ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ 2019: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕ ΤΗΣ ΠΕΠΤΕΓ ΠΡΟΣ κ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ

0Επιστολή των Γεωπόνων Τ.Ε. της Π.Ε.Π.Τε.Γ. προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στ.Αραχωβίτη για την Δακοκτονία 2019

Ιανουάριος 25, 2019

Επισυνάπτουμε την επιστολή των Γεωπόνων ΤΕ της Π.Ε.Π.Τε.Γ. προς τον υπουργό Αγροτικής Αναπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2019. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται η απόφαση του υπουργού.-

ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 33/2019

Ημερομηνία: 18/01/2019
Προς τον Αξιότιμο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη

Θέμα: Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2019

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ενόψει του προγραμματισμού ενεργειών για την εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας του τρέχοντος έτους 2019, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων , θεωρεί δεδομένο ότι θα διατηρηθεί και θα επανεκδοθεί αυτούσια και χωρίς καμία αλλαγή η απόφαση για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς του έτους 2019 , βάση της περυσινής απόφασης (υπ' αριθ. πρωτ. 5303/07-06-2018).

Είναι αυτονόητη η ισότιμη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα δακοκτονίας καθώς οι Γεωπόνοι του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τις επιστημονικές μας γνώσεις σε όλα τα προγράμματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Παράλληλα θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι :

1. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την επιστημονική μας επάρκεια στη διαχείριση του προγράμματος Δακοκτονίας,

2. Δεν θα διαπραγματευτούμε με κανένα το αναφαίρετο δικαίωμα μας να ασκήσουμε τα κατοχυρωμένα με Π.Δ. επαγγελματικά μας δικαιώματα.

3. Δεν θα ανεχθούμε εκ νέου υπαναχωρήσεις στην εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων που δεν έχουν σχέση με την Αγροτική Ανάπτυξη.

Aξιότιμε κ. Υπουργέ θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:
οι Γεωπόνοι του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με πτυχία Φυτικής Παραγωγής, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και ανθοκομίας και Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, έχουν σύμφωνα με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα Π.Δ. 109/89, του Π.Δ. 159/2013 και του Ν. 4235/2014 δικαίωμα ως υπεύθυνοι επιστήμονες, στην εμπορία και συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων.
έχουν σταθεί αρωγοί στην καθημερινή αγωνία και προσπάθεια του Έλληνα αγρότη, έχουν αποκτήσει την εμπιστοσύνη του και έχουν συνεισφέρει πολλά προς την κατεύθυνση της ποιοτικής ανάπτυξης της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής

Η Δακοκτονία δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο φθηνής συντεχνιακής αντιπαράθεσης, και είναι υποχρέωση όλων μας να τηρούμε την ισονομία . Η ισότιμη αντιμετώπιση των ΠΕ και ΤΕ Γεωπόνων βάσει των ουσιαστικών και τυπικών προσόντων, δεν πρέπει να παραβλέπεται εξαιτίας κάποιων συντεχνιακών επιδιώξεων.

Εκ του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της
Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (Π.Ε.Π.Τε.Γ.)
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 25, 2019
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ 2019: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕ ΤΗΣ ΠΕΠΤΕΓ ΠΡΟΣ κ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator