Χρυστάλα Στεργιοπούλου: "Να γίνουμε μέρος της αλλαγής που επιθυμούμε"

0



Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη οι νέοι, μορφωμένοι άνθρωποι του τόπου να εμπλακούν ενεργά στα κοινά και να συμβάλουν χρησιμοποιώντας την γνώση, την εμπειρία και τα νιάτα τους, στην ανάπτυξη του και την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής τους. Ο δήμος Σικυωνίων, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, έχει πέσει στην απόλυτη μιζέρια. Όπου κοιτάξει κανείς, βλέπει εγκατάλειψη, χιλιομπαλωμένους δρόμους, λειψά και σπασμένα πεζοδρόμια, άδεια καταστήματα, την καθαριότητα να απουσιάζει και το κυριότερο: ανθρώπους που έχουν πειστεί πως αυτό που ζουν δεν μπορεί να αλλάξει και συνεχίζουν την ζωή τους παραδομένοι σε αυτή την πεποίθηση. Οι συμπολίτες μας νιώθουν πως δεν υπάρχει κανένας για αυτούς και πως μόνοι τους δεν μπορούν να αλλάξουν και να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους και αυτό οδηγεί σε έναν γενικότερο μαρασμό της κοινωνίας.

Πράγματι στον δήμο μας δεν γίνεται καμία ουσιαστική προσπάθεια αλλαγής της καθημερινότητας μας. Ό,τι έχει υπογραφεί και διατυμπανιστεί από την απερχόμενη δημοτική αρχή έχει παραμείνει στα χαρτιά και τις αναμνηστικές φωτογραφίες. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες, με κακή σήμανση στα περισσότερα σημεία ενώ το κυκλοφοριακό, ειδικά σε περιόδους διακοπών οπότε και οι επισκέπτες αυξάνονται, συναγωνίζεται σε μέγεθος το κυκλοφοριακό πρόβλημα μεγάλων πόλεων. Τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο και οι δρόμοι γεμίζουν με άδειες σκονισμένες βιτρίνες. Επίσης, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την πόλη του Κιάτου τον περασμένο Σεπτέμβριο άφησαν τα σημάδια τους στους δρόμους που διέρχονται παράλληλα των ποταμών και στην παραλία. Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την καλοκαιρινή περίοδο και οι συνέπειες του τυφώνα είναι ακόμα ορατές σε κάθε σημείο από το οποίο πέρασε, παρόλο που ο δήμος περιήλθε σε πρόγραμμα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ώστε να αντεπεξέλθει στις καταστροφές.

Τα παραπάνω είναι προβλήματα συνυφασμένα με την καθημερινότητα του πολίτη. Όταν ο δημότης δεν μπορεί να βρει λύση σε αυτά και η δημοτική αρχή επαναπαύεται σε αναθέσεις και υπογραφές, η κοινωνία πέφτει σε μια μίζερη στασιμότητα και οι δημότες νιώθουν ότι δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη προς καμία κατεύθυνση.

Εμείς οι νέοι, που αποφασίσαμε να χτίσουμε τις ζωές μας εδώ και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στην πόλη και τα χωριά όπου μεγαλώσαμε και οι ίδιοι, οφείλουμε να απαιτήσουμε όχι μόνο να αλλάξει αυτή η κατάσταση αλλά και να την πάρουμε στα χέρια μας, να γίνουμε μέρος αυτής της αλλαγής. Ειδικότερα όσοι φύγαμε από τον τόπο για δουλειά ή εργασία, είδαμε πως σε άλλα μέρη, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, οι πολίτες απολαμβάνουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, με ρυθμούς ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, με καθαρό περιβάλλον, με την τεχνολογία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε τομείς όπως η διοίκηση, ο τουρισμός, η γεωργία και η παιδεία. Το αναπτυξιακό πλάνο που προτείνουν οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» δεν είναι ένα όμορφο μυθιστόρημα. Είναι ένα κολάζ πετυχημένων μεθόδων σε πολύ συγκεκριμένους και καίριους τομείς, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί σε διάφορες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού με θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία.

Προσωπικά θεωρώ πως πάντα στην ζωή μου πορευόμουν με ανοιχτό μυαλό και είμαι θετική σε οτιδήποτε καινοτόμο. Μεγαλώνοντας μόνη μου ένα παιδί και έχοντας όλες τις αγωνίες που έχει κάθε γονέας για το μέλλον του παιδιού του, αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και αξιοποιώντας την γνώση και την πείρα μου, να συνδράμω και να γίνω μέρος της αλλαγής που επιθυμώ να δω στην κοινωνία. Το πλάνο που προτείνουμε οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» είναι καθόλα εφικτό και θα αναβαθμίσει σημαντικά τόσο την καθημερινότητα μας στο παρόν, αλλά και θα θέσει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

*Η Χρυστάλα Στεργιοπούλου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» δήμου Σικυωνίων.

Δημοσίευση: Μαΐου 11, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χρυστάλα Στεργιοπούλου: "Να γίνουμε μέρος της αλλαγής που επιθυμούμε""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator