ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Στημένοι διαγωνισμοί και στημένη "Πνοή Δημιουργίας"

0Στην αντεπίθεση περνάει η Πορεία Ευθύνης και ο Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός. Με αφορμή κάποιες καταγγελίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα, ο Δήμαρχος Κορινθίων και η Πορεία Ευθύνης με ανακοίνωσή τους βάζουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και δίνουν απαντήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Είναι πραγματικά εξωφρενικό τι μπορεί να σκεφθούν ορισμένοι προκειμένου να βλάψουν το πρόσωπο του Δημάρχου Κορινθίων, κου Αλέξανδρου Πνευματικού. Εκτός αυτού, είναι ταυτόχρονα πολύ λυπηρό να βλέπει κανείς αξιόλογους ανθρώπους να πέφτουν τόσο χαμηλά και με δόλιους τρόπους να προσπαθήσουν να κερδίσουν μια θέση ευθύνης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τους ενημερώνουμε πως τα κοινά δεν είναι απλή υπόθεση και ως Δημοτική Αρχή η «Πορεία Ευθύνης», αυτά τα 12 χρόνια που υπηρετεί με αφοσίωση το Δήμο Κορινθίων, το γνωρίζει καλά.

Η αυτοδιοίκηση δεν είναι μια μπακαλοκατάσταση, όπως κατά καιρούς ορισμένοι «μνηστήρες» θέλουν να την παρουσιάζουν, αλλά ένα ζήτημα πολύ σοβαρό που απαιτεί υψηλού βαθμού υπευθυνότητα και συνέπεια.

Έτσι, με αφορμή διάφορα πρόσφατα, ανυπόστατα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν μη εξακριβωμένα στοιχεία τα οποία προωθούνται από συγκεκριμένους εφήμερους λασπολόγους, η Δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει τα εξής:

Είναι πραγματικά πρωτάκουστο να υπαινίσσεται κανείς στημένους διαγωνισμούς, καθώς όλες οι διαδικασίες και τα αποτελέσματα των διαγωνισμών ελέγχονται τόσο από το Ελεγκτικό Συνέδριο όσο και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε κάθε διαγωνισμό επίσης, υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι για τον ανάδοχο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτός μπορεί να προσφέρει απρόσκοπτα προϊόντα, υπηρεσίες ή έργα που αναφέρονται στα εκάστοτε τεύχη δημοπράτησης. Άλλωστε υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που πληρούν τα κριτήρια που θέτουν οι όροι του διαγωνισμού (και όχι η Δημοτική αρχή) και μπορούν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς.

Οι όροι συντάσσονται από το τμήμα προμηθειών της τεχνικής υπηρεσίας ή από το τμήμα μελετών, εγκρίνονται από την οικονομική επιτροπή και ελέγχονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών, όχι μόνο για τη νομιμότητα αλλά για να μην υπάρχουν αποκλεισμοί μέσα από φωτογραφικές διατάξεις.

Σημειώνουμε ότι στην οικονομική επιτροπή συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας ενώ όλοι οι διαγωνισμοί μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί ομόφωνα χωρίς να τροποποιηθεί ούτε ένα «και» από τις διακηρύξεις που έχουν συνταχθεί από την τεχνική υπηρεσία.

Αντί λοιπόν να διακινούν αισχρά ψεύδη γιατί δεν σπεύδουν στον Εισαγγελέα να καταθέσουν φάκελο με τις δήθεν αποκαλύψεις τους;

Οι δημότες του Δήμου Κορινθίων στηρίζουν την Πορεία Ευθύνης τόσα χρόνια και ξέρουν καλά το γιατί: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 30, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Στημένοι διαγωνισμοί και στημένη "Πνοή Δημιουργίας""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator