Γιώργος Μηλιώτης: "Αντιτίθεμαι στην τοπική Ιντελιγκέντσια του Δήμου Σικυωνίων"

0



Το βασικό επιχείρημα του πλειοψηφικού συνδυασμού είναι η κατάρτισή του με ηχηρά ονόματα που έχουν γνώσεις, εργασιακή εμπειρία και κατέχουν θέσεις υψηλού επαγγελματικού κύρους. Φαίνεται ότι μόνο τα άτομα υψηλού κοινωνικού επιπέδου μπορούν αναλάβουν διοικητικές θέσεις και όλοι οι άλλοι δημότες πρέπει να τους ακολουθήσουν. Ουσιαστικά να επιτρέψουν με την ψήφο τους, να αναπαραχθούν αυτές οι ξεπερασμένες νοοτροπίες που ορίζουν ότι μόνο ο «γνώστης» μπορεί. Συνεπώς, τα «βαριά» βιογραφικά αυτών των υποψηφίων φαίνεται να είναι το κλειδί της επιτυχίας για τη νίκη. Η τακτική αυτή θυμίζει παλαιότερες εποχές όπου οι πολιτικοί δεν είχαν απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου.

Στη σύγχρονη κοινωνία το κοινωνικό κεφάλαιο είναι αυτό που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για την παραγωγή έργου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν αρκούν μόνο οι γνώσεις και η εργασιακή εμπειρία αλλά η αναγνώριση των λαθών, η εργατικότητα και η επιθυμία να τους αντιμετωπίζεις όλους ισότιμα. Δυστυχώς, όμως, η ιστορία στην τοπική αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού έχει αποδείξει ότι αρκετοί «γνώστες» πέφτουν εύκολα στα πλοκάμια του σιδερένιου νόμου της πολιτικής ανέλιξης μέσω ανταλλαγμάτων και ακολουθούν μια διαφορετική πορεία που ακυρώνει τα πλούσια βιογραφικά τους.
Δημοσίευση: Απριλίου 14, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιώργος Μηλιώτης: "Αντιτίθεμαι στην τοπική Ιντελιγκέντσια του Δήμου Σικυωνίων""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator