ΚΙΑΤΟ: Με απόλυτη επιτυχία η Ιδρυτική Διακήρυξη Αρχών, Αξιών, Θέσεων και Δεσμεύσεων του υποψήφιου Δημάρχου Μάρκου Λέγγα - ΒΙΝΤΕΟ

0



Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για την Ιδρυτική Διακήρυξη Αρχών, Αξιών, Θέσεων και Δεσμεύσεων του υποψήφιου Δημάρχου Σικυωνίων, Μάρκου Λέγγα μέσω της οποίας κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου 2019 επίσημα την υποψηφιότητά του, για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, με τον Συνδυασμό «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ».

Περισσότερα από 600 άτομα γέμισαν ασφυκτικά την κεντρική αίθουσα στο Συνεδριακό Κέντρο Μάλλιου, ενώ δεκάδες ακόμα παρέμειναν σε άλλη αίθουσα παρακολουθώντας την ομιλία του κ. Λέγγα μέσω video wall.

Ο κ. Λέγγας, κατά την ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι είναι «υποχρέωσή μας είναι να ενώσουμε δυνάμεις, για να αποκαταστήσουμε τους θεσμούς και να προχωρήσουμε στην ουσιαστική επανένωση του Δήμου, με μοναδικό στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων μας, ως τοπικής κοινωνίας…».

Αναφερόμενος στις Αρχές του συνδυασμού του σημείωσε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του πιστεύουν «σε έναν ισχυρό Δήμο, η λειτουργία του οποίου θα διαπνέεται από τα χαρακτηριστικά της πρωτοβουλίας, της αλληλεγγύης, της διαφάνειας, της ενότητας, της καινοτομίας και της υπεύθυνης ηγεσίας. Πιστεύουμε σε μια εναλλακτική πολιτική, με νέα θεώρηση για την Αυτοδιοίκηση, με σύγχρονο τρόπο σκέψης και ριζοσπαστικές ιδέες.»

Μιλώντας για το Όραμά του, ο κ. Λέγγας έκανε λόγο για «έναν σύγχρονο, πρότυπο, ευρωπαϊκό Δήμο, που θα τον διαπνέουν τα χαρακτηριστικά της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας. Έναν Δήμο ευέλικτο και παραγωγικό, στην υπηρεσία του δημότη, που θα διαχειρίζεται τα έσοδά του με διαφάνεια, που θα ενθαρρύνει και θα ενισχύει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Ταυτόχρονα θα επιστρέφει τον παραγόμενο πλούτο στους δημότες, με έργα που θα έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και θα αυξάνουν την προστιθέμενη αξία του…».

Ο κ. Λέγγας συνέχισε με αναφορά στις Αξίες που θα χαρακτηρίζουν την διακυβέρνησή του, εάν οι δημότες τον εμπιστευτούν τον ερχόμενο Μάιο. Οι Αξίες αυτές είναι: η Ομαδικότητα, ο Επαγγελματισμός, η Ακεραιότητα, η Αξιοκρατία, η Ειλικρίνεια, η Καινοτομία και η Ευθύνη.

Τέλος ο κ. Λέγγας αναφέρθηκε στις Θέσεις και τις Δεσμεύσεις του, οι οποίες αποτελούν και τους πυλώνες του ολοκληρωμένου και κοστολογημένου αναπτυξιακού πλάνου, που θα καταθέσει και το οποίο είναι αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών. Αυτές, αφορούν:
  • την φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία,
  • τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου,
  • την προστασία του περιβάλλοντος με το βλέμμα στην αειφόρο ανάπτυξη,
  • την Χωροταξία και την Πολεοδόμηση
  • την εξοικονόμηση και παραγωγή Ενέργειας
  • τον πολιτισμό και τον αθλητισμό
  • τον τουρισμό και την αγροδιατροφή

Αίσθηση προκάλεσε και το εξαιρετικά σχεδιασμένο λογότυπο του συνδυασμού, το οποίο αποτυπώθηκε σε δύο εκδοχές: με την πρόθεση «συν» αλλά και το σύμβολο της πρόσθεσης (+), πριν από την λέξη «δημότες». Το σύνθημα του συνδυασμού είναι «Ενώνουμε δυνάμεις, σχεδιάζουμε το μέλλον». Τα χρώματα που θα συμπληρώνουν το λογότυπο του συνδυασμού είναι το ματζέντα, το κίτρινο, το πράσινο και το γαλάζιο.

Στο προοίμιο της ομιλίας του -και εξηγώντας το σκεπτικό για την ονομασία του συνδυασμού (Συνδημότες)- ο κ. Λέγγας τόνισε: «Συνδημότες, λοιπόν. Αυτό είναι το όνομά μας. Γιατί πρέπει να βάλουμε ξανά τους «δημότες» στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Γιατί οι «δημότες» είναι οι αληθινοί ιδιοκτήτες του δήμου. Γιατί οι «δημότες» είναι αυτοί τους οποίους πρέπει να ακούμε, αυτοί με τους οποίους πρέπει να χαράξουμε μια καινούργια πορεία…
Αλλά και γιατί το «ΣΥΝ» δηλώνει την ΣΥΝ-μετοχή κάποιου σε μια κοινή προσπάθεια. Δηλώνει το ΣΥΝ-οδηγό σε έναν κοινό δρόμο. Τη ΣΥΝ-δεση τριών διαφορετικών μερών, όπως είναι η ορεινή, η ημιορεινή και η πεδινή ζώνη που ΣΥΝ-αποτελούν τον δήμο μας. Δηλώνει τη ΣΥΝ-φωνία σε ένα κοινό πρόγραμμα. Δηλώνει τους ΣΥΝ-Κάτοικους σε έναν τόπο, που ΣΥΝ-βαδίζουν για να βελτιώσουν την ζωή τους. Υποστηρίζει τη ΣΥΝ-ομιλία μεταξύ μας, ώστε να ΣΥΝ-εννοηθούμε για τα κοινά μας προβλήματα και το πως θα τα αντιμετωπίσουμε…».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλές επώνυμες προσωπικότητες του δήμου Σικυωνίων, ανάμεσα στις όποιες και πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον Συνδυασμό στις εκλογές και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του Hlektra.gr:







Δημοσίευση: Ιανουαρίου 16, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: Με απόλυτη επιτυχία η Ιδρυτική Διακήρυξη Αρχών, Αξιών, Θέσεων και Δεσμεύσεων του υποψήφιου Δημάρχου Μάρκου Λέγγα - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator