Πρόβα τζενεράλε για νέο «2008» τα κρούσματα ανομίας στην Αθήνα;

0Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Η εικόνα γενικευμένης ανομίας των τελευταίων ημερών κάνει πολλούς εντός της ΝΔ να θεωρούν πλέον ως δεδομένο ένα συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει εδώ και αρκετούς μήνες.

Εφόσον η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση κερδίσει τις εκλογές θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερης κλίμακας αναταραχές στο κέντρο της πόλης, σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν την τρέχουσα περίοδο.

Γιατί υπάρχει αυτή η εκτίμηση; Κυρίως γιατί εντός του γαλάζιου στρατοπέδου δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιες από τις συνιστώσες του, με «στοιχεία» που επιδίδονται σε ακραίες μορφές αντιδράσεων στο κέντρο της Αθήνας και για τα οποία υπάρχει «χαλαρή» αντιμετώπιση των αστυνομικών αρχών.

Στο πλαίσιο αυτού του προβληματισμού μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο και μάλιστα σε ομιλία του στη βουλή, με αφορμή την κατάσταση με το πανεπιστημιακό άσυλο και τα κρούσματα ανομίας.

«Μήπως όλη αυτή η προκλητική ανοχή την οποία δείχνετε σε διάφορα γκρουπούσκουλα, τα οποία βρίσκουν φυσικό καταφύγιο προστασίας μέσα στα Πανεπιστήμια, είναι μια προετοιμασία για το τι μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα; Μήπως επιτρέπετε τώρα σε αυτές τις ομάδες να κάνουν μια ανώδυνη εκπαίδευση, ώστε την επόμενη μέρα, αν υπάρχει μια αλλαγή η οποία, καθώς φαίνεται, θα έρθει - και θα έρθει και σύντομα- αυτοί να ξεχυθούν στους δρόμους και να κάψουν την Αθήνα, όπως την έκαψαν το 2008, όταν δεν είπατε κουβέντα, κ. Τσίπρα;» είχε τονίσει ο πρόεδρος της ΝΔ , κατηγορώντας ευθέως τον πρωθυπουργό για ανοχή στη βία.


«Θυμόμαστε τις ιδεολογικές σας καταβολές. Θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τότε, όχι απλά σφύριζε αδιάφορα, αλλά περίπου έκλεινε το μάτι σε αυτούς οι οποίοι έκαιγαν την Αθήνα. Άρα, δεν είστε άμοιροι ευθυνών όταν πρόκειται για ανοχή την οποία δείχνετε στη βία. Έχετε την ιστορία σας» είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση επεξεργάζεται σειρά συγκεκριμένων παρεμβάσεων, με στόχο την αντιμετώπιση όλων όσοι χρησιμοποιούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για έκνομες ενέργειες, στο πλαίσιο μιας συνολικής αντίληψης περί εφαρμογής του περίφημου «νόμος και τάξη». Πρόκειται ουσιαστικά για ένα στοίχημα στο πλαίσιο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, στο οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει από σήμερα μεγάλο βάρος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στην ΝΔ υπάρχει η γνώση ότι τα άτομα, τα οποία έχουμε συνηθίσει να τα αποκαλούμε «γνωστούς αγνώστους» φτάνουν περίπου τα 3.500 στην Αθήνα.

Είναι όλοι τους γνωστοί στις αρχές ,με την ΕΛΑΣ να ξέρει ακόμα και τον τρόπο που οργανώνονται. Την ίδια ώρα στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν ότι οι διωκτικές αρχές αδυνατούν να παρέμβουν, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, αφού δεν διαθέτουν την απαραίτητη πολιτική βούληση. Την εικόνα αυτή έχουν και σε ότι έχει να κάνει με την μηδενική αντίδραση εκ μέρους των αρχών σε καταδρομικές επιθέσεις όπως για παράδειγμα στο ΑΤ Ακροπόλεως.

Απολύτως ενδεικτικές της εγκατάλειψης , στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι αναγκαίες υποδομές που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων στοιχείων ήταν και τα όσα είδε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Ένα τμήμα, το οποίο δε διαθέτει ούτε τον απαιτούμενο χώρο κρατητηρίων, στοιχείο που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την αντιμετώπιση κρουσμάτων ανομίας. Είναι σαφές ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση η ευθύνη για την εικόνα διάλυσης των διωκτικών αρχών έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ...

Liberal
Δημοσίευση: Μαρτίου 23, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρόβα τζενεράλε για νέο «2008» τα κρούσματα ανομίας στην Αθήνα;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator