ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΟΚΟΣ: "Γιατί με τον Βαγγέλη…"

0




Μπαίνουμε στην τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών και στον Δήμο Σικυωνίων είναι διάχυτο το αίτημα για κάτι ριζικά διαφορετικό. Αυτό το ριζικά διαφορετικό δεν μπορεί να είναι βέβαια η ανανέωση απλά του επιτελείου του νυν Δημάρχου με τον ίδιο να παραμένει επικεφαλής. Δεν μπορεί να είναι επίσης η απλή αλλαγή Δημάρχου και όλα τα υπόλοιπα να συνεχίσουν να λειτουργούν το ίδιο. Με λίγα λόγια δεν θέλουμε Χαλίφη, στη θέση του Χαλίφη. Στο Κιάτο, τη Στυμφαλία και το Φενεό χρειαζόμαστε μια συνολική αλλαγή παραδείγματος. Χρειαζόμαστε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας. Ο Δήμος Σικυωνίων πρέπει να πάει αλλιώς!

Η εποχή και τα σύνθετα προβλήματα της κοινωνίας μας έχουν ξεπεράσει προ πολλού την ανάγκη για έναν πεφωτισμένο ηγέτη και προκρίνουν τη συλλογική ηγεσία. Έχει αποδειχτεί ότι το καλύτερο μοντέλο ηγεσίας για έναν οργανισμό - όπως είναι ένας Δήμος - για να προκόψει, να προοδεύσει και να αλλάξει ριζικά σήμερα είναι αυτό του μπροστάρη που ηγείται δια του παραδείγματός του και ξέρει να ακούει. Είναι αυτός που εμπνέει τον σεβασμό και δεν τον απαιτεί. Είναι αυτός που λέει μπορούμε, όχι μπορώ. Είναι αυτός που με τη στάση ζωής του είναι πρότυπο δράσης, πρότυπο δημιουργίας πραγματικής και όχι εικονικής, πρότυπο συλλογικής και συνολικής αποτελεσματικότητας και όχι μόνο ατομικής.

Ο Βαγγέλης Χουσελάς ενσαρκώνει αυτό το πρότυπο και έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός νέου Δημάρχου που μπορεί να πάει τον τόπο μας μπροστά. Είναι ο μοναδικός που μπορεί να κάνει νέα αρχή σε όλα στο Δήμο μας. Είναι ο απλός άνθρωπος, ο καθημερινός εργάτης, ο έμπειρος επαγγελματίας, ο ενσυνείδητος, ο ευγενικός και καλοσυνάτος που με τον βίο και την πολιτεία του εμπνέει την εμπιστοσύνη στους πολλούς. Είναι αυτός που μπορεί να συνθέτει,(πράγμα απαραίτητο με το αναλογικό σύστημα), που ξέρει και μπορεί να κινητοποιεί και να ενώνει τους πολίτες σε δράσεις, που μπορεί να παντρέψει το παλιό με το καινούριο με αποκλειστικό γνώμονα και στόχο το κοινό καλό και όχι το ατομικό βόλεμα και το προσωπικό συμφέρον. Είναι αυτός που ζήτησε τη γνώμη των πολιτών μέσα από ανοιχτή διαβούλευση για το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, της Δημοκρατικής Δημοτικής Συνεργασίας Σικυωνίων. 

Μαζί με τον Βαγγέλη λοιπόν, ξεκινά μια ήρεμη συλλογική δύναμη, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς διαφημιστικές προκλήσεις και μεγεθυντικές προβολές, που ζητά τη συμμετοχή του καθενός και καθεμίας όχι για να αλλάξουμε απλά Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά για να αλλάξουμε τα πάντα, με αλλαγή παραδείγματος σε όλα. 

Στις 26 Μαΐου ο Δήμος Σικυωνίων αλλάζει ριζικά δημοτική ηγεσία, διοίκηση, λειτουργία, νοοτροπία, φιλοσοφία, με νέα αρχή σε όλα.

Παύλος Μπόκος
Υποψήφιος με το Συνδυασμό Δημοκρατική Δημοτική Συνεργασία Σικυωνίων «ΔΗΜΟΣ»
Συνταξιούχος φιλόλογος, πρώην Διευθυντής του 1ου Λυκείου Κιάτου
Δημοσίευση: Απριλίου 21, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΟΚΟΣ: "Γιατί με τον Βαγγέλη…""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator