Ν. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Άμεση παρέμβαση για το θανατηφόρο ατύχημα στο κέντρο του Κιάτου

0ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙΑΤΟ 13 -6--2019
Δ.Σ.-ΠΡ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΤΗΛ. 6937056614 
Email. Nikos.zacharopoulos@gmail.com

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
Υπόψη Αστυνομικού Διευθυντή Ταξίαρχου κ. Σπυρίδωνος ΣΚΛΑΒΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΘΕΜΑ: Κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών-Θανατηφόρο- τροχαίο ατύχημα στην Π.Ε.Ο. Κορί9νθου –Πατρών, μέσα στη πόλη του Κιάτου.

ΣΧΕΤ: Ν. 4388/2016 (Α’/93], σχετικές διατάξεις και αποφάσεις.

-κ. Διευθυντά, σχετικά με τη κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στη Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, σας γνωρίζω τα παρακάτω.

-Πρωινές ώρες σήμερα [13-6-2019], εντός της πόλης του Κιάτου επί της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, φορτηγό αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ηλικιωμένη γυναίκα.

-Δεν γνωρίζουμε αν το φορτηγό αυτό αυτοκίνητο είχε το δικαίωμα της διέλευσης από την Π.Ε.Ο. Κορίνθιου-Πατρών ή είχε παραβιάσει τη σχετική Νομοθεσία.

-Οι κάτοικοι του Κιάτου και της ευρύτερης περιοχής περίμεναν [10] ετίες ολόκληρες να λειτουργήσει ο νέος Αυτοκινητόδρομος- ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ- για να απαλλαγούν από τη κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων, διεθνών κυρίως μεταφορών, που χρησιμοποιούσαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, για να μη πληρώνουν τα διόδια οι οδηγοί, στον μετωπικό σταθμό Ζευγαλατείου και τώρα Μουλκίου.

-Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται, διαχρονικά, μια σειρά προβλημάτων, που αρχικά έχουν σχέση με το φόρτο της κυκλοφορίας στη Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, η οποία και χωρίς τη κυκλοφορία των φορτηγών αυτών, είναι επιβαρυμένη.

-Πέραν αυτού η κυκλοφορία του μεγάλου τονάζ φορτηγών αυτοκινήτων στη Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, δημιουργεί ζημιές και καταστροφές στον ασφαλτοτάπητα, με ότι αυτό συνεπάγεται, τόσο στην ασφαλή κυκλοφορία των άλλων οχημάτων, όσο και στο οικονομικό κόστος για την αποκατάστασή του.

-Η πολιτεία, όπως εκφράζεται με την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, αποφάσισε να δώσει λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα και ψήφισε τον προαναφερόμενο Νόμο, που συμπληρώθηκε με σχετικές διατάξεις και αποφάσεις.

-Ως προς το περιεχόμενο των σχετικών παραγράφων του Νόμου και των σχετικών διατάξεων και αποφάσεων, μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη και άποψη, πλην όμως αυτό δε συνεισφέρει σε κάτι, από τη στιγμή που τέθηκαν σε εφαρμογή.

-Από την εφαρμογή του Νόμου, και των σχετικών διατάξεων και αποφάσεων μέχρι σήμερα, σε ότι αφορά τη περιοχή μας, πιστεύω ότι ο Νόμος εν πολλοίς είναι ανενεργός.

-Σε καμία περίπτωση δεν διαπιστώνεται σημαντική μείωση της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, παρότι ο νέος Αυτοκινητόδρομος δόθηκε σε κυκλοφορία μέχρι την Αχαϊκή πρωτεύουσα.

-Εκτός αυτού, μετά τη λειτουργία των μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων, η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου –Πατρών, αυξήθηκε σημαντικά, από Κιάτο μέχρι Κόρινθο και αντίστροφα, επειδή το κόστος των διοδίων [2.20 ευρώ] είναι υπερβολικό.

-Για να είμαι δίκαιος προς κάθε κατεύθυνση, το μεν αρμόδιο Υπουργείο έδωσε περίοδο χάριτος στους παραβάτες οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων και καλώς έπραξε, το ίδιο δε ισχύει και για τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

-Η περίοδος χάριτος, μετά και από τη πλήρη λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου-ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ- πιστεύω ότι πέρασε κατά πολύ και πρέπει να αρχίσει η εφαρμογή του Νόμου και των σχετικών διατάξεων και αποφάσεων.

-Η ΟΛΥΜΙΑ ΟΔΟΣ πλέον λειτουργεί ολοκληρωμένη μέχρι τη Πάτρα, καθώς και οι μετωπικοί και πλευρικοί σταθμοί διοδίων.

-Μπορεί τα τέλη των διοδίων να είναι υπερβολικά, αυτό όμως δεν είναι εύκολο να αλλάξει και οφείλουμε όλοι να το αντιμετωπίσουμε.

-Οι Αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στον Νομό Κορινθίας, δείχνουν ευαισθησία προς τους οδηγούς των οχημάτων αυτών, και καλώς κάνουν, από τη στιγμή που οι ποινές που προβλέπονται, και ως προς το ύψος των διοικητικών προστίμων και ως προς την ακινητοποίηση των οχημάτων, σε περίπτωση μη πληρωμής του προστίμου, είναι δυσβάσταχτες.

-Οι οδηγοί όμως των φορτηγών οχημάτων που κινούνται παράνομα στη Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, δεν έχουν υποχρέωση να εφαρμόζουν την ισχύουσα Νομοθεσία;

-Γιατί πρέπει οι Αστυνομικοί να δείχνουν συνεχώς επιείκεια και οι οδηγοί των οχημάτων αυτών, να εκμεταλλεύονται αυτή τα κατάσταση και να μην εφαρμόζουν την ισχύουσα Νομοθεσία;

-Αντιμετωπίζεται με κατανόηση το γεγονός της εξοικονόμησης, από τους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων, του χρηματικού ποσού των [5] περίπου ευρώ, από τη διαφορά διέλευσης της Ν.Ε.Ο. με την Π..Ε.Ο. μέχρι τη πόλη του Κιάτου, αλλά δεν μπορεί πλέον αυτό να ισχύει σε μόνιμη βάση.

-Ως προς την εφαρμογή των χρηματικών προστίμων, με την υποχρεωτική ακινητοποίηση των οχημάτων, σε περίπτωση μη άμεσης πληρωμής του προστίμου, προτείνω οι Υπηρεσίες σας να συνεννοηθούν με τις κατά τόπου Δημοτικές αρχές για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

-Πιστεύω όμως ότι το σοβαρό αυτό πρόβλημα θα επιλυθεί, κατά πρώτον με τις έγγραφες συστάσεις προς τους παραβάτες και ακολούθως με τη πλήρη εφαρμογή της ισχύουσας Νομοθεσίας.

-κ. Διευθυντά, αναμένω και όλοι οι πολίτες της περιοχής αναμένουν τη λύση, στο μέτρο του εφικτού, του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Με εκτίμηση
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση: Ιουνίου 13, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Άμεση παρέμβαση για το θανατηφόρο ατύχημα στο κέντρο του Κιάτου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator