Μαγδαληνή Αθανασούλη: "Εμείς μπορούμε" !!!

0



Μαγδαληνή Αθανασούλη Υποψήφια με το Συνδυασμό του Βαγγέλη Χουσελά - Δημοκρατική Δημοτική Συνεργασία Σικυωνίων «ΔΗΜΟΣ» 

Ποια είναι η εικόνα που αφήνει σε όλους τους πολίτες η νυν δημοτική αρχή; Πώς κρίνουν οι πολίτες το έργο της; Τι είναι αυτό που θα αφήσει ως παρακαταθήκη; Πώς προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα και τις νέες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες; Τι είναι αυτό που προσφέρει στους πολίτες του δήμου; Ποια νέα δομή δημιούργησε; Πώς εκμεταλλεύτηκε τις όποιες δυνατότητες και ευκαιρίες- χρηματοδοτικές- υπήρχαν και υπάρχουν, όπως κάνουν άλλοι δήμοι για παραγωγή έργου; Σήμερα βαραίνει η δύναμη της αδράνειας ατομικά και συλλογικά και η αδυναμία αλλαγής κατεύθυνσης και ανάληψης πρωτοβουλιών για την επίλυση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τον δήμο και την τοπική κοινωνία. Ο δήμος μοιάζει σαν ένας απονευρωμένος οργανισμός ανίκανος να παράγει πολιτικές και δράσεις, ανίκανος να διαχειριστεί ακόμη και τα θέματα της καθημερινότητας. Θεωρούν και διατυμπανίζουν σαν μέγα κατόρθωμα το γεγονός ότι πέτυχαν τα…. αυτονόητα!!!!!! Ποια είναι αυτά τα αυτονόητα; (αυτονόητο: το ευνόητο, το ολοφάνερο, το σαφές, που για να τον αντιληφθεί ή να τον κατανοήσει κάποιος δεν απαιτείται καμιά προσπάθεια ή επεξήγηση) Αλήθεια, ποιο είναι το έργο που εμείς δεν βλέπουμε; Όλα όσα κατάφεραν ήταν τρεις ώρες εικονική πραγματικότητα προς χάρη της φιέστας.

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές, τον Μάη του 2019, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν την ευκαιρία για ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα του δήμου. Αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές. Άρα, ενόψει των νέων εκλογών, πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά για τις αναγκαίες πολιτικές και δράσεις αλλά και την διαφορετική αντίληψη που πρέπει να κυριαρχήσει στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα στον δήμο Σικυωνίων. Πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά και να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος σχετικά με τις δραστηριότητες κα τις πρωτοβουλίες με τις οποίες θα θεμελιωθεί μια άλλη προοπτική για την πόλη και τα χωριά, την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, την εκπαίδευση, την άθληση, τον ελεύθερο χρόνο, τα παιδιά, τους νέους, τις μητέρες, τις εργαζόμενες, τους ηλικιωμένους και τους οικονομικά αδύνατους. Πρέπει, επίσης, να μας απασχολήσει, το θέμα της άμεσης και συνεχούς συμμετοχής των πολιτών στην εξεύρεση λύσεων που θα βελτιώνουν την καθημερινότητά μας και την ποιότητα ζωής μας. Στόχος, πρέπει να είναι, η αλλαγή στάσης όλων μας, η αλλαγή νοοτροπίας - σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο - και η διασφάλιση της πολυφωνίας και της δημοκρατικής λειτουργίας του δήμου, η αλλαγή δηλαδή του μοντέλου άσκησης της δημοτικής εξουσίας. Και αυτή η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει ούτε με προβολές matrix, ούτε με κακόγουστες φιέστες, ούτε με μαζορέτες που μοιράζουν μπιχλιμπιδια. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι υπάρχει διέξοδος από τη ψευδαίσθηση του εικονικού τίποτα. Υπάρχει και μας περιμένει.

Και εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί στόχος μας δεν είναι να μοιράσουμε καθρεφτάκια στους «ιθαγενείς», αλλά η αναβάθμιση και η ανάδειξη του τόπου μας, αγωνιζόμενοι μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και προσωπικές στρατηγικές, καταθέτοντας νέες ιδέες, εργατικότητα και θετική ενέργεια.

Ναι, εμείς μπορούμε!!
Δημοσίευση: Απριλίου 23, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μαγδαληνή Αθανασούλη: "Εμείς μπορούμε" !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator