ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ ΣΤΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ

0
 


Στα χωριά της Στυμφαλίας βρέθηκε χτες (Τρίτη 25 Ιουνίου), ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία Νίκος Ταγαράς, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην ορεινή Κορινθία.

Ο κ. Ταγαράς περιόδευσε σε όλα τα χωριά και συνομίλησε με τους κατοίκους τους, που του περιέγραψαν το δύσκολο τοπίο μέσα στο οποίο ζουν την καθημερινότητά τους. Όπως και στα άλλα χωριά της ορεινής ζώνης η εγκατάλειψή τους από τους νέους αποτελεί το πιο σημαντικό πρόβλημα. «Ειδικά τον χειμώνα η κατάσταση είναι απερίγραπτη», μετέφεραν στον πρ. αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, «δεν υπάρχει ζωή…».

Ο κ. Ταγαράς τόνισε πως «η Στυμφαλία και ο Φενεός είναι υπέροχοι τόποι για να ζει κανείς, ειδικά σήμερα που πολλοί άνθρωποι έχουν αντιληφθεί πόσο δύσκολη και πιεστική είναι η καθημερινότητα στο αστικό περιβάλλον. Αν δώσουμε δουλειές και δυνατότητα να ζήσει κανείς άνετα και με ασφάλεια, τότε είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουν οι νέοι πίσω στα χωριά…». Ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας, εξήγησε στην συνέχεια με ποιον τρόπο θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πετύχει το σχέδιο να αποκτήσει ξανά ζωή η ορεινή Κορινθία

Πρώτον, να γίνουν επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Τέτοιες θέσεις εργασίας, στην συγκεκριμένη περιοχή, μπορούν να γίνουν στον χώρο του Τουρισμού -ειδικά του εναλλακτικού τουρισμού (υγείας, περιπατητικού, αγροτουρισμού, αθλητικού κ.λπ)- και στον πρωτογενή τομέα (γεωργία-κτηνοτροφία), που αποτελεί άλλωστε και συγκριτικό πλεονέκτημα για την χώρα μας. «Αν, μάλιστα, ο πρωτογενής τομέας συνδεθεί με την δημιουργία καινοτόμων μικρών μεταποιητικών μονάδων (συσκευαστήρια κ.λπ.) που θα δίνουν υπεραξία στα τοπικά προϊόντα, όλη η περιοχή μπορεί ξανά να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο για τους παλιούς κατοίκους της, αλλά και για καινούργιους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης, κάτι που θα γίνει από την επόμενη κυβέρνησης της Ν.Δ. με μείωση της φορολογίας και άρση όλων των γραφειοκρατικών κυρίως εμποδίων που βάζει το κράτος…».

Δεύτερον, να δημιουργηθούν υποδομές τέτοιου τύπου που να διευκολύνουν την ζωή των ανθρώπων να τους επιτρέπουν να ζήσουν μιαν άνετη και ασφαλή ζωή με πρόσβαση σε σύγχρονες δομές υγείας και εκπαίδευσης.

Ο κ. Ταγαράς υπενθύμισε τέλος το σημαντικό έργο που έγινε στην περιοχή της Στυμφαλίας, όταν ο ίδιος ήταν Νομάρχης την οκταετία 2003-2010. Ανέφερε χαρακτηριστικά, τις γέφυρες στην Δροσοπηγή και την Λαύκα και την παράκαμψη Καστανιάς, η οποία ξεκίνησε στην διάρκεια της θητείας του και ολοκληρώθηκε από την περιφέρεια, τα αρδευτικά έργα στο Καίσαρι, στην Κυλλήνη, στο Ψάρι και την Δροσοπηγή, που εξυπηρετούν τους αγρότες της περιοχής, τις μελέτες αναδασμού μελέτες αναδασμού στις περιοχές Λαύκας, Καρτερίου και Καλλιάνων, την κατασκευή Νηπιαγωγείου στο Κρυονέρι και πολλά άλλα.
Δημοσίευση: Ιουνίου 26, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ ΣΤΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator