ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ ΣΕ ΑΣΣΟ ΚΑΙ ΛΕΧΑΙΟ

0








Στα χωριά του πρώην δήμου Άσσου - Λεχαίου βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας και πρ. αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) Νίκος Ταγαράς. Το πρωί, ο κ. Ταγαράς περιόδευσε στις Κεχριές, τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, την Αλμυρή, το Κατακάλι και το Γαλατάκι.

Από την επικοινωνία του με τους πολίτες έγινε σαφές για μία ακόμη φορά, πως η ανάπτυξη, η ανεργία των νέων και η ασφάλεια είναι τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Κορινθίας, περισσότερο από κάθε άλλο.

Ο κ. Ταγαράς συμφώνησε για την σημασία που έχει η ανάπτυξη και η προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. «Σήμερα τα περισσότερα νέα παιδιά συντηρούνται από την σύνταξη του παππού και της γιαγιάς…», σημείωσε με έμφαση. «Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να δουλέψουν, ώστε να μην αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό. Αλλά πρέπει ταυτόχρονα να τους δίνουμε και ευκαιρίες να κάνουν και δικές τους δουλειές. Να αξιοποιήσουν όποιες καινοτόμες ιδέες έχουν και να τις υλοποιήσουν στην πράξη. Κι αυτό μπορεί να γίνει με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και στον πρωτογενή τομέα…».
Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά είναι ένα φορολογικό σύστημα που θα είναι δίκαιο και θα δίνει ανάσα στους πολίτες. «Γιατί η φορολογική δικαιοσύνη βελτιώνει την παραγωγικότητα», συνέχισε ο κ. Ταγαράς.

Για το θέμα της ασφάλειας που έθεσαν και οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές, ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ τόνισε ότι είναι προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία: «κάθε έλληνας πολίτης δικαιούται να νιώθει ασφαλής στο σπίτι του και στην γειτονιά του. Η ασφάλεια είναι δημοκρατικό δικαίωμα, είναι προϋπόθεση ευημερίας, είναι προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής…». Όπως εξήγησε η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα προχωρήσει σε προσλήψεις στην ΕΛΑΣ, ώστε να ενισχυθεί σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, ενώ θα υπάρξει φροντίδα και για την υλικοτεχνική υποδομή των αστυνομικών.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν να ποτίσουν τα χωράφια τους. Οι υδάτινοι πόροι δεν επαρκούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα και την ποσότητα της σοδειάς κάθε χρόνο. Πλέον, οι αγρότες περιμένουν την ολοκλήρωση του φράγματος Ασωπού, προκειμένου να μπορέσουν να αρδεύσουν την περιουσία τους. Ο κ. Ταγαράς -ο οποίος από την αυτοδιοικητική του διαδρομή γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο έργο, καθώς είχε υπογράψει την σύμβαση για την κατασκευή του ως Νομάρχης- υπενθύμισε ότι το 2014, από την θέση του αν. Υπουργού ΠΕΚΑ, πέτυχε να το βάλει ξανά σε τροχιά, με την συμμετοχή και του Άκτωρα στην εκτέλεση του έργου (κοινοπραξία).
«Σήμερα, χάρη σε εκείνες τις ενέργειες του 2014, το Φράγμα Ασωπού προχωρά και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2020, όπως προβλέπεται από την σύμβαση του έργου…», σημείωσε ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Δημοσίευση: Ιουνίου 24, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ ΣΕ ΑΣΣΟ ΚΑΙ ΛΕΧΑΙΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator