Παλαίχθων Κορίνθου: «Ανάλυση των συναισθημάτων και ψυχικών καταστάσεων στον Κρατύλο του Πλάτωνος»

0Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 7.00 μ.μ. θα έχουμε μαζί μας τον κ. Γιώργο Λαθύρη, νομικό, φιλόλογο, συγγραφέα, ιδρυτή και διευθύνοντα της Ερευνητικής Εταιρείας «Ηλιοδρόμιον» για μία διάλεξη με θέμα «Ανάλυση των συναισθημάτων και ψυχικών καταστάσεων στον Κρατύλο του Πλάτωνος».

Ο ομιλητής θα επιχειρήσει να μας μυήσει στο χώρο της ετυμολογίας και της ερμηνείας των λέξεων με οδηγό το έργο του Πλάτωνος «Κρατύλος – Περί Ονομάτων Ορθότητος».

Θα μάθουμε πώς εξηγούνται βασικά ανθρώπινα συναισθήματα και ψυχικές καταστάσεις, όπως η λύπη, η χαρά, ο θυμός, η επιθυμία, ο πόθος, ο ίμερος, η οδύνη, η ηδονή, κ.α. μες από την ετυμολογική και φιλοσοφική ανάλυση των ονομάτων της Ελληνικής Γλώσσας, σύμφωνα με όσα μας παραδίδει ο Σωκράτης.

Αίθουσα Μ. Δημητριάδη Αδειμάντου 12 Κόρινθος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Facebook: Παλαίχθων Κορίνθου

www.palaixthonkorinthou.gr
Δημοσίευση: Μαρτίου 12, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παλαίχθων Κορίνθου: «Ανάλυση των συναισθημάτων και ψυχικών καταστάσεων στον Κρατύλο του Πλάτωνος»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator