ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΛΑΔΟ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ

0ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ: ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ASCE

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΛΑΔΟ

Ανάμεσα στις πέντε φιναλίστ για το Μέγα Βραβείο του "εξοχότερου επιτεύγματος έργου πολιτικού μηχανικού" (OCEA-outstanding civil engineering achievement) για το 2019 της ASCE (American Society of Civil Engineers) βρίσκεται ο Αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού και μάλιστα με μεγάλες πιθανότητες να το κατακτήσει δεδομένης της μεγάλης τεχνικής δυσκολίας κατασκευής του οδικού άξονα που συνδέει την Ελευσίνα με την Κόρινθο και την Πάτρα.

Ως ιδιαίτερα τιμητικό γεγονός για τη χώρα και τον κατασκευαστικό της τομέα χαρακτήρισε τη διεθνή αυτή διάκριση ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες.

«Αυτή η διάκριση καταδεικνύει τόσο το μέγεθος του επιτεύγματος της ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου όσο και την υψηλή τεχνογνωσία των ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών και των εργαζομένων στη διαχείριση και την υλοποίησή του» επισήμανε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Δέδες, δίνοντας τα συγχαρητήριά του σε όλους τους συντελεστές που έκαναν πραγματικότητα το μεγάλο αυτό τεχνικό έργο: από την ηγεσία της Ολυμπίας Οδού μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο στο έργο, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών που με την άρτια συνεργασία και το συντονισμό τους συνέβαλαν στην κατασκευαστική ολοκλήρωση του Αυτοκινητόδρομου.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η Ολυμπία Οδός - το μοναδικό έργο εκτός Αμερικής που προκρίθηκε ως φιναλίστ σε αυτόν τον σπουδαίο διαγωνισμό – αποτέλεσε έργο υψηλού βαθμού δυσκολίας, λόγω της ταυτόχρονης κατασκευής του και λειτουργίας της υφιστάμενης εθνικής οδού όσο και λόγω της συνθετότητας των μεγάλων τεχνικών έργων σε μία ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή, σε μία στενή λωρίδα γης ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα, με πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα.

Η άρτια και έγκαιρη ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, όπως και των άλλων τεσσάρων Αυτοκινητοδρόμων της χώρας, αποτέλεσε το μεγάλο στοίχημα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ειδικά της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, στοίχημα που κερδήθηκε την Άνοιξη του 2017 και συμβάλλει ήδη στις αναπτυξιακές προσπάθειες της χώρας στο ξεκίνημα της νέας εποχής.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 06, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΛΑΔΟ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator