Διατηρητέα κτίρια αποθηκών στο Κιάτο γίνονται θέατρο και κινηματογράφος με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

0Σοφία Κοντογιάννη

Σε θέατρο και κινηματογράφο θα μετατραπεί συγκρότημα διατηρητέων αποθηκών στο Κιάτο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, το κτιριακό συγκρότημα το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο 4.233,28 τ.μ εντός σχεδίου πόλεως Κιάτου, αποτελείται από 6 κτίρια και αποθήκες. Τα 3 από τα ανωτέρω κτίσματα, είναι επιφανείας 1.653,23 τ.μ. , οι δύο αποθήκες είναι 752,95 τ.μ., το διώροφο κτίριο 467,60 τ.μ. και το θυρωρείο 9,47 τ.μ.

Το συγκρότημα του πρώην σταφιδεργοστασίου και δει τα κελύφη των τεσσάρων κτιρίων στο βορειοδυτικό τμήμα και των δύο παλαιότερων στο νοτιοανατολικό τμήμα, χωρίς την μεταγενέστερη διώροφη προσθήκη, έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία. Η δράση αποκατάστασής τους, περιλαμβάνει παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των δύο διατηρητέων κτιρίων καθώς και του διωρόφου κτιρίου που βρίσκονται στη νοτιοανατολική πλευρά του συγκροτήματος, με στόχο την ανάδειξή και την αξιοποίησή τους. Μετά τις επεμβάσεις, τα κτίρια θα καταστούν πλήρως λειτουργικά, αποκτώντας χρήσεις οι οποίες προβάλλουν τα κτιριολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά τους και παράλληλα αποβλέπουν στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης αλλά και την ένταξη νέων λειτουργιών για τους κατοίκους. Συγκεκριμένα, προβλέπονται οι ακόλουθες χρήσεις :

Το ένα κτίριο, θα διαμορφωθεί σε κινηματοθέατρο, δυναμικότητας 288 θεατών. Στον κύριο χώρο του κτιρίου θα υπάρχει η πλατεία των θεατών με 240 καθίσματα, η σκηνή, η αυλαία, τα παρασκήνια, τα καμαρίνια, οι βοηθητικοί χώροι και η σκάλα προς τον εξώστη. Στον εξώστη θα υπάρχουν 48 θέσεις θεατών, ο χώρος προβολής και οι βοηθητικοί χώροι των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Έτερο κτίριο, θα χωριστεί σε δύο χώρους, όπου στον ένα χώρο θα διαμορφωθούν το φουαγιέ του κινηματοθεάτρου, το ταμείο – γκαρνταρόμπα, το bar και οι απαραίτητοι χώροι υγιεινής του. Στο δεύτερο χώρο θα δημιουργηθεί εστιατόριο – bar με τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.

Ο πρώτος όροφο του διώροφου κτιρίου, θα αποτελέσει επέκταση χρήσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπως αυτή λειτουργεί σε τμήμα του ισογείου. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν μεταξύ άλλων πρόσθετα τμήματα, όπως παιδικό τμήμα, τμήμα Τοπικής Ιστορίας και Αρχαιολογίας, τμήμα μουσικής, χώρος Η/Υ, χώρος προβολών και παρουσιάσεων βιβλίων, ντοκιμαντέρ, διαλέξεων, εξειδικευμένων συνεδρίων καθώς και βοηθητικός χώρος.
Δημοσίευση: Ιουνίου 15, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Διατηρητέα κτίρια αποθηκών στο Κιάτο γίνονται θέατρο και κινηματογράφος με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator