Γιώργος Μηλιώτης: Δυνατά ονόματα για αδύναμους κρίκους στο Δ.Σικυωνίων

0


Υφέρπων ελιτισμός και τεχνοκρατία φαίνεται να κυριαρχεί στις δυνατές υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν σκόπιμα την τελευταία στιγμή για να προκαλέσουν αίσθηση. Στη φόρα τα γενεαλογικά δέντρα, οι αναγνωρισμένες θέσεις ευθύνης στο Δήμο, οι διακρίσεις και οι πανεπιστημιακοί τίτλοι. Οι δυνατές υποψηφιότητες τα δίνουν όλα για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους πριν ακόμα αρχίσουν να χτυπάνε πόρτες λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Σε αυτή την περίπτωση οι θέσεις ευθύνης και οι τίτλοι πάνε περίπατο γιατί τότε θα αρχίσει για τα δυνατά ονόματα η πραγματική εκλογική μάχη. Για μερικές μέρες θα κάνουν μια υποχώρηση υποβαθμίζοντας το υψηλό κοινωνικό τους status στα μάτια του μέσου δημότη. Βλέπετε, θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση ευθύνης στο Δήμο Σικυωνίων που αισθάνονται ότι τους ανήκει κληρονομικά και κανένας άλλος δεν πρέπει να τους την πάρει.

Οι δημότες μετατρέπονται σε καταναλωτική μάζα μπροστά στην ακόρεστη επιθυμία των δυνατών υποψηφιοτήτων να διατηρήσουν την εξουσία και κυρίως τα προνόμιά τους. Δημιουργείται το φαινόμενο που αποκαλούν οι κοινωνιολόγοι ως γυάλινη οροφή (glass ceiling). Δηλαδή δημιουργείται ένα αόρατο δυσμενές περιβάλλον που εμποδίζει την αναρρίχηση ενός αφανή δημότη στη διοικητική ιεραρχία του Δήμου στερώντας του το δικαίωμα να ασκήσει δημοκρατικό έλεγχο πάνω στην τοπική πολιτική εξουσία. Με αυτόν τον τρόπο, τα δυνατά ονόματα, επειδή υποτιμητικά βλέπουν κάθε αφανή δημότη, διακηρύσσουν ότι η ανάθεση της εξουσίας πρέπει να γίνεται σε «ειδικούς επαγγελματίες».

Γιώργος Μηλιώτης – Κοινωνιολόγος
Δημοσίευση: Μαΐου 08, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιώργος Μηλιώτης: Δυνατά ονόματα για αδύναμους κρίκους στο Δ.Σικυωνίων "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator