Συνεργασία και κοινή κάθοδος Γιώργου Δέδε και Οικολογικής Κίνησης Πελοποννήσου

0Με κοινή δήλωση συνεργασίας ο Γιώργος Δέδες, επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» και ο Παναγιώτης Σουκαράς, Συντονιστής Οικολογικής Κίνησης Πελοποννήσου, ανακοίνωσαν την κοινή τους κάθοδο στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές.

Ακολουθεί η κοινή τους δήλωση:

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την κρίσιμη και καθοριστική αναμέτρηση των Περιφερειακών εκλογών στην Πελοπόννησο.

Η εκλογική αναμέτρηση δεν προσφέρεται ως πεδίο για τη χάραξη εικονικών συνόρων ανάμεσα στις προοδευτικές και οικολογικές δυνάμεις του τόπου μας. Κάτι τέτοιο, το μόνο που θα μπορούσε να προσφέρει είναι περιχαράκωση και ψευδαισθήσεις παρέμβασης την ίδια στιγμή που το συντηρητικό μέτωπο θα έχει λάβει λευκή επιταγή για να εφαρμόσει πολιτικές οπισθοδρόμησης στο κοινωνικό και αναπτυξιακό πεδίο.

Η προστασία και η διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος είναι αναγκαίες στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού και της υλοποίησης επενδυτικών – αναπτυξιακών προγραμμάτων. Περιβάλλον και ανάπτυξη είναι έννοιες που δεν συγκρούονται μεταξύ τους – το αντίθετο. Αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος. Της μετάβασης στην πράσινη κι αλληλέγγυα οικονομία.

Για εμάς δεν υπάρχουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Δεν υπάρχουν συναλλαγές. Δεν υπάρχουν διλλήματα. Συντασσόμαστε ισότιμα και συστρατευόμαστε στην κοινή προσπάθεια των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Γιατί πιστεύουμε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. Γιατί πιστεύουμε στη δύναμη των πολλών. Γιατί μόνο αυτή η δύναμη μπορεί να επιβάλλει διαφάνεια και λογοδοσία στη λήψη των κρίσιμων αποφάσεων, ώστε αυτές οι αποφάσεις να αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη όχι εις βάρος, αλλά προστατεύοντας τον πραγματικό πλούτο του τόπου μας που είναι το φυσικό του περιβάλλον.

Για αυτούς του λόγους ανακοινώνουμε σήμερα τη συνεργασία μας και την απόφασή μας να πορευτούμε μαζί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Για να μπορέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έστω και με καθυστέρηση, να λάβει τη θέση που της αξίζει στην προσπάθεια που κάνει η χώρα να αφήσει πίσω το τραυματικό παρελθόν και να ανοίξει νέους δρόμους ευημερίας.

Παναγιώτης Σουκαράς
Συν/στης Οικολογικής Κίνησης
Πελοποννήσου

Γιώργος Δέδες
Επικεφαλής του Συνδυασμού
«ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ»
Δημοσίευση: Μαΐου 04, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συνεργασία και κοινή κάθοδος Γιώργου Δέδε και Οικολογικής Κίνησης Πελοποννήσου "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator