ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ για έργα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Κιάτου

0




Το έργο αφορά στην Αποκατάσταση οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων και δικτύου ηλεκτροφωτισμού Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Κιάτου, Δήμου Σικυωνίων.

Συγκεκριμένα αφορά στις κάτωθι εργασίες: Αποκατάσταση Οδοστρώματος: α) στο τμήμα της οδού Καλογεροπούλου από την οδό Παπαναστασίου έως την οδό Ιπποκράτους και β) σε τμήμα του λιμένα. Αποκατάσταση πεζοδρομίων: κατά μήκος της νότιας πλευράς της οδού Καλογεροπούλου από την οδό Παπαναστασίου έως την οδό Ιπποκράτους. Αποκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού: σε τμήμα του λιμενοβραχίονα του αλιευτικού καταφυγίου.

Τόσο ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων κ. Παναγιώτης Καραχάλιος όσο και ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος διαπιστώνοντας ότι η παρούσα εικόνα των οδοστρωμάτων και των πεζοδρομίων είναι κακή και επικίνδυνη για τους πολίτες έθεσαν ως απόλυτη προτεραιότητα τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου. Έτσι το έργο μελετήθηκε από την Τεχνική υπηρεσία του δήμου και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν εκτός του ότι θα αποκαταστήσουν τα πεζοδρόμια τα οποία έχουν υποστεί πολλαπλές φθορές λόγω χρόνο και παλαιότητας των υλικών, επιπλέον θα εξασφαλίσουν πρόσβαση και ασφαλή διέλευση για ΑΜΕΑ και άτομα με κινητικές δυσκολίες, αφού θα κατασκευαστούν οδεύσεις τυφλών και κεκλιμένες ράμπες στις απολήξεις αυτών.

Τέλος το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, θα αντικατασταθεί με φωτιστικά σώματα νέας τεχνοτροπίας, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και επαρκούς μεγέθους ώστε να υπάρχει επαρκής και ομοιόμορφος φωτισμός, σε όλο το μήκος του λιμενοβραχίονα. Συνολικά, πρόκειται για ουσιαστικές παρεμβάσεις οι οποίες αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του Κιάτου με την εξασφάλιση πρόσβασης και ασφαλούς διέλευσης και τον επαρκή φωτισμό.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος που άλλο ένα έργο σημαντικό για το λιμάνι του Κιάτου χρηματοδοτήθηκε και υλοποιείται!
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 13, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ για έργα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Κιάτου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator