Η λύση για τη Μακεδονία

0
Δεν είναι άλλη από την ονομασία ολόκληρης της Μακεδονίας ως «Αρχαία Μακεδονία», με την άμεση κατάργηση όλων των γεωγραφικών διαχωρισμών που υπάρχουν, όπως Δυτική, Ανατολική και Κεντρική – προτού υποβιβασθεί σε «Νότια Μακεδονία», αφού έχει πια δρομολογηθεί η Βόρεια.

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

«Επόμενο στάδιο θα είναι πιθανότατα η προσπάθεια μετατροπής της Μακεδονίας σε ένα διζωνικό ομοσπονδιακό κράτος από τη Γερμανία, μαζί με τα Σκόπια, κατά το παράδειγμα της Κύπρου – με απώτερο σκοπό τη δημιουργία του Σουέζ της Ευρώπης και τη σύνδεση του με τον κινεζικό δρόμο του μεταξιού, καθώς επίσης την ενδυνάμωση του άξονα της με την υποτελή της Τουρκία, προσφέροντας της ως δώρο τη Θράκη. Έτσι η Γερμανία θα ενισχύσει τη συμμαχία της με την Κίνα, ανεξαρτητοποιούμενη από τις Η.Π.Α., ενώ παράλληλα θα αποκτήσει ηγεμονική πρόσβαση στο Αιγαίο, στα ενεργειακά μας αποθέματα και στους αγωγούς.

Όποιος δεν το βλέπει σήμερα, απλά εθελοτυφλεί – ενώ βρήκε την καλύτερη δυνατή ευκαιρία, εκμεταλλευόμενη (α) την οικονομική αδυναμία των Σκοπίων, (β) την πολύ χειρότερη της Ελλάδας, (γ) τις διεθνιστικές, αριστερόστροφες κυβερνήσεις και των δύο χωρών, (δ) τη δική της οικονομική ισχύ στην Ευρώπη, (ε) τον κ. Soros και (στ) τις Η.Π.Α., οι οποίες ενδιαφέρονται μόνο για τον αποκλεισμό της Ρωσίας, καθώς επίσης για τη στρατιωτική κυριαρχία της Ελλάδας» (πηγή).

Ασφαλώς δεν οφείλεται σε εθνικιστικές αιτίες η τοποθέτηση του 70% των Ελλήνων εναντίον της συμφωνίας της Πρέσπας – μέσω της οποίας δρομολογείται η κατάτμηση της Ελλάδας. Ούτε φυσικά είναι ακροδεξιοί ή ανεγκέφαλοι οι Πολίτες, όπως δυστυχώς τους χαρακτήρισε πρόσφατα ο πρωθυπουργός – κατά το θλιβερό προηγούμενο του κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος διέσυρε και εξευτέλισε διεθνώς τους Έλληνες κατηγορώντας τους ως διεφθαρμένους και φοροφυγάδες, για να τους οδηγήσει στην παγίδα του ΔΝΤ.

Βέβαια υπάρχει μεγάλη πτώση του πνευματικού επιπέδου του πληθυσμού ως αποτέλεσμα της φτώχειας, των μέτρων «σοκ και δέους» που τους επιβάλλονται επί δέκα σχεδόν χρόνια, της αγωνίας τους για την επιβίωση, των φόβων τους για το μέλλον των παιδιών τους, του ευτελισμού της Δημοκρατίας στο Κοινοβούλιο κοκ.

Εν τούτοις είναι εξευτελιστικό να κατηγορούνται ως ανόητοι από τον πρωθυπουργό, όπως επίσης το να μην τους έχει δοθεί η ίδια δυνατότητα με τους Σκοπιανούς – το να αποφασίσουν δηλαδή οι ίδιοι με δημοψήφισμα για τη συμφωνία, καθώς επίσης να ψηφιστεί από τα 2/3 της Βουλής. Έτσι θα είχαν αποφευχθεί πάρα πολλά έκτροπα που συνέβησαν με τους «αποστάτες» βουλευτές – ενώ δεν θα οδηγούνταν η Ελλάδα σε εμφύλιες συγκρούσεις, όπως δυστυχώς διαπιστώνεται.

Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά, οφείλει κανείς να κοιτάζει το μέλλον – όπου δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι εφικτή η ακύρωση της συμφωνίας, ενώ όλα τα ελαττώματα της, όπως η μη υπογραφή της από το Σκοπιανό πρόεδρο, έχουν «παραγραφεί» μετά την υπογραφή της από τους 153 πρόθυμους βουλευτές. Μπορεί βέβαια να «λυθεί» εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες της, αλλά δεν είναι κάτι απλό κατά τους ειδικούς – ενώ η Ελλάδα θα είναι υπό την οικονομική κατοχή των Γερμανών για πάρα πολλές δεκαετίες, κρίνοντας από την παγίδα, στην οποία έχει εγκλωβιστεί, οπότε δεν θα της δοθεί ποτέ η δυνατότητα να αντιδράσει.

Ως εκ τούτου είναι σωστό να αναζητηθεί μία άλλη λύση, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε φορά και για την Οικονομία – αφού το παρελθόν δεν αλλάζει, αλλά μόνο το μέλλον, εάν δημιουργηθούν οι συνθήκες στο παρόν. Η λύση τώρα αυτή δεν είναι άλλη από την ονομασία ολόκληρης της Μακεδονίας ως «Αρχαία Μακεδονία», όπως έχει ήδη αναφερθεί – με την άμεση κατάργηση όλων των γεωγραφικών διαχωρισμών που υπάρχουν (Δυτική, Ανατολική και Κεντρική), προτού υποβιβασθεί σε «Νότια Μακεδονία», αφού έχει πια δρομολογηθεί η Βόρεια. Εν προκειμένω, υπενθυμίζουμε τα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης, τα οποία είναι τα εξής:


(1) Θα αποφύγουμε τον κίνδυνο να ονομαστεί η Μακεδονία «Νότια Μακεδονία», κατοχυρώνοντας την ονομασία «Αρχαία Μακεδονία» και στα αγγλικά «Ancient Macedonia», όπως στα σχέδια χαρτών.
Η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» δεν είναι αυτοτελής γεωγραφικός προσδιορισμός. Είναι γεωγραφικός ετεροπροσδιορισμός ως προς κάτι άλλο που με λογική συνέπεια είναι η «Νότια Μακεδονία». Και δεν μπήκε τυχαία. Μπήκε σκόπιμα για να δημιουργήσει μελλοντικό γεωπολιτικό πρόβλημα και για να κάνουν πολιτικά παιχνίδια οι διεθνείς «προστάτες». Επομένως εμείς πρέπει να σπεύσουμε και να ακυρώσουμε αυτόν τον κίνδυνο, αυτό-ονομάζοντας το άλλο μέρος του ετεροπροσδιορισμού ως «Αρχαία Μακεδονία», αντί για το «Νότια Μακεδονία» το οποίο υπονοείται έμμεσα από τη Συνθήκη.


(2) Θα εκνευρίσει τους Σκοπιανούς και θα τους ωθήσει σε σπασμωδικές κινήσεις και παραβιάσεις τη Συνθήκης, κάτι που θα μας βοηθήσει στην εύκολη λύση της ή ακόμα και στην ακύρωσή της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκείνοι που θέλησαν να στήσουν τη «Μακεδονία του Αιγαίου» στήριξαν όλη την προπαγανδιστική τους προσπάθεια πάνω στο μύθευμα ότι, οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Επομένως ο ιστορικά ορθός χαρακτηρισμός της Μακεδονίας μας ως «Αρχαίας Μακεδονίας» θα δημιουργήσει εκνευρισμό στην σκοπιανή ελίτ και θα την οδηγήσει σε σπασμωδικές κινήσεις.

(3) Θα έχουμε την ευχέρεια να μετονομάσουμε αντίστοιχα όλες τις ονομασίες κτιρίων (Πανεπιστήμιο, αεροδρόμιο, υπουργείο κλπ) με τον ανωτέρω επιθετικό προσδιορισμό, αλλά και προϊόντα με αυτή την ονομασία, αποφεύγοντας διεθνή σύγχυση. Διαφορετικά, πέρα από το «Νότια Μακεδονία», θα υπάρξουν και οικονομική σύγχυση και εμπορικά προβλήματα.

(4) Θα διατηρήσουμε όλα τα οφέλη του τουρισμού, αφού ολόκληρος ο πλανήτης θα γνωρίζει πως αν θέλει να δει αρχαιότητες, θα πρέπει να έρθει στην πηγή, στην «Αρχαία Μακεδονία».

(5) Θα διατηρήσουμε αλώβητη την αρχαία ελληνική ιστορία μας και θα είναι πάντα ταυτισμένη με τη συγκεκριμένη ελληνική γεωγραφική περιοχή.

(6) Δύσκολα θα επιχειρηθεί, με ενίσχυση των ξένων «προστατών», η διακινδύνευση και η αρπαγή εδαφών της Μακεδονίας μας, όταν διεθνώς θα ορίζεται πολιτιστικά ως ένας αρχαίος ελληνικός χώρος.

(7) Τέλος, το σημαντικότερο, η συγκεκριμένη ενέργεια καλύπτεται απόλυτα από τα άρθρα 3 παρ. 1 και 7 παρ. 1, 2 και 3 της υπογραφείσας Συνθήκης των Πρεσπών και έτσι κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για παραβίαση της συνθήκης (πηγή).

Ολοκληρώνοντας, πιστεύουμε πως η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης – οπότε δεν θα σταματήσουμε να υπενθυμίζουμε τη λύση της μετονομασίας σε «Αρχαία Μακεδονία», την οποία δεν έχουν κανένα λόγο να μην υιοθετήσουν η κυβέρνηση ή/και η αξιωματική αντιπολίτευση. Είμαστε σίγουροι φυσικά πως οι Γερμανοί δεν θα θελήσουν να μας επιτρέψουν ούτε αυτό, αλλά οφείλουμε να το επιβάλλουμε – αν όχι οι πολιτικοί εμείς οι Έλληνες, αντιδρώντας επί τέλους στις διαδικασίες αφανισμού μας ως Έθνους.

Analyst
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 17, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η λύση για τη Μακεδονία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator