Δ. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Πιστοποίηση Τοπικού Οίνου «Στυμφαλία Λίμνη»

0Η Δημοτική Αρχή Σικυωνίων πιστή στις εξαγγελίες της για ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και γνωρίζοντας πως το αμπέλι και το κρασί είναι άρρηκτα δεμένα με την πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή των ανθρώπων της περιοχής, προχώρησε στην υποβολή φακέλου για την πιστοποίηση τοπικών οίνων ως Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης Λίμνης Στυμφαλίας. Κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου όρισε δικηγόρο προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της διαδικασίας και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που αφορά στην τροποποίηση/επέκταση του φακέλου ΠΓΕ Κλημεντίου σε ΠΓΕ Λίμνης Στυμφαλίας (με την σύμφωνη γνώμη του τοπικού οινοποιείου Γκιούλη) σε όλη την έκταση του πρώην Δήμου Στυμφαλίας (νυν κοινότητες του Δήμου Σικυωνίων: Καίσαρι, Κεφαλάρι, Ασπρόκαμπος, Ψάρι, Καλλιάνοι, Κυλλήνη, Στυμφαλία, Δροσοπηγή, Καρτέρι, Λαύκα) και σε εκτάσεις των κοινοτήτων Μποζικών και Καστρακίου, όλες σε υψόμετρα άνω των 600 μέτρων και ένταξη επιπλέον ποικιλιών στη σύσταση των οίνων ΠΓΕ Στυμφαλία Λίμνη.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΙΝΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ. Μέσα απ’ την προσπάθεια αυτή, θα επιτευχθεί η εμπορική αξιοποίηση των σταφυλιών των Στυμφάλιων κάτω από την ομπρέλα ενός τοπικού οίνου που θα φέρει το ισχυρό brand name της περιοχής και θα οδηγήσει σταδιακά σε αυξημένο τοπικό εισόδημα.
Δημοσίευση: Απριλίου 16, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δ. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Πιστοποίηση Τοπικού Οίνου «Στυμφαλία Λίμνη» "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator