Μια ανθρώπινη ιστορία για τον Γιώργο Δέδε από τους μαθητικούς αγώνες

0


O Γιώργος Δέδες, είναι ένας αυτοδημιούργητος επιστήμονας, πολιτικός και ότι έχει επιτύχει , το οφείλει αποκλειστικά στη ικανότητά του!

Πρόσφατα είχα την χαρά και την ευλογία , να συναντηθώ με έναν συνταξιούχο φιλόλογο, καθηγητή, που αφού εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την πορεία του παλιού του μαθητή, μοιράσθηκε μαζί μου, τις λεπτομέρειες μιας ενδιαφέρουσας ιστορίας , από τα θρανία, που αγνοούσα.

Ο Γιώργος , ήταν μπροστάρης στους μαθητικούς αγώνες, για καλύτερες συνθήκες και καλύτερη παιδεία από τα πρώτα μαθητικά χρόνια, από το γυμνάσιο ακόμη!

Σε μια λοιπόν διαμαρτυρία των μαθητών , για τις συνθήκες και το ωράριο μαθημάτων, που ο Γιώργος ήταν συντονιστής, μετά από ολιγοήμερη αποχή , με πιέσεις από την επιθεώρηση , με τον ίδιο τον επιθεωρητή , εν είδει χωροφύλακα , να μας κυνηγάει στο προαύλιο, πετύχαμε ικανοποίηση των αιτημάτων μας, όμως… ο Γιώργος Δέδες, ως πρωταίτιος, θα υφίστατο, μια δοκιμασία , «εκπαιδευτικού –σωφρονιστικού» χαρακτήρα!

Ο ίδιος καθηγητής που μου αφηγήθηκε την ιστορία, είχε πάρει εντολή , γνωρίζοντας ότι ο Γιώργος , διέπρεπε στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης, να τον «ξεσκονίσει» , με απώτερο σκοπό να τον εκθέσει, εξετάζοντας τον, την επόμενη μέρα, στα Αρχαία Ελληνικά!

Ο κ. Ανδρέας, με συγκίνηση και θαυμασμό, μου εμπιστεύθηκε, ότι , ο Γιώργος Δέδες, του απάντησε με θαυμαστή επάρκεια, σε όλα τα ερωτήματα, που αφορούσαν συντακτικό , γραμματική, ερμηνεία, ακόμη – ακόμη… και σε κάποιο ερώτημα, εκτός ύλης!

Και όπως φαίνεται, η διαφαινόμενη, ταπεινωτική τιμωρία , μεταστράφηκε, σε αποδοχή και θαυμασμό από μέρους του «εντεταλμένου» τιμωρού!

Αυτό σαν μια ταπεινή συνδρομή, κάποιου που γνωρίζει τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη, εξ απαλών ονύχων, γνωρίζει την ποιότητά του και χαίρεται να τον βλέπει να εργάζεται για το κοινό καλό !

Καλή επιτυχία Γιώργο Δέδε, η Πελοπόννησος σε χρειάζεται και όπως δείχνουν τα μηνύματα απ` άκρη σ` άκρη, θα σε έχει Περιφερειάρχη!

Σωκράτης Σ. Λελέκος
Δημοσίευση: Μαΐου 18, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μια ανθρώπινη ιστορία για τον Γιώργο Δέδε από τους μαθητικούς αγώνες "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator