ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ η ομιλία του Βαγγέλη Χουσελά στο Κάτω Διμηνιό

0


Μια εξαιρετική πολιτική ομιλία,με ιδιαίτερη έμφαση στα θεσμικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης,χωρίς τυμπανοκρουσίες,χωρίς θριαμβολογίες,χωρίς μεγάλες υποσχέσεις,αλλά με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και συνείδησης.
Κυρίως όμως μια ενωτική ομιλία που ανέδειξε ότι τα προβλήματα που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
Ένας πολιτικός λόγος ξεκάθαρος,κατανοητός,τεκμηριωμένος,που σπάνια ακούγεται σε προεκλογική περίοδο
Εύστοχα ερωτήματα και τοποθετήσεις γίνανε σε ένα κλίμα κατάνυξης και πολιτισμένου λόγου.
Κράτησα ένα ερώτημα που έγινε,κατά το τέλος της συζήτησης και πιστεύω ότι η απάντηση έμεινε λίγο μετέωρη..
"Θα μπορέσετε να αλλάξετε αυτά που λέτε σαν νέα δημοτική αρχή,την στιγμή που έχουν συμφωνηθεί και ολοκληρωθεί από τους προηγούμενους?"
Τα πάντα αλλάζουνε,φίλε Θύμιο.Άλλοτε εύκολα,άλλοτε δύσκολα.Αλλά αλλάζουνε.Αρκεί να το θέλουμε, να το πιστεύουμε και να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις...
-Κοινωνία που συμμετέχει και είναι ενωμένη με γνώμονα το κοινό καλό και όχι το ατομικό συμφέρον.
-Ηγεσία που εκτός από την γνώση τον σχεδιασμό και την ανιδιοτέλεια,πρέπει να έχει βαθιά συνειδητοποιήσει,ότι η ΜΟΝΗ της δύναμη που της δίνει λόγω ύπαρξης,είναι η ίδια η κοινωνία.Μακριά ή ξεκομμένη από αυτή,είναι καταδικασμένη να γίνει έρμαιο των οικονομικά ισχυρών και αφού την εκμεταλλευτούν για όσο χρειάζεται,θα την πετάξουν στα σκουπίδια της ιστορίας και θα έχουν υποδουλώσει ολόκληρη την κοινωνία.

Δεν κάνω τίποτε άλλο στις τελευταίες γραμμές από το να περιγράφω,την σημερινή κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε.
-Μια υγιείς,αμφίδρομη,καθημερινή σχέση ηγεσίας-κοινωνίας,κτισμένη πάνω στην ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια και συνθέτοντας από τις διαφωνίες,αφού έχει μάθει να ακούει και να συζητάει,δεν έχει να φοβάται τίποτα.
-Και η βάση όλων αυτών σε ατομικό επίπεδο είναι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
-Ας βαδίσουμε λοιπόν προς τις εκλογές αυτές,με αξιοπρέπεια και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και σίγουρα θα δούμε να ανοίγεται ένας άλλος καλύτερος και ανθρώπινος κόσμος μπροστά μας.
-Ο κόσμος αλλάζει.Είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να τον αλλάξουμε προς το καλύτερο.

Συγχαρητήρια στους ομιλητές για τις ωραίες ερωτήσεις και τοποθετήσεις και την φιλοσοφική χροιά που απέκτησε προς το τέλος η συζήτηση και ταξίδευσε τις ψυχές μας....

Άρης Βαφειαδάκης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον "ΔΗΜΟ" Δημοκρατική Δημοτική Συνεργασία Σικυώνων
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Κιάτου
Δημοσίευση: Μαΐου 14, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ η ομιλία του Βαγγέλη Χουσελά στο Κάτω Διμηνιό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator