ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: Όταν το θράσος και η αλαζονεία μετονομάζονται παρρησία και λεβεντιά

0Εάν κάποιος διαβάσει την ανακοίνωση της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για τα Δημοτικά σφαγεία, είναι εύκολο να αντιληφθεί, ότι το βασικό ερώτημα που θέσαμε είναι γιατί η προμελέτη για την αξιοποίηση του χώρου (αρχιτεκτονική, στατική, Η/Μ, γεωλογική) που ο Δήμαρχος και η οικονομική επιτροπή παρέλαβε δεν αποτέλεσε αναπόσπαστο τμήμα της δημοπρασίας, ώστε να είναι ξεκάθαρο τι θέλουμε ως Δήμος, για όλους χωρίς σκιές ή γκρίζες ζώνες.

Είχαμε τη βεβαιότητα, ότι αν ο Δήμαρχος επιχειρούσε να απαντήσει θα έκανε προσωπικές επιθέσεις σε στελέχη του συνδυασμού, και άλλωστε όπως συνηθίζει θα πέταγε τη μπάλα στην εξέδρα. Έτσι και έπραξε, καμία κουβέντα όμως για την ταμπακιέρα.

Όπως και καμία εξήγηση δεν έχει δοθεί, σε ένα άλλο ιδιαίτερα βασανιστικό ερώτημα:

Γιατί ο Δήμαρχος ματαίωσε τη διαδικασία εκμίσθωσης όπως αυτή έγινε δυνάμει της αριθμ.5240/09/02/2018 διακήρυξής του, και πρότεινε τον επανακαθορισμό των όρων διακήρυξης διενέργειας δημοπρασίας;

Τι ήταν αυτό το τόσο σημαντικό που απαιτούσε την αλλαγή των όρων; Υπήρχε άραγε κάτι που δεν είχε προβλεφθεί; Μήπως υπήρχε κάτι που έπρεπε να σβηστεί;

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Στη τελευταία διακύρηξη στην οποία υπήρξε ανάδοχος (μισθωτής), έχει απαλειφθεί ότι οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία θα πρέπει να καταθέσουν φάκελο πρότασής τους για την αξιοποίηση και χρήση του ακινήτου, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του Δήμου για τουριστική χρήση (φανταζόμαστε για να μην μπουν σε έξοδα οι υποψήφιοι και συντάξουν και φάκελο).

Αντίθετα έχουν προστεθεί σε σχέση με την αρχική διακήρυξη τα εξής:

1. Οι υποψήφιοι να διαθέτουν μέσο κύκλο εργασιών τα τρία τελευταία έτη τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ

2. Ελάχιστο μέσο ειδικό κύκλο εργασιών στο οριζόμενο αντικείμενο αξιοποίησης και χρήσης ήτοι ΧΩΡΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΜΑΖΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ τα τρία τελευταία έτη, τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

3. Πιστοληπτική ικανότητα 500.000 ευρώ

Και εάν κάποιος δεν δραστηριοποιείται τα τελευταία τρία έτη, αλλά μικρότερο χρονικό διάστημα τότε τα ποσά στα 1 και 2 διπλασιάζονται.

4. Οι υποψήφιοι τα τελευταία τρία χρόνια να έχουν εκτελέσει επιτυχώς τουλάχιστο τρεις συμβάσεις χρήσης ήτοι ΧΩΡΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΜΑΖΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

5. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ήτοι ΧΩΡΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΜΑΖΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

‘Αραγε αυτό που ακούγετε στα κεραμίδια και κάνει νιάου νιάου είναι γάτα;

Υ.Γ. Αυτά τα 2.000.000 ευρώ (λόγια Δημάρχου) που θα στοιχίσει, ποιος είναι αυτός που θα ελέγξει εάν όντως έγινε στο χώρο αυτό τέτοια επένδυση; Υπάρχει κάτι μες τη σύμβαση που να δεσμεύει ως προ τον τρόπο κατασκευής; Τροφή για σκέψη…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 11/02/2019
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 11, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: Όταν το θράσος και η αλαζονεία μετονομάζονται παρρησία και λεβεντιά "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator