Β.ΧΟΥΣΕΛΑΣ: «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ»

0ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ « ΔΗΜΟΣ» ΤΟΛΜΑΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είμαστε μια ομάδα δράσης και παρέμβασης για τα δρώμενα στον δήμο μας. Μια ανοιχτή ομάδα στον κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για τα κοινά αυτού του τόπου.

Η δράση μας θα στηρίζεται σε ένα πρόγραμμα που μαζί ΄θα διαμορφώσουμε. Μέσα από το πρόγραμμά μας τις δράσεις μας θέλουμε να αναδυθεί ένας άλλος κόσμος. Ένας κόσμος της αυτονομίας, της ελευθερίας, της δημιουργίας , μιας άλλης οντολογίας αντίθετη στην κληρονομημένη καθ οριστικότητα.

Δίνουμε μεγάλη σημασία σε τρεις αλληλεξαρτώμενους παράγοντες , την πολιτική απάθεια , τον κυνισμό για τα κοινά και την αυξανόμενη ιδιώτευση που τείνουν να μας μετατρέψουν σε μια άμορφη μάζα. Θεωρούμε ότι όλα μας τα μέλη είναι υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες που πιστεύουν στην συλλογική διεκδίκηση και δράση.

Δύναμή μας θα είναι η ειλικρίνεια και η εντιμότητα.

Η φυσιογνωμία μας δηλώνει μια διαφορετικότητα από τους μέχρι σήμερα συνδυασμούς που περιφέρονται γύρο από ένα δήμαρχο κεντρικό μοντέλο.

Εμείς θέλουμε τους πολίτες κοινωνούς των προβλημάτων και συμμέτοχους στη λύση τους.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες του δήμου μας που ανησυχούν για την τύχη του τόπου μας για το μέλλον των παιδιών μας.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες που ευαισθητοποιούνται σε θέματα της κοινωνίας , του περιβάλλοντος , του πολιτισμού. Σε όλους εκείνους που έχουν αντισώματα εναντίον της αδιαφορίας .

Καλούμε όλους εκείνους τους πολίτες που δεν συμβιβάζονται με την σημερινή τραγική καθημερινότητα.

Σας καλούμε ώστε όλοι μαζί να αλλάξουμε τον δήμο μας, να διαμορφώσουμε εμείς το μέλλον των παιδιών μας.

Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Σημερινός ρόλος μιας δημοτικής αρχής υπαγορεύεται από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και πρόσφατα από τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1 δύο νόμους που ενώ διαφημίστηκαν ως καινοτόμοι που θα έδιναν την δυνατότητα αποκέντρωσης και συμμετοχικής δημοκρατίας δεν μπόρεσαν να καταφέρουν τίποτα. Η πραγματικότητα της ύπαρξης των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, του οικονομικού παρατηρητηρίου , της εποπτείας , της κατάργησης των Κ.Α.Π. (Κεντρικών αυτοτελών πόρων ) και της παραχώρησης των ταμειακών διαθεσίμων στην τράπεζα της Ελλάδος, έχει μετατρέψει την τοπική αυτοδιοίκηση σε μια κρατική υπηρεσία.

Η Τ.Α. έχει χάσει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της κινδυνεύει να γίνει το μακρύ χέρι της εκάστοτε κεντρικής κυβέρνησης . Ένας φοροεισπράκτορας που για να επιζήσει θα πρέπει να δημιουργεί έσοδα από φόρους μέσω της ανταποδοτικότητας. Οι τοπικές δημοτικές κοινότητες αντί για οντότητες ενδο -δημοτικής αποκέντρωσης οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε ερημοποίηση και παρακμή.

Εάν σε αυτή την εικόνα προσθέσουμε και την σημερινή οικονομική κρίση που έχει εξαθλιώσει πολλούς συνδημότες μας η ανάγκη για ένα δήμο ισχυρό με κοινωνικό χαρακτήρα είναι πλέον επιτακτική.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ

1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΥΓΕΙΑ 

Κανένας συμπολίτης μας άστεγος , χωρίς τροφή, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό.

Ξεκινάμε από το πρώτο καθήκον κάθε δήμου που είναι η κοινωνική πολιτική.

Η Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που ζούμε επιβάλει στο δήμο ένα ρόλο πρωταγωνιστικό, οφείλει να σταθεί δίπλα στα άτομα που έχουν χάσει την εργασία τους, στα άτομα που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Πρέπει να οργανώσει την βοήθεια την αλληλεγγύη και να υπερασπιστεί την κοινωνική συνοχή με δράσεις που θα γίνουν εμπόδιο στην διάλυση της κοινωνίας.

Τέτοιες δράσεις μπορεί να είναι :

Στέγη και τροφή για όλους

Κοινωνική αξιοποίηση ακινήτων του δήμου

Λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και Φαρμακείου

Λειτουργία ειδικού χώρου ανταλλαγής ,ρούχων υποδημάτων και διάφορων αντικειμένων που κάποιοι συνδημότες μας δεν χρειάζονται.

Στήριξη ασθενέστερων οικογενειών , ατόμων και ανέργων

Εγγυημένη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά πρώτης ανάγκης ρεύμα, νερό , θέρμανση

Μείωση τιμολογίου νερού η δωρεά για ομάδες πολιτών μας που διαβιούν κοντά στο όριο της φτώχειας. Μείωση των δημοτικών τελών για ανέργους ,πολύτεκνους και τα ΑμεΑ. Διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους.

-Αναβάθμιση και στήριξη του Κέντρου Υγείας με την στελέχωση γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με προτεραιότητα σε καρδιολόγο και γυναικολόγο. Επίσης θα εκσυγχρονίσουμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό του.

-Σε συνεργασία με το κέντρο υγείας Κιάτου μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δημοτικό κοινωνικό ιατρείο που θα λειτουργεί με εθελοντές γιατρούς και πολίτες της πόλης μας. Το ιατρείο αυτό θα μπορεί να διασφαλίζει δωρεά πρόσβαση σε πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και για τους ανασφάλιστους ανέργους και φτωχούς. Μπορεί να παρέχει δωρεάν εμβολιακή κάλυψη και συστηματικό ιατρικό προληπτικό έλεγχο.

Δημιουργία δημοτικού δικτύου προστασίας ευάλωτων οικογενειών

Οι δημοτικές υπηρεσίες , οι δομές αλληλεγγύης οι κοινωνικοί φορείς και η εκκλησία με την καθοδήγηση του δήμου μπορούν να εκπονήσουν ένα σχέδιο προστασίας των φτωχών οικογενειών το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το υπάρχον «Ευρωπαϊκό ταμείο βοήθειας για απόρους» και από προγράμματα χωρικής συνοχής.

Στήριξη των παιδιών

-Ειδική μέριμνα για τα παιδιά ανέργων οικογενειών η οικογενειών που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας

-Λειτουργία ολοήμερου βρεφονηπιακού – παιδικού σταθμού

-Ενίσχυση σχολικών επιτροπών για κάλυψη αναγκών θέρμανσης με παράλληλη τοποθέτηση φωτοβολταϊκού σε κάθε σχολείο για την δωρεά παροχή ρεύματος.

-Πρόγραμμα σίτισης των παιδιών σε όλα τα σχολεία σε συνδυασμό με διατροφική κουλτούρα από τοπικά προϊόντα.

-Κάλυψη όλων των αιτήσεων για βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου.

Προστασία της Α κατοικίας – Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών –Επιχειρήσεων

-Δωρεάν παροχή υπηρεσιών από την νομική υπηρεσία του δήμου για συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών κατά της πρώτης κατοικίας η της επιχείρησής τους .

-Νομική και κινηματική στήριξη για τη θωράκιση των αδύναμων πολιτών σε διακανονισμό με Τράπεζες, Δ.Ο.Υ. κλπ.

-Δημιουργία ταμείου αλληλοβοήθειας στο δήμο για την οικονομική ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του δήμου. Το ταμείο αυτό θα μπορεί να έχει έσοδα από την πώληση ανακυκλώσιμων υλικών που σήμερα πηγαίνουν σε ιδιωτικά ΚΔΑΥ(Κέντρα διαλογής ανακυκλωμένων υλικών ) αυτό βέβαια προϋποθέτει την τοπική διαχείριση των απορριμμάτων που για εμάς είναι στόχος και δέσμευση.

-Δεσμευόμαστε να μην κόψουμε μέσω της ΔΕΥΑΣ σε κανέναν το νερό και άλλων κοινόχρηστων αγαθών. Θα καλύπτουμε το όποιο κόστος των οφειλών των νοικοκυριών σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας πληρωμής τους.Την κοινωνική ευθύνη που συνδέεται με την παροχή υπηρεσιών κοινής ωφελείας θα πρέπει να επωμίζονται και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ενέργειας και τηλεπικοινωνιών , (προβλέπεται από την Ε/Ε)Επίσης η κάλυψη των οφειλών μπορεί να γίνεται όπου είναι δυνατό και με ανταλλαγή κοινωνικής εργασίας.

-Λειτουργία του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» με πόρους προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αλλά και της Τ.Α.

- δημιουργία δημοτικής αστυνομίας όχι με υπαλλήλους γραφείου αλλά με άτομα που θα αστυνομεύουν πραγματικά τον δήμο.

-Πρόσβαση στο Κ. Υγείας και για τους Ρομά , στόχος η ένταξή τους στην τοπική κοινωνία με αυστηρή αντιμετώπιση της σημερινής παραβατικότητας και της άθλιας εικόνας στο κέντρο του Κιάτου από τις ανεξέλεγκτες κατασκηνώσεις των Ρομά.

-Ομάδα στήριξης εξαρτημένων ατόμων σε συνεργασία με τις ομάδες ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ.

2. ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Ο Δήμος μας έχει προέλθει από την ένωση τριών πρώην δήμων, ενός παράλιου με κάποιες πρώην μεγάλες κοινότητες, ενός ημιορεινού και ενός ορεινού.
Άρα οι όποιες οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων ποικίλουν. Στην παραλία υπάρχει εμπορική, τουριστική, οικοδομική δραστηριότητα και παροχή υπηρεσιών. Ο ημιορεινός και ορεινός πληθυσμός έχει ως κύρια ασχολία την γεωργία και ένα μικρό μέρος την κτηνοτροφία και τον αγροτουρισμό.

Άρα στην όποια παραγωγική ανασυγκρότηση του δήμου μας θα πρέπει να οδηγηθούμε από διαφορετικούς δρόμους. Τα ορεινά χωριά του δήμου μας είναι από χρόνια εγκαταλελειμμένα από την φροντίδα της πολιτείας αλλά και του δήμου. Παρουσιάζουν μια γήρανση και πληθυσμιακή ερήμωση , με αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγικής δραστηριότητας. Οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των κατά καιρούς δημοτικών αρχόντων για ολοκλήρωση αναδασμών, κατασκευή αρδευτικών καναλιών για αγροτικούς δρόμους που δεν επισκευάστηκαν η δεν φτιάχτηκαν ποτέ για επιστημονική βοήθεια παρουσιάζουν την σημερινή τραγική εικόνα.

Εμείς προτείνουμε για την στήριξη και ανάπτυξη της Αγροτικής παραγωγής :

Ίδρυση δημοτικής Υπηρεσίας - διεύθυνσης αγροτικού σχεδιασμού ανάπτυξης. Η διεύθυνση αυτή θα απαρτίζεται από επιστήμονες γεωπόνους, τεχνολόγους τροφίμων και ειδικούς προώθησης προϊόντων και μάρκετινγκ.

Ενίσχυση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων

Ενίσχυση ομαδικών δράσεων δίκτυα αγροτών – δημιουργία ομάδων παραγωγών , συνεταιρισμών.

Προστασία και προώθηση των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ (προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης)

Προώθηση της βιολογικής γεωργίας και εναλλακτικών μορφών μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και συγκεκριμένα για την περιοχή του Φενεού θα υλοποιήσουμε τον υπολειπόμενο αναδασμό της Αρχαίας Φενεού , Πανοράματος Ματίου. Άρδευση του κάμπου από το φράγμα «δόξα» στήριξη των αρδευτικών τμημάτων και εκσυγχρονισμό του δικτύου.Επισκευή αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας. Άρδευση όλων των χωριών από Κρυονέρι μέχρι Μποζικά από το φράγμα του Ασωπού.

Τα αρδευτικά έργα υποδομής όπως : προστασία των υδάτινων πόρων , εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου και επισκευή , κατασκευή αγροτικών δρόμων , δημοτική οδοποιία αφορούν όλο το δήμο.

Επίσης πέρα από το τεχνικό και επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου θα δώσουμε την δυνατότητα στις πρώην κοινότητες ανάλογα με τον πληθυσμό τους να διαχειρίζονται μόνες τους κάποια χρηματικά ποσά για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών χωρίς να θέλουν κάθε φορά την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.

Για την στήριξη του εμπορικού κόσμου προτείνουμε:

-Διοργάνωση ημερών εμπορίου στο Κιάτο μαζί με τον εμπορικό σύλλογο.

- Σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο θα αναζητήσουμε κοινές οικονομικές λύσεις για ελάφρυνση από δημοτικά τέλη.

- Πεζοδρόμηση όλου του ιστορικού εμπορικού κέντρου του Κιάτου για μια ποιοτική αναβάθμιση της αγοράς – φιλική στον πεζό με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Περιοδικά happenings στους δρόμους όπως μουσική ζωγραφική παιχνίδια θεατρικά δρώμενα κλπ.

Η αναβάθμιση και στήριξη του εμπορικού κόσμου περνά μέσα από την ανάδειξη και προβολή του δήμου μας ως τουριστικού προορισμού.Αυτό μπορεί να γίνει με την : Συντήρηση ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων και κτιρίων σε Σικυώνα , Στυμφαλία , Φενεό. Την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου,με την δημιουργία πεζόδρομου από τον πευκιά του κ.Διμηνιού έως τον ποταμό Σελίανδρο και το άνοιγμα του δρόμου σφαγεία – Νεράτζα.

Την σύνδεση του δήμου μας με το απέναντι Δελφικό τοπίο μέσω ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας (υπήρξε και στο παρελθόν)

Την δημιουργία του δρόμου Κιάτο – Νεμέα. Την ολοκλήρωση κατασκευής του φράγματος Ασωπού με ανάδειξη της περιοχής μέσω του Ασκληπιείου Τιτάνης και της μονής Λεχώβης.

Χάραξη και προβολή σε ΜΜΕ και σε τουριστικούς χάρτες οδηγούς περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών.

Την χάραξη διαδρομής επί χαρτιού με λεπτομέρειες και προβολή του αρχαιολογικού τριγώνου Αρχαία Σικυώνα , Αρχαία Νεμέα , Αρχαία Κόρινθος που μπορεί να επεκταθεί και προς Στυμφαλία αλλά και προς Φενεό.

-Την ανάδειξη της λίμνης Στυμφαλίας και της τεχνικής λίμνης «δόξα» και της μελλοντικής του φράγματος Ασωπού. Την ανάδειξη του αισθητικού δάσους Μουγγοστού και την επαναλειτουργία του Κ.Π.Ε. Κλημεντίου κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Ανάδειξη του Κορινθιακού με την παράλληλη προστασία του και την δημιουργία θαλασσίου πάρκου.

Φυσικά όλες μας οι προτάσεις οφείλουν να συνοδεύονται από έργα υποδομής όπως : του οδικού δικτύου, καθαρό περιβάλλον χωρίς σκουπίδια, πυροπροστασία δασών, αναλυτική πληροφόρηση μέσο info σημείων σε κεντρικά σημεία με παράλληλη ηλεκτρονική ενημέρωση.

3. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

- Η Διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη όπως η καθαριότητα, η εξυπηρέτησή του , η συντήρηση του οδικού δικτύου , η ύδρευση , η αποχέτευση , ο δημοτικός φωτισμός επιβάλουν κανόνων συμπεριφοράς προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και έλεγχο για την τήρησή τους.

- Η όποια αναπτυξιακή πρωτοβουλία θα πρέπει να είναι ενταγμένη σε ένα γενικό σχέδιο ανάπτυξης με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον.

- Θα δημιουργήσουμε γραφείο πολεοδομίας στο δήμο για την επίλυση και εφαρμογή όλων των πολεοδομικών θεμάτων όπως ΓΠΣ (Γενικό πολεοδομικό σχέδιο) ,επέκταση σχεδίου πόλης , πράξεις εφαρμογής , άρθρο 13.

- Οι παρεμβάσεις μας θα αφορούν την διαμόρφωση οδικών αξόνων για την ασφαλή και εύκολη μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών.

- Θα αναδείξουμε τις εισόδους της πόλης , των χώρων πρασίνου και των δημόσιων κτιρίων , φωτισμός κλπ.

- Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων θα έρθει με την δημιουργία θέσεων στάθμευσης , από νέους πεζόδρομους ,ενίσχυσης του αστικού πρασίνου, προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος , αισθητική αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου.

- Με κατάλληλους χειρισμούς θα απομακρύνουμε τους Ρομά από την κεντρική πλατεία του Κιάτου και τα γύρο σημεία , λιμάνι , δικαστήριο, πευκάκια.

- Θα απαγορεύσουμε την άναρχη και τεράστια αφισορύπανση που γίνεται ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

- Θα δημιουργήσουμε διαδημοτική συγκοινωνία με μικρά και ευέλικτα λεωφορεία και θα την συνδέσουμε με τον προαστιακό σταθμό.

- Αναβάθμιση της πόλης με προσθήκη τοπικών στοιχείων π.χ. μουσείο Λυσίππου που θα αναδεικνύουν την ταυτότητα και τον χαρακτήρα της.

- Θα κάνουμε αυστηρό έλεγχο σε όλη την περιοχή του δήμου μας κυρίως στο Κιάτο για την εύρεση κεραιών κινητής τηλεφωνίας που δεν έχουν άδεια εγκατάστασης , επειδή η προκαλούμενη τεράστια αύξηση στην έκθεση του πληθυσμού σε ασύρματες ακτινοβολίες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου και νευρολογικών διαταραχών. Στόχος μας να χρησιμοποιηθούν δίκτυα μικροκυψελών που θα συνδέονται με οπτικοηλεκτρονικά κέντρα με οπτικές ίνες.

- Για τα αδέσποτα Ζώα θα δημιουργήσουμε μια επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων από φιλόζωους , αιρετούς και υπαλλήλους του δήμου. Θα κάνουμε καταγραφή και θα χρηματοδοτήσουμε την στείρωσή τους την ηλεκτρονική σήμανση και τον εμβολιασμό τους.Παράλληλα θα κατασκευάσουμε σε διάφορα σημεία της πόλης καλαίσθητα ξύλινα καταλύματα με αυτόματες ταΐστρες και ποτίστρες. Θα καθιερώσουμε κίνητρα υιοθεσίας ζώων με απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη με τελικό στόχο την δημιουργία και λειτουργία πάρκου περίθαλψης και διαμονής αδέσποτων ζώων σύμφωνα με το ΠΔ 190/1981.

4. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο Δήμος μας είναι γεμάτος ομορφιές τόσο φυσικές όσο και πολιτιστικές. Από το παράλιο μέτωπο σε λιγότερο από μία ώρα βρίσκεται κανείς στην περιοχή της Στυμφαλίας και από εκεί στο οροπέδιο του Φενεού. Τρία διαφορετικά επίπεδα φυσικής ομορφιάς και σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

-Πρέπει να μάθουμε πρώτα εμείς την Ιστορία – μυθολογία του τόπου μας για να την προβάλουμε ως το καλλίτερο προϊόν του δήμου μας.

-Η ιστορία της Αρχαίας Σικυώνας, η μυθολογία της Στυμφαλίας και του Φενεού προβάλουν ως η πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά. Αυτή μας η ταυτότητα και κληρονομιά μπορεί και πρέπει να είναι αφετηρία μιας άλλης ανάπτυξης και ο συντελεστής ενός παραγόμενου πλούτου που θα έχει ως αποδέκτες το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

-Πρέπει να αναδείξουμε το Αρχαίο θέατρο και Στάδιο στην Αρχαία Σικυώνα. Να δημιουργήσουμε ένα κοινό ταμείο από ιδιώτες , φορείς ,συλλόγους που θα το ενισχύουν με χορηγίες ώστε να συγκεντρώνουμε χρήματα γι αυτό το σκοπό. Παράλληλα θα δημιουργήσουμε ένα τουριστικό προϊόν μια «διαδρομή» αποτυπωμένη σε χάρτη που θα οδηγεί τον επισκέπτη στο Αρχαιολογικό τρίγωνο , Αρχαία Σικυώνα – Αρχαία Νεμέα – Αρχαία Κόρινθος μέσω των δρόμων του κρασιού.

-Να ανοίξουμε πάλι το ΚΠΕ Κλημεντίου και να δεχόμαστε εκδρομείς μαθητές από όλα τα σχολεία του νομού μας αλλά και της Αθήνας επειδή το επιτρέπει η μικρή απόσταση.

-Να αναδείξουμε την αρχαία Τιτάνη με το περίφημο Ασκληπιείο που υπήρχε στην αρχαιότητα με στόχο να γίνει σημείο αναφοράς και επίσκεψης θεματικού ιατρικού τουρισμού. Την δυνατότητα καθιέρωσης ετήσιου ιατρικού συνεδρίου στο Κιάτο με αφορμή την ύπαρξη της αρχαίας Τιτάνης στο δήμο μας.

-Να αναδείξουμε την Στυμφαλία της μυθολογίας αλλά και της σημερινής εικόνα της που αποτελεί τον νοτιότερο υγροβιότοπο της Ευρώπης. Να ξαναγεννήσουμε ως τουριστικό προϊόν τον μύθο του Ηρακλέους με τις Στυμφαλίδες όρνιθες που αποτελούν brand name Stymfalia birds για την περιοχή και να τον συνδέσουμε με τον άλλο μύθο του Ηρακλέους το λιοντάρι της Νεμέας μέσω ενός δρόμου που θα περνά από τα χωριά μας Ψάρι, Ασπρόκαμπος , Μποζικών που παράγουν το περίφημο κρασί Αγιωργίτικο Νεμέας.

Το ίδιο μπορούμε μα κάνουμε με τον ορεινό όγκο του Φενεού μία περιοχή που μπορούμε να την αναδείξουμε και να την ονομάσουμε ως μια «μικρή Ελβετία»

του νομού μας μόλις 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Ο Φενεός πάντα με την μυθολογία θεωρείται πατρίδα του Θεού Ερμή και του βασιλιά Αίπυτου.

Θα πρέπει να λειτουργήσουμε τα κτίρια με την μεγάλη αρχιτεκτονική αξία όπως αυτό του Τσίλερ στο Κιάτο που θα λειτουργούσε ως δημοτική πινακοθήκη αλλά σήμερα παραμένει κλειστό και περιφραγμένο με κοτετσόσυρμα.

-Να αναδείξουμε τον χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού και να βάλουμε παλιά βαγόνια ως εκθέματα.

-Θα κάνουμε αναδιάρθρωση λειτουργίας του πολιτιστικού κέντρου με την μεταφορά των ΚΑΠΗ σε άλλο χώρο. Θα στηρίξουμε την δημιουργία διάφορων φεστιβάλ όπως Rock μουσικής, κλασικής μουσικής , αρχαίου δράματος και κινηματογράφου. Μην ξεχνάμε ότι η Αρχαία Σικυώνα ήταν κέντρο ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμοποιίας και άλλων τεχνών. Στην περιοχή της λίμνης «Δόξα» στο Φενεό θα διοργανώνουμε κάθε καλοκαίρι φεστιβάλ μουσικής επειδή θεωρούμε την περιοχή μια από τις ιδανικότερες στην Ελλάδα.

ΠΑΙΔΕΙΑ

- Για τον συνδυασμό μας η αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας που αφορά σχεδόν το σύνολο των συνδημοτών μας είναι πρωταρχικός στόχος και σκοπός.

- Στην περιοχή της Στυμφαλίας θα πρέπει να λειτουργούν σύγχρονα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο – Λύκειο) να γίνει κατασκευή ξεχωριστού κτιρίου για το εξαθέσιο δημοτικό Καλλιάνων.

- Πρέπει να αναβαθμιστεί και πάλι το Λύκειο Γκούρας που έχει υποβαθμιστεί δυστυχώς σε λυκειακές τάξεις.Θα δημιουργήσουμε λύκειο και στο Κρυονέρι

- Στην πόλη του Κιάτου θα κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο, που θα στεγάσει το 2 γενικό λύκειο Κιάτου.Σ αυτό το κτίριο θα λειτουργήσουμε βραδινό σχολείο τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης.

- Τεχνικό συνεργείο του δήμου θα καταγράφει κατά το τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, τα κτιριακά προβλήματα κάθε σχολείου του δήμου, έτσι ώστε μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου να επιδιορθώνονται. Για να μπει ένα τέλος σε αυτή την εγκατάλειψη των σχολείων που είναι αφημένα στην φθορά του χρόνου. Υπάρχουν αίθουσες που το νερό της βροχής μπαίνει από το ταβάνι, τουαλέτες χαλασμένες ,έλλειψη φωτισμού κλπ.

- Θα στηρίξουμε σε συνεργασία με τους εθελοντές καθηγητές που ήδη υπάρχουν τα κοινωνικά φροντιστήρια για καλύτερη και πιο οργανωμένη λειτουργία.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

- Εδώ η εικόνα του δήμου μας είναι σχεδόν τραγική. Ότι έχει να κάνει με τον Αθλητισμό είναι αφημένο στην τύχη του. Μόνο ότι κάνουν οι διάφοροι αθλητικοί σύλλογοι από μόνοι τους .Η σημερινή δημοτική αρχή έχει κάκιστη σχέση με τον αθλητισμό. Επί εννέα χρόνια δεν έχει φτιάξει ούτε ένα γήπεδο ξυλορακέτας στην παραλία. Οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι έργο προηγουμένων δημοτικών αρχών. Εμείς έχουμε προτάσεις για τον αθλητισμό που μπορούμε να υλοποιήσουμε .

- Στον υπάρχοντα χώρο της ανατολικής Τραγάνας θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο στάδιο με γήπεδο ποδοσφαίρου πλαστικό και 8 κουλουάρ στίβου με σκάμμα. Τα παιδιά του δήμου μας σήμερα για αγωνίσματα στίβου πηγαίνουν στο στάδιο Κορίνθου.

- -Θα φτιάξουμε το υπάρχον αλλά εγκαταλελειμμένο γήπεδο ποδοσφαίρου «Πέλοπα» .

- -θα φτιάξουμε ακόμα δύο γήπεδα τένις στον χώρο που λειτουργούν σήμερα τα δύο γήπεδα τένις.

- -θα δημιουργήσουμε δύο γήπεδα beats volley στην παραλία του πευκιά στο κ. Διμηνιό μετά το δημοτικό αναψυκτήριο.

- Θα φτιάξουμε δύο γήπεδα στην παραλία ξυλορακέτας.

- -θα τελειώσουμε το πλαστικό γήπεδο ποδοσφαίρου στον Ασπρόκαμπο που έχουν ξεκινήσει οι εργασίες του εδώ και τρία χρόνια.

- -επίσης θα φτιάξουμε ένα γήπεδο πλαστικό ποδοσφαίρου στο Κρυονέρι και ένα ακόμη στο Φενεό (τα υπάρχοντα ξερά θα τα κάνουμε πλαστικά με αποδυτήρια).

- Στους στόχους της θητείας μας θα είναι η κατασκευή ακόμα δύο γηπέδων τένις και δύο γηπέδων ανοικτών μπάσκετ στην περιοχή της αν.Τραγάνας ώστε εκεί να υπάρξει μελλοντικά ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα είναι πόλος έλξης άθλησης για όλη την περιοχή. Θα επιδιώξουμε η πόλη του Κιάτου να είναι μια απέραντη αθλούπολη που ελεύθερα χωρίς χρήματα θα αθλούνται οι κάτοικοί του.

- -θα αναβαθμίσουμε το δημοτικό γυμναστήριο στο γήπεδο του «Πέλοπα» και θα δημιουργήσουμε ακόμα ένα στο αθλητικό κέντρο της αν.Τραγάνας.

- Στην περιοχή του Φενεού λόγω των πολλών ξενώνων και της τουριστικής αναβάθμισης θα κατασκευάσουμε γήπεδο τένις και ένα μικρό ποδοσφαίρου πλαστικό 5 χ 5.

- Τέλος στα σχέδιά μας θα είναι η μελέτη και κατασκευή κολυμβητηρίου στην περιοχή των σφαγείων.

5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ -ΝΕΡΟ –ΥΔΡΕΥΣΗ –ΑΡΔΕΥΣΗ

Εμείς δηλώνουμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υδάτινων πόρων του δήμου μας. Για εμάς το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Επειδή από το Μάρτη του 2012 η περιφέρειά μας έχει εκχωρήσει με προγραμματική σύμβαση τους υδάτινους πόρους Πελοποννήσου στην ΕΥΔΑΠ μια εταιρεία ενταγμένη στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση. Επίσης πρέπει να γνωρίζεται ότι βάση νόμου η περιφέρεια μπορεί να οικειοποιείται τα νερά των ΟΤΑ (ΔΕΥΑ των δήμων). Οι δανειστές και το ΔΝΤ έχουν επιβάλλει την παράδοση των υδάτινων πόρων και του δικού μας δήμου.

Εμείς προτείνουμε ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης , το οποίο εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια στην Ευρώπη: το συνεργατικό –συνεταιριστικό μη κερδοσκοπικό μοντέλο διαχείρισης του νερού, με συνεταιρισμούς νερού των πολιτών, των εργαζομένων, της αυτοδιοίκησης με σκοπό όχι το ιδιωτικό κέρδος αλλά την συλλογική ,κοινωνική και περιβαλλοντική ωφέλεια με την παροχή υψηλής ποιότητας νερού στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του δήμου.

Όσο αφορά την διαχείριση των υδάτινων πόρων του δήμου μας γνωρίζουμε από υδρογεωλογικές μελέτες ότι υπάρχει στο δήμο μας μοναδικός υδάτινος πλούτος ο οποίος με σωστή διαχείριση και τις κατάλληλες υποδομές μπορεί να υδροδοτήσει με καλό νερό όλους τους δημότες μας και επίσης να αρδεύσει τις υπάρχουσες καλλιέργειες.

Για μεν την άρδευση θα πρέπει: να ξεκινήσουμε άμεσα έργα με τα οποία θα περιορίσουμε την αλόγιστη χρήση νερού. Ανάλογα το έδαφος το κλίμα της περιοχής, το είδος του φυτού και του τρόπου καλλιέργειας θα έχουμε την επιλογή συστήματος άρδευσης. Θα εξετάσουμε όλες τις αρδευόμενες περιοχές του δήμου μας και ανάλογα θα έχουμε επιφανειακή άρδευση, τεχνητή βροχή, πότισμα στάγδην , υπόγεια άρδευση , άρδευση με αυτό προωθούμενα συστήματα καταιονισμού.

-θα προχωρήσουμε στην τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων στον βιολογικό σταθμό ώστε να εξοικονομήσουμε νερό για άρδευση.

Η κατασκευή του φράγματος του Ασωπού και η λειτουργία του θα εξυπηρετήσει χιλιάδες στρέμματα στην άρδευση στην περιοχή των Μποζικοχωρίων.

Η λειτουργία του φράγματος και στο Φενεό της λίμνης «Δόξα» θα δώσει μεγάλη ανάσα στα προβλήματα άρδευσης του κάμπου στο Φενεό που αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Για την ύδρευση :

Σύμφωνα με περιβαλλοντικές μελέτες που γνωρίζουμε οι ανάγκες του δήμου μας ετησίως ανέρχονται στα 2,8 εκατομμύρια κυβικά νερού. Αυτές τις ανάγκες μπορούμε να τις καλύψουμε από τις πηγές της δρίζας που βρίσκονται στο χωριό Στυμφαλία –Κιώνια (η Κόρινθος παίρνει 5 εκατομ. Κυβ.νερό το χρόνο) επίσης μπορούμε να έχουμε και τις γεωτρήσεις του Κεφαλαρίου –Βελίνας – Καισαρίου –Κλημεντίου και Κρυονερίου που μας αποφέρουν τουλάχιστον 1,5 εκατ.κυβ.νερού το χρόνο.

Οι λύσεις υδροδότησης που αναφέρουμε θα έχουν ως αποτέλεσμα την σοβαρή μείωση του κόστους του νερού από την ΔΕΥΑΣ αλλά και τον τερματισμό του βασάνου της αγοράς εμφιαλωμένου νερού.

6. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

-Είμαστε αντίθετοι με την σημερινή εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία υπονομεύει σοβαρά την όποια λύση της ολοκληρωμένης διαχείρισης με διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση στερώντας τα οφέλη της από τους δημότες και το δήμο μας.

Είμαστε αντίθετοι με την διαχείριση των απορριμμάτων από την ΤΕΡΝΑ μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού φορέα). Εμείς πιστεύουμε σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας ότι ο δήμος πρέπει να είναι υπεύθυνος να διαχειρίζεται τα σκουπίδια που ο ίδιος παράγει και να επωφελείται τα έσοδα από την ανακύκλωση(πώληση ανακυκλωμένων υλικών). Με το τοπικό πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας από την κατασκευή ενός ΚΔΑΥ (Κέντρου διαλογής ανακυκλωμένων υλικών) και να εκμεταλλευτούμε τα οργανικά απορρίμματα για την παραγωγή κομπόστ που θα το παρέχουμε δωρεάν στους αγρότες ως εδαφοβελτιωτικό. Με το τοπικό πρόγραμμα διαχείρισης θα καταφέρουμε να μειώσουμε στο ελάχιστο τα δημοτικά τέλη και αντί να βγάζουν κέρδη οι μεγάλες επιχειρήσεις – εργολάβοι θα κερδίζει ο δήμος.

Η πρότασή μας για τα απορρίμματα είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση με υποχρεωτική ιεράρχηση που πρέπει να τηρείται ως εξής :

- Πρόληψη - Μείωση - Επαναχρησιμοποίηση - Ανακύκλωση - Κομποστοποίηση –και στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα έχουμε την τελική διάθεση του όποιου υπολείμματος. Στην πράξη λέμε καθιέρωση 3 κάδων , ο πρώτος μόνο για χαρτί και πλαστικά , ο δεύτερος για τα υπόλοιπα υλικά που ανακυκλώνονται όπως γυαλί , μέταλλα και ο τρίτος για οργανικά (απορρίμματα κουζίνας, φρούτα, λαχανικά , κλαδέματα ). Το περιεχόμενο των δύο πρώτων κάδων θα πηγαίνει για ανακύκλωση μέσω του ΚΔΑΥ και το περιεχόμενο του τρίτου κάδου για κομπόστοποίηση.

7. ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ

Εμείς προτείνουμε ως άμεση προτεραιότητα την εκπόνηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος με ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών.

Να μελετηθούν επιστημονικά οι όποιες αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής μας. Να καθοριστούν οι προτεραιότητες για έργα και παρεμβάσεις , να αναπτυχθεί ένα σχέδιο δράσης .

Στόχος μας θα είναι η ισόρροπη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη όλου του δήμου μας με πρωταρχικό σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων για μια ανάπτυξη που θα είναι βιώσιμη και αειφόρος (αειφόρα ανάπτυξη σημαίνει ότι θα στηρίζεται στην κοινωνική συμμετοχή , θα σέβεται το περιβάλλον και θα δημιουργεί κέρδος).

-οι περιοχές του δήμου μας που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura είναι σημεία αναφοράς για μια οικολογική ανάπτυξη. Οι περιοχές αυτές είναι η λίμνη Στυμφαλίας , τμήμα του ορεινού όγκου της Ζήριας , του Χελμού , του Ολίγυρτου. Το δάσος Μουγγοστού που είναι ένας παράδεισος από βελανιδιές και έχει κηρυχθεί «αισθητικό» με προεδρικό διάταγμα από το 1977.Παραμένει όμως σχεδόν άγνωστο ακόμη και για τους Σικυώνιους πολίτες, πόσο μάλλον για επισκέπτες από άλλα μέρη. Για όλες αυτές τις περιοχές χρειάζεται να δημιουργηθεί από το δήμο φορέας διαχείρισης και όχι αυτές οι περιοχές να ανήκουν αν είναι δυνατόν στο Φ.Δ. Μαίναλου , Μονεμβάσιας με έδρα το Άστρος Κυνουρίας.

-Οι παραποτάμιες περιοχές των ποταμών Ασωπού –Ελισσώνα –Κύριλλου – Σελίανδρου -Σοφαίνετου- Όλβιου παρουσιάζουν ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον. Μπορούμε να σχεδιάσουμε χώρους αναψυχής και περιπάτου. Να χαράξουμε δρόμους χωμάτινους για ποδηλατικές διαδρομές και να καταστήσουμε αυτές τις περιοχές πόλους έλξης για ήπια τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη.

-Θα επαναλειτουργήσουμε και αναβαθμίσουμε το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ΚΠΕ στο Κλημέντι. Το ΚΠΕ μπορεί να δέχεται επισκέπτες κυρίως μαθητές από όλα τα σχολεία του νομού μας αλλά και των Αθηνών λόγω της μικρής απόστασης και του τεράστιου οικολογικού πλούτου της περιοχής.

-Ενίσχυση του συστήματος δασοπροστασίας σε ότι αφορά την πρόληψη και την καταστολή που παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις και αδυναμίες σε τεχνικά μέσα, οργάνωση και ανθρώπινο δυναμικό.

Ο Δήμος μας θα διεκδικήσει από την περιφέρεια η οποία έχει την αρμοδιότητα την ουσιαστική βελτίωση στα δίκτυα μεταφοράς που είναι βασικά για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Πρέπει να διεκδικήσουμε την κατασκευή του δρόμου Κιάτο – Νεμέα , την βελτίωση του δρόμου Κρυονέρι , Μποζικών , Ασπροκάμπου , Ψαρίου, καθώς και του δρόμου Καστανιά - Γκούρας και από το Μεσσινό μέχρι την λίμνη Δόξα (που ίσως να είναι ο χειρότερος του δήμου μας ).

Ο δήμος πρέπει να σχεδιάσει και να καθορίσει τις προτεραιότητες των έργων δημοτικής οδοποιίας. Είναι απαράδεκτο όλοι οι δρόμοι στην πόλη του Κιάτου να έχουν αμέτρητες λακκούβες.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

-Κατ’ αρχάς δεν πιστεύουμε στο όποιο δημαρχοκεντρικό μοντέλο και στο μοντέλο των τοπικών παραγόντων είτε οικονομικών είτε κομματικών.

Για εμάς προτεραιότητα είναι να αναδειχθεί ο πολίτης , η κοινωνία στο βήμα του δήμου.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε ένα δήμο χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή των δημοτών στις όποιες αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Ιδιαίτερα σήμερα που ζούμε σε μια τεχνολογική εποχή που με ένα e mail μπορείς να γνωρίζεις και να συμμετέχεις σε κάθε διαβούλευση του δήμου.

Κλειστά δημοτικά συμβούλια των 27 συμβούλων κάτω από την πλήρη κυριαρχία της πλειοψηφίας δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.

Εμείς προτείνουμε λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά για την λύση των τοπικών προβλημάτων. Εμείς θα αναβαθμίσουμε τα τοπικά συμβούλια των πρώην κοινοτήτων δεσμευόμενοι ότι οποιαδήποτε ομόφωνη απόφασή τους θα την κάνει δεκτή το δημοτικό συμβούλιο.

Στόχος μας η συνεχής διαβούλευση με φορείς, συλλόγους η υλοποίηση συμμετοχικών προϋπολογισμών και όχι ισοσκελισμένων από το υπουργείο .

Θα συμβάλουμε ενεργά ώστε ο πολίτης να διαμορφώνει και να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον , να μάθει να αγωνίζεται και να μην είναι θεατής στην ίδια του την ζωή.

Μπορούμε και θέλουμε να αναδείξουμε το δήμο μας πρότυπο συμμετοχής των δημοτών του για ένα καλύτερο αύριο.

Στόχος μας η άμεση συμμετοχή του δημότη στις αποφάσεις αλλά και στον έλεγχο της δημοτικής αρχής.


Δημοσίευση: Μαρτίου 18, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Β.ΧΟΥΣΕΛΑΣ: «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator