Θα τα σπαταλάγατε

0Τι να τα κάνεις τα λεφτά αν τα χαλάσεις και αυτά; Ο Αλέξης δεν σ’ τα δίνει. Μόνος τρώει, μόνος πίνει

Έγραψε ιστορία ο Τσίπρας που είπε στην πυρόπληκτη στο Μάτι: «Και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ, τι θα έκανες; Θα τα σπατάλαγες!» Η σχεδόν μηδενική μιντιακή αντίδραση σε αυτή την ουρανομήκη @#$!$#@ (προσθέστε εσείς τη λέξη) αποδεικνύει ότι η παράταξη, που κουτσά στραβά εκπροσωπείται από τον Τσίπρα και τους συν αυτώ, ελέγχει σχεδόν το 100% των μηχανισμών παραγωγής κυρίαρχης ιδεολογίας στην Ελλάδα, τη χώρα που ετοιμάζεται να γίνει χαλιφάτο - με τις ευλογίες του ΟΗΕ και των δικαιωματιστών.

Αν είχε τολμήσει να ξεστομίσει κάτι τέτοιο ακόμα και περαστικός από τα γραφεία δεξιού κόμματος ή οργανώσεως, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί θα έκαναν παραγγελίες τόνους υποκαμίσων και καλσόν για να τα σκίζουν οι παρουσιαστές ωρυόμενοι για την αναλγησία της πάγκακης Δεξιάς και των αντιλαϊκών φαντασμάτων που πίνουν το αίμα των εργαζομένων με το μπουρί της σόμπας.

Το «δεν σου δίνω τα λεφτά γιατί θα τα σπατάλαγες» (ωραίος τύπος κλίσεως του ρήματος, θυμίζει ολίγον και το «σαλάγαγες»), πέρα από τη θηριώδη ασχήμια και απρέπεια σε πολίτες που κάηκαν στο Μάτι, είναι χαρακτηριστικό στις οικογένειες στις οποίες ο πατήρ δεν δίδει λεφτά στον μπόμπιρα για να μην πάρει σοκολάτα, διότι ο μέγας στόχος της χειμερινής σεζόν είναι η αγορά ποδηλάτου. Η διαφορά στην περίπτωσή μας είναι ότι ο Τσίπρας όχι μόνο δεν έχει σκοπό να δώσει ούτε τσέντουλο από την τσέπη του στους χρήζοντες χρηματικής βοήθειας, αλλά έως τώρα έχει πάρει μέσω της φορολογίας και τα ρέστα τους. Ο σύριζας που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ τελικά αποφάσισε να τον διατηρήσει και, από το 2015 έως σήμερα, έχει επιβάλει 29 φρεσκότατους φόρους και μας έχει στείλει λογαριασμό περί τα 9,5 δισ ευρώ, τα οποία τα... σπαταλήσαμε σε λιτότητα!

Ακόμα μια τιτανοτεράστια επιτυχία της κυβέρνησης στο να μας κατευθύνει πού θα σπαταλάμε τα λεφτά (που δεν έχουμε) είναι η αύξηση στο κόστος της πλαστικής σακούλας στα σούπερ μάρκετ. Από 0,04 θα φτάσει το 0,09 ευρώ. Σε δραχμές αυτό μας κάνει 30,667. Βενσερέμος!

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 12, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θα τα σπαταλάγατε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator