του δήμου Βέλου - Βόχας και ομιλίες στην Στιμάγκα και το Βέλο συνεχίστηκε την Παρασκευή (πρωί και απόγευμα) η περιοδεία του υπ. Βουλευτή Κορινθίας Νίκου Ταγαρά, στον δρόμο προς τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το πρωί ο κ. Ταγαράς επισκέφτηκε τα χωριά Ευαγγελίστρια, Μπολάτι, Κρήνες, Νεράτζα και Ταρσινά. Εκεί συνομίλησε σε ζεστό κλίμα με τους κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αγρότες και του μετέφεραν τα προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους. Ο κ. Ταγαράς τόνισε ότι η αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα -τόσο της γεωργίας όσο και της κτηνοτροφίας- αποτελεί βασικό άξονα της κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρθηκε ακόμα στις ανάγκες εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει γρήγορα τους αγρότες για τις καταστροφές που υφίστανται.

Το μεσημέρι ο πρ. αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) βρέθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο», όπου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση τους 16 άξονες του κυβερνητικού σχεδίου.

Το απόγευμα ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ επισκέφτηκε το Ελληνοχώρι και την Πουλίτσα, ενώ μίλησε σε συγκεντρώσεις στην Στιμάγκα και το Βέλο.

Σε αυτές είχε την ευκαιρία να μιλήσει διεξοδικότερα για τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να εκσυγχρονιστεί η αγροτική οικονομία. Οι δύο πιο σημαντικές αφορούν τα κίνητρα που θα δοθούν στους αγρότες, ώστε να δημιουργήσουν ομάδες παραγωγών και συνεργατικά σχήματα, τα οποία θα φορολογούνται με 10%. Η δεύτερη σημαντική πρωτοβουλία που θα πάρει η ΝΔ για τους αγρότες αφορά την διεκδίκηση από την Ελλάδα της συμμετοχής της σε ειδικά ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης των γεωργών και των κτηνοτρόφων, ώστε να αξιοποιήσουν τη νέα τεχνολογία και να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές.

Οι κάτοικοι ζήτησαν από τον κ. Ταγαρά η επόμενη κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα της ασφάλειας, με τον υπ. βουλευτή Κορινθίας να αναφέρει πως το να νιώθει κάθε πολίτης ασφαλής είναι προϋπόθεση για την δημοκρατία, για την ευημερία και για την κοινωνική συνοχή. Για τον λόγο αυτό θα ενισχυθεί η ΕΛΑΣ, τόσο σε έμψυχο δυναμικό με 1500 προσλήψεις αστυνομικών, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, με στόχο 24ωρες περιπολίες σε καθημερινή βάση.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος ο κ. Ταγαράς αναφέρθηκε στο φράγμα Ασωπού, το οποίο ο ίδιος γνωρίζει καλά τόσο από την αυτοδιοικητική του διαδρομή. Όχι μόνο γιατί το έργο χρηματοδοτήθηκε, μελετήθηκε και σχεδιάστηκε στην περίοδο της θητείας του ως Νομάρχης (2003-2010), αλλά και γιατί το 2014, από την θέση του αν. Υπουργού ΠΕΚΑ, πέτυχε να το βάλει ξανά σε τροχιά, με την συμμετοχή και του Άκτωρα στην εκτέλεση του έργου (κοινοπραξία).

Σήμερα, χάρη σε εκείνες τις ενέργειες του 2014, το Φράγμα Ασωπού προχωρά και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2020, όπως προβλέπεται από την σύμβαση του έργου.
Δημοσίευση: Ιουνίου 22, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ ΣΤO ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator