ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ “Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019”

0


Η παρουσία της Ελλάδος στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, στο Mικρό Θέατρο του Δήμου Κορινθίων, το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙ.ΝΕ.ΠΟΚ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλo: “Η παρουσία της Ελλάδος στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας”.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ.Γιάννης Δρίνης, προϊστάμενος στο τμήμα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και διαπολιτισμικών θεμάτων της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ και ο κ.Σίλας Μιχάλακας, σκηνοθέτης - υπεύθυνος ανάπτυξης και εκπαιδευτικών δράσεων του Ethnofest, παρουσίασαν τις βασικές πτυχές της σύμβασης της UNESCO για την διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας και αναφέρθηκαν στην εγγραφή επτά στοιχείων της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδος στον παγκόσμιο αντιπροσωπευτικό κατάλογο: 1.Μεσογειακή διατροφή, 2. Τεχνογνωσία της παραδοσιακής μαστιχοκαλλιέργειας στη Χίο, 3. Τηνιακή μαρμαροτεχνία, 4. Μωμοέρια - ένα έθιμο του Δεκαημέρου, 5. Ρεμπέτικο, 6. Τέχνη της ξερολιθιάς, που έχουν ήδη καταχωρηθεί και 7. Βυζαντινή ψαλτική, που η ένταξή της θα εξεταστεί στο τέλος του 2019.

Μέσα από οπτικοακουστικές παραγωγές, μικρής διάρκειας, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας προς την UNESCO, έγινε ειδική αναφορά στην Τηνιακή μαρμαροτεχνία, στα Μωμοέρια, στο Ρεμπέτικο, στην Βυζαντινή ψαλτική και στον Τρανό χορό, που πραγματοποιείται στην Βλάστη Κοζάνης τον Δεκαπενταύγουστο.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi























Δημοσίευση: Απριλίου 20, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ “Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019”"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator