Πολιτική χωρίς πυξίδα μεταξύ βορρά και νότου

0




Οι… ολόιδιοι που κόπτονται για τη Βόρεια Μακεδονία παθαίνουν αλλεργία με Βόρειο Ήπειρο

Γράφει ο Μιχαήλ Βασιλείου

Λίγη ώρα πριν τα ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου αγκαλιάσουν τον αδικοχαμένο Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος πλήρωσε με τη ζωή του την αγάπη για την πατρίδα, μια σκέψη περνάει συνεχώς από το μυαλό, λίγες ώρες μετά τον οχετό Νίκου Φίλη και του άλλου της κλαδικής των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ για τον μακαρίτη.

Αυτοί δεν ήταν που κόπτονται υπέρ της αποδοχής της ονομασίας Βόρεια Μακεδονία για την ΠΓΔΜ; Δε χρειάζεται καν να αναφερθούμε στα ζητήματα ταυτότητας και γλώσσας. Αυτό φτάνει. Αυτοί δεν κόπτονται ότι είναι μια χαρά ονομασία για την Ελλάδα, καθώς προσδιορίζει γεωγραφικά τη γειτονική μας χώρας; Δηλαδή μια γεωγραφική περιοχή που ονομάζεται «Μακεδονία» η οποία κατοικείται από Έλληνες, Σλάβους, Αλβανούς, κ.λπ.).

Εάν μεταφέρουμε αυτό το σκεπτικό στην περιοχή της Ηπείρου, τα πράγματα λίγο αλλάζουν. Η γεωγραφική περιοχή της Ηπείρου, δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα και εκτείνεται εντός της Αλβανίας. Γιατί συγκεκριμένοι κύριοι και κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ η αναφορά σε «Βόρειο Ήπειρο» υποδηλώνει «αλυτρωτισμό» και το Βόρεια Μακεδονία όχι;

Οι Βορειοηπειρώτες έχουν… βλέψεις κατά της Αλβανίας, ενώ οι ψευτομακεδόνες καμία απέναντι στην Ελλάδα! Κατά βάθος μήπως τους πειράζει που είναι Έλληνες; Πώς αλλιώς να εξηγηθεί;

Γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι με το γεωγραφικό κριτήριο, το «Βόρειος Ήπειρος» είναι ταυτόσημο σχεδόν με το Νότια Αλβανία; Γιατί το να αναφερόμαστε σε μια ιστορική περιοχή του Ελληνισμού που πάντα ονομαζόταν Βόρειος Ήπειρος και βρίσκεται στο πλαίσιο του αλβανικού κράτους του οποίου καταλαμβάνει το νότιο τμήμα, σημαίνει ότι θα πάρουμε όπλα, άρβυλα, παλάσκες να αλλάξουμε τα σύνορα;

Άλλο αυτό και άλλο το να ζητάς να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των δικών σου ανθρώπων που συστηματικά πιέζονται να εγκαταλείψουν την πατρογονική τους περιοχή και οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. προς κακεντρεχείς: ο όρος σημαίνει ότι είναι συγκεκριμένοι, όχι συλλήβδην όλο το κόμμα) δεν αισθάνονται την ανάγκη να τα υπερασπίσουν, σε αντίθεση με τα συμφέροντα όλων των υπόλοιπων…

Τους παίρνουν τις περιουσίες και τις δίνουν στις διάφορες μαφίες που ευημερούν στην Αλβανία με απολήξεις στα ανώτατα κλιμάκια της ηγεσίας για να ξεπλένει το χρήμα το οργανωμένο έγκλημα με τις γνωστές δραστηριότητες σε πανευρωπαϊκή κλίμακα…

Αυτούς αποκαλούν ορισμένοι «εξτρεμιστές», αυτούς που είναι παρατημένοι από το ελληνικό κράτος (σ.σ. έστω στην υπερβολή του ο χαρακτηρισμός) και επιδιώκεται να τους χρεωθεί επιθυμία… απόσχισης και αλλαγής συνόρων. Οι ίδιοι δεν δείχνουν παρόμοια ευαισθησία για τους Τσάμηδες οι οποίοι μάλιστα έχουν τις «πλάτες» του αλβανικού βαθέως – και όχι μόνο – κράτος.

Το Βόρειος Ήπειρος δεν είναι μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός όμως. Θα έπρεπε να αντιλαμβάνονται ότι είναι το αντίβαρο στην προσπάθεια πολλών να προωθήσουν και τη μετατροπή της… Νότιας Ηπείρου, αυτής που βρίσκεται εντός των ελληνικών συνόρων, σε Νότια Αλβανία.

Η αλλεργία απέναντι στη «Βόρειο Ήπειρο» ορισμένων ρίχνει νερό στον μύλο όσων ονειρεύονται… γεωγραφική επέκταση της Νότιας Αλβανίας. Η δε μονομερής απεμπόληση των προβλέψεων του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας που εξακολουθεί να αποτελεί μια εν ισχύ διεθνή συμφωνία, ισοδυναμεί με εθνικό αυτοχειριασμό.

Defence-Point
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 23, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πολιτική χωρίς πυξίδα μεταξύ βορρά και νότου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator