“ΑΛΛΑΖΕΙ ο άνθρωπος;”: Ομιλία του Ψυχιάτρου - Ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη στην Κόρινθο

0


Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου “ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ, το Βιβλιοπωλείο “Κουκίδα”, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών “Ευρωγνώση”, Λουτρών Ωραίας Ελένης & Ισθμίας και οι Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση - ομιλία, με τίτλο: “ΑΛΛΑΖΕΙ ο άνθρωπος;” του Ψυχιάτρου - Ψυχοθεραπευτή κ.Δημήτρη Καραγιάννη, με αφορμή την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του.

Η κ.Ξένια Σακελλαρίου, ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου “Κουκίδα” ευχαρίστησε τον κ.Δημήτρη Καραγιάννη, τις Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών “Ευρωγνώση”, Λουτρών Ωραίας Ελένης & Ισθμίας και το κοινό, που γέμισε το Δημοτικό Θέατρο.

Η κ.Χρύσα Αθανασοπούλου, εκπαιδευτικός και διευθύντρια στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών “Ευρωγνώση”, Λουτρών Ωραίας Ελένης & Ισθμίας παρουσίασε τον κ.Δημήτρη Καραγιάννη, Παιδοψυχίατρο, Υπαρξιακό Συστημικό Ψυχοθεραπευτή ζευγαριών, ομάδας και οικογένειας, επόπτη ψυχοθεραπευτών, Καθηγητή και συγγραφέα.

Ο κ.Δημήτρης Καραγιάννης, αφού μίλησε για θέματα που αντιμετωπίζουν ψυχοθεραπευτές και ψυχοθεραπευόμενοι, στην συνέχεια, συζήτησε με τις ψυχοθεραπεύτριες κ.Μαρία Καλέα και κ.Αλεξία Κόντη, οι οποίες έθεσαν τους προβληματισμούς τους, με αφορμή αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο.

Έγινε αναφορά σε εθισμούς, ρόλους, απαγορεύσεις, στα “θέλω” και “μπορώ”, στην επεξεργασία του παρελθόντος για την καλύτερη πορεία στο παρόν και το μέλλον, στα μηνύματα που κρύβονται πίσω από τα επικριτικά σχόλια, στις συμβουλές που πυροκροτούν αντιδράσεις, στην αλλαγή ως αποτέλεσμα βαθύτατης προσωπικής και ξεκάθαρης επιλογής, που βοηθά την εξέλιξη του ίδιου του ατόμου, που το αποφασίζει και το κάνει πράξη, αλλά και των γύρω του, που κατανοούν ότι τα “θέλω” και “μπορώ” συνδυάζονται δίνοντας άριστα αποτελέσματα.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, ο λόγος δόθηκε στο κοινό, το οποίο με τα καίρια ερωτήματά του απέδειξε ότι ο σύγχρονος άνθρωπος βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση ανακάλυψης του εαυτού του, σε μια συνεχή προσπάθεια κατανόησης όσων συμβαίνουν στον ίδιο και στους άλλους, μέσα σ’ έναν κόσμο που, επειδή αλλάζει ταχύτατα, τα δεδομένα συνεχώς ανατρέπονται.

Η συνομιλία με το κοινό, που τον καταχειροκρότησε, συνεχίστηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, καθώς ο κ.Δημήτρης Καραγιάννης υπέγραφε τα βιβλία του.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsiΔημοσίευση: Φεβρουαρίου 17, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "“ΑΛΛΑΖΕΙ ο άνθρωπος;”: Ομιλία του Ψυχιάτρου - Ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη στην Κόρινθο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator