ΚΙΑΤΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ

0



Συνάντηση με τους εργαζόμενους του δήμου Σικυωνίων είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και υπ. δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας. Κατά τη διάρκειά της ο κ. Λέγγας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του δήμου, από τους κατεξοχήν υπεύθυνους για αυτήν.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν μία σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι η έλλειψη προσωπικού -και ειδικά καταρτισμένων επιστημονικά στελεχών- και η ανάγκη εξεύρεσης νέων χώρων, καθώς οι υπηρεσίες του δήμου ασφυκτιούν. Ειδικότερα για το θέμα των κτιριακών υποδομών υποστήριξαν ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις για την αξιοποίηση του κτιρίου του ΟΣΕ και το κληροδότημα Τσουτσάνη, όμως δεν έχει υπάρξει μακροπρόθεσμη πολιτική. Παράλληλα, έθεσαν και το θέμα του θεσμικού πλαισίου, από το οποίο, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να παρεκκλίνει κανείς, ενώ σημειώθηκε με έμφαση πως οι εργαζόμενοι στον δήμου δρουν πάντα μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλει η νομοθεσία και ο ισχύον Κώδικας.

Από τη μεριά του ο υπ. δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας ρώτησε για τις πρωτοβουλίες που έχουν -τυχόν- αναληφθεί για την εκπαίδευσή τους, με τους εργαζόμενους να απαντούν πως τέτοιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται κυρίως από τους ίδιους. Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της συζήτησης αφορούσε την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα του Αναπτυξιακού Πλάνου των συνδημοτών. Όπως τόνισε ο κ. Λέγγας με την ψηφιοποίηση θα γίνει ποιοτικότερη η εξυπηρέτηση του δημότη, αλλά και πιο εύκολη η δουλειά των εργαζομένων. Τέλος, υποσχέθηκε πως η νέα δημοτική αρχή, υπό την διοίκησή του, θα καθιερώσει εβδομαδιαία συνάντηση με τους εργαζόμενους, στην οποία θα τίθενται επί τάπητος όλα τα προβλήματα.

Το πρωί ο κ. Λέγγας συναντήθηκε με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Κιάτου, αστυνομικό υποδιευθυντή Νίκο Κοκκιόπουλο. Στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκαν τα ζητήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει συνολικά ο δήμος Σικυωνίων και τα οποία απασχολούν τους δημότες στην πόλη και τα χωριά. Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης το βασικό πρόβλημα είναι η αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων και η άμεση ανάγκη για αναπλήρωση των κενών που υπάρχουν, προκειμένου να είναι δυνατός ο έλεγχος των παράνομων δραστηριοτήτων. Τόσο ο αστυνομικός διευθυντής, όσο και ο κ. Λέγγας συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και πως η διαχείριση του κυκλοφοριακού στο Κιάτο αποτελεί μείζον πρόβλημα, με τον κ. Λέγγα να ζητά εντατικοποίηση της αστυνόμευσης ώστε να «αναπνεύσει» το κέντρο της πόλης.

Τέλος, ο υπ. δήμαρχος Σικυωνίων συναντήθηκε και με τον διοικητή του τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Κιάτο Αλέξανδρο Μαυραγάνη. Ο κ. Μαυραγάνης έθεσε το σοβαρό θέμα με τις χωματερές, οι οποίες αναφλέγονται τακτικά. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Μαυραγάνης έχει ενημερώσει προσωπικά τον εισαγγελέα, καθώς «κάθε χωριό έχει την δική του χωματερή…». Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι αυτό του κατεστραμμένου οδικού δικτύου στην ορεινή και ημιορεινή ζώνη, που σε συνδυασμό με το ανάγλυφο της περιοχής κάνει πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών κάθε φορά που ξεσπά μια φυσική καταστροφή.
Δημοσίευση: Μαΐου 14, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator