ΚΙΑΤΟ: Δημοσκοπικές ενέσεις για ασθενή οργανισμό

0



Είμαστε πια στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και στο δήμο Σικυωνίων όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε σε μια μάχη όπου το κυρίαρχο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, η ανατροπή της σημερινής διοίκησης του δήμου, βρίσκεται πολύ κοντά στην ευόδωσή του. Παρά τις ισχυρές δημοσκοπικές «ενέσεις», ο «ασθενής» παραμένει στην εντατική και όλα προοιωνίζονται πως δύσκολα θα καταφέρει να επιβιώσει, με έναν οργανισμό εξαντλημένο από τις πολυετείς αντιμαχίες με τα «μικρόβια» της απαξίωσης, της παρακμής, της εγκατάλειψης και της ιδιοκτησιακής αντίληψης. Αυτή η αρνητική «κλινική» εικόνα ήταν, άλλωστε, που επέβαλλε την θεραπεία μέσω δημοσκοπήσεων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια ο απερχόμενος δήμαρχος να ανανήψει και «να σώσει οτιδήποτε, αν σώζεται», σε έναν δήμο ο οποίος παρουσιάζει συμπτώματα αποσύνθεσης.

Talk of the town το αναπτυξιακό πλάνο
Ακριβώς αντίθετη εικόνα παρουσιάζει ένας άλλος οργανισμός. Οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» του Μάρκου Λέγγα φαίνεται να βρίσκονται σε φάση πλήρους ανάπτυξη του σχεδίου τους και της στρατηγικής τους, όπως προέκυψε από την τελευταία συνάντηση που έγινε χτες στην έδρα του συνδυασμού με όλους τους υποψηφίους να δίνουν το παρών σε κλίμα εορταστικό και πανηγυρικό. Μετά την έκδοση του Αναπτυξιακού τους Πλάνου -το οποίο έγινε «talk of the town», και ήδη έχει διανεμηθεί σε μεγάλο μέρος του δήμου, ενώ θα συνεχίσει να διανέμεται και το επόμενο διάστημα- ολοκληρώνουν τον συνδυασμό τους, που αναμένεται να έχει εκπροσώπηση παντού -ακόμα και στην πιο μικρή κοινότητα. Η σύζευξη με τον Νίκο Ζαχαρόπουλο έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και εμπλούτισε την ισχυρή ομάδα που είχε δημιουργηθεί.
Κύρια χαρακτηριστικά της ομάδας υποψηφίων συμβούλων που δημιουργείται στους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» (και η οποία θα ανακοινωθεί όταν θα καταστεί πλήρης, την επόμενη εβδομάδα) είναι ότι αποτελείται από νέους σε ηλικία ανθρώπους, που δεν έχουν εμπλακεί ξανά στην εκλογική διαδικασία, διαθέτουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης και είναι στην πλειοψηφία τους μέλη της δημιουργικής και σύγχρονης κοινωνίας, που έχει αντίληψη για τις σημερινές ανάγκες του δήμου. Κι αν είναι κάτι που μπορεί να πιστώσει ξεκάθαρα κάποιος στον Μάρκο Λέγγα, αυτό δεν είναι άλλο από το ότι κατάφερε να εμπνεύσει ανθρώπους οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν ένιωθαν βολικά με το κουστούμι του πολιτικού και το κυνήγι του σταυρού. Κι όμως, αυτοί ακριβώς οι νέοι άνθρωποι, στην πιο παραγωγική τους περίοδο και στην ακμή της δημιουργικότητάς τους, στρατεύθηκαν μαζί του για να τα αλλάξουν όλα.

Η πρωτοβουλία Λέγγα για την συνένωση δυνάμεων
Μια και μιλήσαμε για «σύζευξη» να δώσουμε και τα τελευταία στοιχεία από το ρεπορτάζ, σχετικά με τα σενάρια που διακινήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην τοπική κοινωνία και είχαν αναφορές σε -πιθανή- συνένωση των τριών από τους τέσσερις συνδυασμούς της μειοψηφίας (Λέγγας, Παπαγεωργίου, Σαρχάνης), που υφίστανται σήμερα. Σύμφωνα με όσα μάθαμε ο επικεφαλής των «συνΔΗΜΟΤΩΝ» ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεράσει όποιες διαφορές είχαν αναδειχτεί το προηγούμενο διάστημα μεταξύ τους, κάνοντας μάλιστα μία υπέρβαση. Αποδέχτηκε να μην είναι ο ίδιος επικεφαλής, αλλά τρίτο πρόσωπο, αν αυτό θα οδηγούσε στην δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος, που θα ξεκαθάριζε την κατάσταση από την πρώτη Κυριακή. Στην πραγματικότητα ο κ. Λέγγας δεν «κόμισε γλαύκα εις τα Αθήνας» μιλώντας για την ανάγκη συνένωσης των δυνάμεων. Πέραν του ότι αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο στην αυτοδιοικητική του πλατφόρμα («Ενώνουμε Δυνάμεις, Σχεδιάζουμε το Μέλλον», είναι το σύνθημα του συνδυασμού) στην ουσία μετέφερε την εμπειρία από τις προσωπικές επαφές που έχει αναπτύξει μιλώντας καθημερινά με δεκάδες πολίτες, στην διάρκεια της διανομής του Αναπτυξιακού Πλάνου.
Τελικά, μπορεί να μην ολοκληρώθηκε η προσπάθεια, όμως είναι σαφές πως το ρεύμα που έχει δημιουργηθεί φαίνεται ότι θα μπει στο αυλάκι την δεύτερη Κυριακή.

Δημοσίευση: Απριλίου 24, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: Δημοσκοπικές ενέσεις για ασθενή οργανισμό "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator