Δεν υπάρχει πόλη χωρίς πολίτες «Όπου και να πάμε η πόλη θα μας ακολουθεί»

0


Είμαι υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος και συμπορεύομαι με το Συνδυασμό Δημοτική Συνεργασία Σικυωνίων «ΔΗΜΟΣ» Δεν ομιλώ τον πολιτικό λόγο και πιστεύω ότι ο Δήμος δε πρέπει να αποτελεί χώρο εκπλήρωσης προσωπικών φιλοδοξιών αλλά θα πρέπει να ενεργοποιεί και να δίνει βήμα σε όλους όσους το επιθυμούν.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητα μου, ο βασικότερος και ο πιο ουσιαστικός λόγος κατά τη γνώμη μου είναι η ίδια η προσωπικότητα του Βαγγέλη Χουσελά. Έχει πίσω του 35 χρόνια εργασίας και μάλιστα σε Διευθυντικές θέσεις. Έχει πρόγραμμα, θέσεις, όραμα, πείρα και γνώση του αντικειμένου μέσα από τη πολυετή θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είχε και έχει συμμετοχή στα Διοικ. Συμβούλια πολλών συλλόγων. Διετέλεσε προπονητής ποδοσφαίρου επί σειρά ετών και συνεχίζει. Είναι ένας άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες, με ευαισθησίες για το περιβάλλον, ένας άνθρωπος που αγαπάει πραγματικά με όλη την σημασία της λέξεως τον συνάνθρωπό του. Γνωρίζοντάς τους συνυποψήφιους μου διαπίστωσα ότι είναι άνθρωποι από όλες τις επαγγελματικές τάξεις που το κίνητρό τους δεν είναι το προσωπικό όφελος αλλά το κοινό καλό και η πίστη τους προς το πρόσωπο του Βαγγέλη Χουσελά . Πιστεύουμε στις αξίες της συναίνεσης, της συνεργασίας και στην δύναμη της «ομάδας». Και η ομαδικότητα σχεδόν πάντα κερδίζει. Και η παράταξη μας χαρακτηρίζεται από συλλογικότητα και ομαδικότητα. Είμαστε αποφασισμένοι δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και με στόχο την συντεταγμένη σε κοινότητα κοινωνία και όχι τα συμφέροντα των ολίγων και αρεστών. Έχουμε σκοπό να αλλάξουμε τον Δήμο.

Ως προς τη φιλοσοφία μου, θεωρώ - χωρίς μηδενιστική πρόθεση - ότι είναι κρίμα να μην αξιοποιεί κανείς τις απίστευτες δυνατότητες που παρέχει ο ευλογημένος αυτός τόπος και να εξαντλεί την παρέμβασή του με αποσπασματικά έργα και έργα βιτρίνας. Προσωπικά, είμαι υπέρμαχος του χαρακτηρισμού της ανάπτυξης ενός τόπου ως μιας διαδικασίας, η οποία αποσκοπεί στην εξασφάλιση μιας ποιοτικά ανώτερης ανθρώπινης ζωής σε όλα τα επίπεδα. Είναι λανθασμένο να προσεγγίζει κανείς την ανάπτυξη μόνο από οικονομική οπτική. Η τοπική ανάπτυξη δεν είναι απλά και μόνο μαθηματικά μοντέλα και ορθολογισμός. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι αγώνας και πάθος, είναι η χαρά να δίνεις κομμάτι από τον εαυτό σου, χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα.

Είναι γεγονός πως οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που περνάει τα τελευταία 10 χρόνια η πατρίδα μας είναι παντού. Τόσο τα δημόσια οικονομικά όσο και η οικονομική πραγματικότητα όλων των Ελλήνων είναι, και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να είναι, πολύ δύσκολη. Έγιναν τρομερές αλλαγές στον τρόπο που διαβιούμε, στον τρόπο που εργαζόμαστε, στον τρόπο που κερδίζουμε τα προς το ζην.

Οι λύσεις δεν μπορεί να είναι μαγικές. Οι λύσεις θα έρθουν από εμάς. Πιστεύω πως αν πάρουμε το βλέμμα μας από την μεγάλη εικόνα και επικεντρωθούμε στο δήμο μας και στους ανθρώπους του θα δούμε την λύση μπροστά μας. Η περιοχή έχει δυνατότητες και η πρόοδος δεν έρχεται μόνο με τα χρήματα. Πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγουμε από την λογική της ικανοποίησης θελημάτων και να μπούμε στη λογική της πραγματικής δουλειάς με προγραμματισμό, οργάνωση, διοίκηση, έλεγχο, και συντονισμό.

Και θα κλείσω με τις παρακάτω φράσεις….

Η πόλη ανήκει στους πολίτες και χωρίς πολίτες δεν υπάρχει πόλη. Οραματίσου την πόλη όπου θες να ζεις και κάνε το πράξη.

Μαγδαληνή Αθανασούλη
Υποψήφια με το Συνδυασμό Δημοκρατική Δημοτική Συνεργασία Σικυωνίων «ΔΗΜΟΣ»
Δημοσίευση: Μαΐου 15, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δεν υπάρχει πόλη χωρίς πολίτες «Όπου και να πάμε η πόλη θα μας ακολουθεί»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator