Παράνοια και αριστερό vertigo

0


Ακούγοντας προχθές τον πρωθυπουργό να απευθύνεται στο Κοινοβούλιο και φυσικά τους βουλευτές του κόμματός του δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα της προεκλογικής γραμμής, θα πίστευε κανείς ότι όχι απλά έχει χαθεί κάθε επαφή με την πραγματικότητα και την αλήθεια, αλλά πλέον τα επιχειρήματά του μπορούν να εξηγηθούν μόνο από ειδικούς επιστήμονες περί της ψυχικής υγείας.

Χωρίς ίχνος ντροπής και συναίσθησης είπε με στόμφο πως η κυβέρνησή του προχωράει έχοντας απέναντί της τους Έλληνες ολιγάρχες και τη διαπλοκή.

Αλήθεια; Και γιατί δεν μας λέει ονόματα να μάθουμε κι εμείς τέλος πάντων ποιοι είναι αυτοί οι ολιγάρχες που τον πολεμούν και δεν τον αφήνουν να κυβερνήσει απρόσκοπτα;

Διότι όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά πως όλα τα μεγάλα τζάκια της παλιάς λεγόμενης διαπλοκής πίνουν νερό στο όνομά του. Όλα τα ηχηρά ονόματα της ντόπιας πλουτοκρατίας όχι απλά δεν έπαθαν τίποτα στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τουναντίον οι δουλειές τους με το κράτος πάνε καλύτερα από ποτέ. Απλά το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι ποιος προσκύνησε ποιον. Αν δηλαδή οι ολιγάρχες προσκύνησαν τον Τσίπρα ή ο Τσίπρας προσκύνησε τη διαπλοκή. Πάντως, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι μεγάλοι που δεν νταραβερίστηκαν με το συριζαϊκό καθεστώς, αλλά και πάλι ούτε ένας από αυτούς ακούστηκε να εκφράζει δημόσια δυσαρέσκεια, αντιρρήσεις ή κάποιου είδους γκρίνια.

Και όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες δεν έγιναν ξαφνικά αριστεροί και αγάπησαν τον Τσίπρα, αλλά τους κάνει όλα τα χατίρια που δεν τολμούσαν να κάνουν τα λεγόμενα αστικά κόμματα που κυβερνούσαν τα προηγούμενα χρόνια.


Αυτός, λοιπόν, ο αγαπημένος πρωθυπουργός των ολιγαρχών έρχεται τώρα να καταγγείλει τους ολιγάρχες; Μιλάμε για σχιζοειδή παράνοια. Εκτός, όμως, από τους κεφαλαιοκράτες, ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά καταγγέλλει τα Μέσα Ενημέρωσης της διαπλοκής που τον πολεμούν λυσσαλέα και δεν πληροφορούν τους πολίτες για το έργο της κυβέρνησής του.

Πώς γίνεται όμως και τα τέσσερα από τα πέντε πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια να στηρίζουν την κυβέρνησή του, πρέπει κάποιος να μας το εξηγήσει γιατί και μάτια έχουμε και αυτιά. Περιττεύει η αναφορά στα τέσσερα κρατικά κανάλια της ΕΡΤ με τους αριστερούς Γεωργαλάδες που επιδίδονται νυχθημερόν στην ΑΗΔ (Αριστερή Ηθική Διαπαιδαγώγηση).

Όσο για τις εφημερίδες, δεν νομίζω ότι τους απασχολεί ιδιαίτερα ούτε το παρόν, πόσο μάλλον το μέλλον τους, καθώς η συρρίκνωση του αναγνωστικού κοινού μοιραία περιόρισε και τη δύναμη της παρέμβασής τους. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν ήταν και η επιβράβευση που έκανε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σε συμβασιούχους στην Καλαμαριά on camera λέγοντάς τους: «Καλά κάνετε και δεν διαβάζετε εφημερίδες, έχετε την υγειά σας».
Γνωρίζει προφανώς πως όσοι τις διαβάζουν είναι άρρωστοι ή αρρωσταίνουν διαβάζοντας με κριτική ματιά τα καμώματά του.

Όσο για το Διαδίκτυο, να με συμπαθάτε αλλά δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να αντιληφθεί κανείς ότι είναι ο προνομιακός χώρος των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ο κ. Τσίπρας (άκουσον άκουσον!) καταγγέλλει την αντιπολίτευση ότι διχάζει τον ελληνικό λαό, όταν αυτός δεν κάνει τίποτε άλλο επί τόσα χρόνια από το να ξεχωρίζει τους Έλληνες σε «δικούς μας» και «τους απέναντι», χαρακτηρίζοντας μάλιστα το 70% του λαού «φασίστες» και «εθνικιστές» επειδή δεν αποδέχονται τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και διαχωρίζοντάς τους σε Συριζαίους και «μενουμευρωπαίους».

Είναι ο μόνος ίσως μαζί με τα στελέχη του που δεν βλέπουν αύξηση της ανομίας, της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας που έχει απλωθεί σε όλη την επικράτεια. Ζούμε, με άλλα λόγια, στην Ελβετία ή στη Νορβηγία και δεν το έχουμε καταλάβει.

Βασίλης Στεφανακίδης
Πρώτο Θέμα
Δημοσίευση: Μαρτίου 31, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παράνοια και αριστερό vertigo"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator