ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μήνυμα αυτοδιοικητικής αλλαγής στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιώργου Δέδε

0
Με πολύ κόσμο και σε κλίμα ενθουσιασμού τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιώργου Δέδε.

Σε κλίμα ενθουσιασμού και με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Μαΐου, στην Καλαμάτα, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο», με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Γιώργο Δέδε.

Σε μια συγκέντρωση με έντονο παλμό και διάχυτο κλίμα αισιοδοξίας για τη νικηφόρα έκβαση της «μάχης» των Περιφερειακών εκλογών, ο Γιώργος Δέδες ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως δεν πρόκειται για συνάντηση πολιτικών παραγόντων ή εκλογικών μηχανισμών. «Είναι η Καλαμάτα που στέλνει σε όλη την Πελοπόννησο το μήνυμα μιας μεγάλης πολιτικής και αυτοδιοικητικής αλλαγής», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως υπάρχει πλέον μία απόφαση των πολιτών της Πελοποννήσου, που συστρατεύονται κατά χιλιάδες στο συνδυασμό των Νέων Δρόμων, για μια μεγάλη αλλαγή και το άνοιγμα μιας νέας σελίδας δημιουργίας και ανάπτυξης στην Περιφέρεια.

«Είμαστε η συλλογική έκφραση του δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου της Πελοποννήσου. Είμαστε η παράταξη που ενεργοποιεί και κινητοποιεί τις ζωντανές, τις υγιείς, κοινωνικές, παραγωγικές δυνάμεις της Περιφέρειάς μας, κόντρα στις λογικές της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης», τόνισε ο επικεφαλής των Νέων Δρόμων, προσθέτοντας πως το οικοδόμημα μιας νέας ανάπτυξης θα πρέπει να έχει ανθρωποκεντρικό πρόσημο και να χτιστεί με όραμα, με γνώση, με αποφασιστικότητα, με εμπειρία. «Είμαστε μια παράταξη Πελοποννησιακή, γιατί τις πολιτικές μας, τις παρεμβάσεις μας, τη στρατηγική μας τις καθορίζουν αποκλειστικά οι ανάγκες του τόπου μας, χωρίς να δεχόμαστε εντολές άνωθεν ή συμφωνίες και συμβιβασμούς με εξωθεσμικά συμφέροντα», επισήμανε ο Γιώργος Δέδες.

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΑΤΟΥΛΗ - ΝΙΚΑ

Ο Γιώργος Δέδες εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους κυρίους Τατούλη και Νίκα, ως τις δύο όψεις ενός συντηρητικού νομίσματος που δίνει μάχες χαρακωμάτων και δε μπορεί να προσφέρει καμία αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον της Περιφέρειας.

«Έχουμε να αντιπαλέψουμε ένα κλειστό και αυταρχικό σύστημα εξουσίας που εγκαταστάθηκε στην Πελοπόννησο και σαν πολυπλόκαμο χταπόδι αγκάλιασε κάθε γεωγραφική της γωνιά, στραγγαλίζοντας εδώ και χρόνια κάθε δυνατότητα ανάπτυξης και αναγέννησης της οικονομίας της και της προοπτικής της. Ένα σύστημα που αποφασίζει ερήμην των πολιτών μέσα από ένα πλέγμα πελατειακών σχέσεων, όπου οι πόροι και οι χρηματοδοτήσεις μοιράζονται ως αντίδωρο με μοναδική ατζέντα την ικανοποίηση των μικροπαραταξιακών του φιλοδοξιών. Οι πολίτες πλέον δείχνουν σε αυτά τα συστήματα την πόρτα της εξόδου και με ισχυρό σύμμαχο την απλή αναλογική, ανοίγει ο δρόμος μιας νέας δημιουργικής περιόδου στο χώρο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης», δήλωσε.

Ο Γιώργος Δέδες τόνισε ότι παρήλθε η εποχή των «πολιτικών δεινοσαύρων» και επέκρινε έντονα την τοποθέτηση με την οποία, κατά το πρόσφατο ντιμπέιτ, ο κ. Νίκας προδίκασε τη διάλυση του Περιφερειακού θεσμού λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής. «Το αυτονόητο ερώτημα είναι γιατί ο κ. Νίκας κατεβαίνει και θέλει να ηγηθεί σε ένα σύστημα που θα διαλυθεί και θα καταστραφεί; Αυτό που εκφράζει σήμερα ο κ. Νίκας δεν είναι παρά το ‘Μόνος μου να αποφασίζω, χωρίς έλεγχο, χωρίς διάλογο, χωρίς διαβούλεση’». Αυτός είναι ένας σύγχρονος Βοναπαρτισμός στον οποίο η Πελοποννησιακή Κοινωνία και οι δημοκρατικοί πολίτες της λένε δυνατά Όχι!

ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε στη θητεία του ως Γενικός Γραμματέας Υποδομών και το αποτύπωμα που άφησε στην ολοκλήρωση και την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων υποδομής σε ολόκληρη τη χώρα, στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία. Τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού (Κόρινθος-Πάτρα) τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα (Κόμβος Μεγαλόπολης, Περιμετρική Καλαμάτας, Λεύκτρο-Σπάρτη), τον οδικό άξονα Σουληνάρι-Κορυφάσιο. Το Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, ένα έργο 200 εκ. ευρώ, στο οποίο του χρόνου τέτοια εποχή ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής.

«Ενισχύσαμε ασχέτως χρώματος και πολιτικής ένταξης όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας όταν μας χρειάστηκαν», επισήμανε ο επικεφαλής των Νέων Δρόμων. «Εδώ, στο Δήμο Καλαμάτας, εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών για τα αντιπλημμυρικά έργα που μέχρι και πρόσφατα εκτελούνταν. Και σταθήκαμε παρόντες, όπου μας χρειάστηκε ο τόπος και κυρίως στις αποκαταστάσεις των φυσικών καταστροφών, όπως για παράδειγμα αυτές από το Ζορμπά, 30 και 31 Σεπτεμβρίου, με εκταμίευση προς τους Δήμους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις αποκατάστασης υποδομών που δόθηκαν ποτέ στην Πελοπόννησο», πρόσθεσε.

«Έτσι πετύχαμε, φίλες και φίλοι, σε ολόκληρη τη χώρα, έτσι θα διοικήσουμε και έτσι θα πετύχουμε και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», τόνισε καταχειροκροτούμενος, ο Γιώργος Δέδες.
Δημοσίευση: Μαΐου 13, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μήνυμα αυτοδιοικητικής αλλαγής στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιώργου Δέδε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator