Εχθροί 15χρονων πατριωτών

0Η υπεράσπιση της πατρίδας είναι φασισμός, μίσος. Η πρόθεση να κρεμάσεις όσους την υπερασπίζονται είναι δημοκρατία, αγάπη

Αν προσέξετε καλά τη φωτογραφία, θα δείτε δύο συνθήματα: ένα το οποίο βρίσκεται στο βάθος, μέρος του οποίου καλύπτει μια κυρία με κόκκινο μπουφάν. Διακρίνεται καθαρά, όμως: «Κρεμάλα στους φασίστες». Υπάρχει και δεύτερο σύνθημα στην εικόνα. Βρίσκεται σε ένα μικρό πλακάτ, το οποίο κρατά διαδηλωτής. Κι αυτό είναι σαφές και έχει και μια πινελιά «παιδική»: «Φασιστάκι φασιστάκι ξύλο που θα το φας».

Κι η απορία είναι: Ποιοι είναι οι «φασίστες» που θα φάνε ξύλο και θέλουν κρεμάλα; Οι πιτσιρικάδες που κάνουν καταλήψεις στα σχολεία τους, υπερασπιζόμενοι την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ποιοι είναι οι «αντιφασίστες» που δηλώνουν ότι θα τους δείρουν και θα τους κρεμάσουν; Η Αριστερά, φυσικά. Από κοντά και οι φιλελεύθεροι δικαιωματιστές, που είτε σιωπούν διότι φοβούνται να μιλήσουν (κάθε διατύπωση ξεκάθαρης θέσης τούς τρομάζει) είτε ψελλίζουν νεφολογίες, που δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά ήπια αποδοκιμασία των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Το σύστημα, που αναγνώριζε στους 15χρονους ωριμότητα αρκετή ώστε να δικαιούνται να αλλάζουν φύλο με μια απλή υπεύθυνη δήλωση, θεωρεί αδιανόητο και εκτός της ηλικίας και της κριτικής δυνατότητας και ικανότητάς τους να πράττουν κάτι δυναμικό για την πατρίδα. Κάποιοι τάχα τους ελέγχουν, κάποιοι τους υποκινούν, κάποιες σκοτεινές δυνάμεις ρίχνουν προσάναμμα στην πατριωτική φλόγα που καίει στα στήθια των εφήβων. Κι αυτό είναι φασισμός! Κι αντιφασισμός είναι να δεχτούν οι έφηβοι να ενηλικιωθούν σ’ έναν χώρο που κάποτε ήταν χώρα. Να εικοσαρίσουν και να μην τους έχει απομείνει έθνος, κράτος, Ιστορία και πολιτισμός για να υπερασπίζονται.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Αριστερά έχει φρυάξει με αυτές τις κινητοποιήσεις. Το ιδεολογικό έμεσμα που σερβίρει και το οποίο η Ιστορία έχει πετάξει στη χωματερή δεν μπορεί να συγκριθεί με το εκστατικό κάλεσμα του αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδας. Οι νέοι, τουλάχιστον μια μεγάλη μάζα εξ αυτών, εξεγείρονται υπέρ της Ελλάδας. Κι οι μουσάτοι διαδηλωτές με τα μαδέρια και τις κόκκινες σημαίες (τάχα μαθητές) δεν θα μπορέσουν να τους σταματήσουν, όσο χυδαία κι αν τους απειλούν.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 15, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εχθροί 15χρονων πατριωτών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator