Δε θα ξεχάσουμε τίποτα, κύριε Τσίπρα

0



Του Γιάννη Κουτσομύτη

Η θλιβερή παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ιθάκη, που αποτελεί ουσιαστικά την αρχή της προεκλογικής περιόδου, έδωσε και το στίγμα του πολιτικού αφηγήματος που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις εκλογές. Το διάγγελμα του ενοίκου του Μαξίμου ήταν μια κακοπαιγμένη επανάληψη του ίδιου διχαστικού αφηγήματος που έχει υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 και μετά, και απείχε έτη φωτός από ένα διάγγελμα που θα περίμεναν οι πολίτες οι οποίοι έζησαν μια ζοφερή καταστροφή τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Με το διάγγελμά του, ο Τσίπρας έδειξε ακόμη μία φορά ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, αλλά ηγέτης της διχαστικής και μισαλλόδοξης Αριστεράς. Έφτασε ακόμη και στο σημείο να επιτεθεί στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, έναν άνθρωπο που παρ' ολίγον να χάσει τη ζωή του από τρομοκρατική επίθεση επειδή προσέφερε τις υπηρεσίες του στην πατρίδα για να αποφευχθεί μια εθνική καταστροφή.

Με όλα τα μέσα

Το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να αποφύγει τη συντριπτική ήττα του στις εκλογές. Η αρχή θα γίνει με τον επικείμενο ανασχηματισμό, όπου αναμένεται να παιχθεί το χαρτί του δήθεν ανοίγματος στην Κεντροαριστερά, μέσω της επιστράτευσης φθαρμένων προσώπων από το πρώην βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια θα έρθει το νέο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» με την ομιλία του Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και εξαγγελίες για αύξηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση μέρους των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, προσλήψεις στον δημόσιο τομέα και αύξηση διαφόρων επιδομάτων. Στο τέλος θα έρθει η μητέρα όλων των μαχών, που είναι η κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις, με ενδεχόμενη ακόμη και τη σύγκρουση με την ευρωζώνη γι' αυτό το ζήτημα.

Παράλληλα, θα συνεχίζεται από τα γνωστά «μαχητικά» στελέχη της κυβέρνησης η επίθεση κατά της Ν.Δ. με επίκεντρο τη δήθεν διαπλοκή, με αναφορές στη Novartis, τον Βαγγέλη Μαρινάκη κ.ά. Από αυτές τις κινήσεις φαίνεται ότι ο προγραμματισμός του Τσίπρα είναι για διενέργεια εκλογών πολύ πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019, με πιθανότερη ημερομηνία τον ερχόμενο Μάιο ή ακόμη νωρίτερα εάν το ζήτημα της συμφωνίας με τα Σκόπια προκαλέσει σύγκρουση με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Το Μαξίμου πασχίζει να ξεχαστεί η «δυσάρεστη» υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι με την εκατόμβη νεκρών, αλλά οι ποινικές διώξεις που αναμένονται το αργότερο τον Οκτώβριο θα «θολώσουν» ακόμη περισσότερο την κυβερνητική εικόνα.

Ο χρόνος τελειώνει

Ο χρόνος όμως πλέον λειτουργεί εναντίον των σχεδιασμών του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του. Οι πληγές που έχουν ανοίξει στην κοινωνία είναι πολύ βαθιές και όλη η παροχολογία και το διχαστικό αφήγημα δεν αρκούν για να καλύψουν το βαθύ χάσμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ελληνες ψηφοφόρους.

«Δεν θα ξεχάσουμε τίποτα από όσα ζήσαμε», είπε χθες ο Τσίπρας στην Ιθάκη. Εχει δίκιο τελικά. Ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει τίποτε από όσα έζησε και υπέφερε από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

* Αναδημοσίευση από τον Φιλελεύθερο
Liberal
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 09, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δε θα ξεχάσουμε τίποτα, κύριε Τσίπρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator