Η νέα αντίληψη πολιτικής αντιπαράθεσης στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ

0



Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Στην δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν έχεις επαρκή επιχειρήματα να υπερασπιστείς το κυβερνητικό σου έργο, προσπαθείς να ακυρώσεις τον πολιτικό σου «αντίπαλο».

Πρώτα τον απομονώνεις , τον συκοφαντείς και προσπαθείς να του κόψεις τα όποια ερείσματα έχει στην κοινωνία, μετά τον διαβάλλεις στο κοινωνικό του περιβάλλον ως ακροδεξιό και εθνικιστή, προσπαθείς να τον απαξιώσεις στο εργασιακό και οικογενειακό του χώρο, ψάχνεις να βρεις κάτι εναντίον του να έχει οσμή σκανδάλου και ότι άλλο σκεφτεί η κούτρα σου, στο τέλος τον καταγγέλλεις ότι καθοδηγείται από συγκεκριμένα εκδοτικά και οικονομικά κέντρα, ότι είναι υπηρέτης ντόπιων και ξένων αφεντάδων και ότι παίζει ανθελληνικά παιχνίδια.

Βάζεις τα έμμισθα ιντερνετικά σου παπαγαλάκια που τα πληρώνεις με το κομμάτι και αυτά για λίγα ευρώ βγάζουν την χολή τους.
Χύνουν το δηλητήριο τους και βρίζουν, συκοφαντούν χωρίς επιχειρήματα και αποδείξεις, απλά και μόνο για να εκτελέσουν την διατεταγμένη υπηρεσία τους.
Ο μυθοπλάστης, ο συκοφάντης και ο σκανδαλοθήρας δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα.
Ρίχνουν τον σπόρο μιας πρόστυχης ιδέας.
Αν φιλήσεις την μάνα σου στο αεροδρόμιο είσαι αιμομίκτης.
Και τρέξε εσύ μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι.

Και αφού ολοκληρώσεις όλον αυτόν τον κύκλο, παραδίνεις τον «αντίπαλο» έτοιμο, στοχοποιημένο στις «εφεδρείες» σου που τραμπουκίζουν, να τελειώσουν την δουλειά.
Απλά πράγματα...
Έτσι κάνουν τα καθεστώτα τις δουλειές τους.

Και αν αυτή η τακτική αφορούσε μόνο τους πολιτικούς τους «αντιπάλους», τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και τους πληρωμένους δημοσιογράφους ποιος θα νοιαζόταν.
Μέρος και αυτοί του ίδιου βρόμικου και σάπιου πολιτικού συστήματος.

Στόχος τους τώρα είναι η διανόηση.
Η διανόηση τους ενοχλεί. Αυτός είναι τώρα ο εχθρός τους.
Τους οπαδούς τους, κατάφεραν να τους έχουν σε μια διαρκή αποχαύνωση για να τους κρατούν θύματα και συνενόχους συγχρόνως, στα εγκλήματα τους.
Γιατί τι άλλο από αποχαύνωση θα μπορούσε να είναι, το να υπερασπίζονται σήμερα αυτό που πολεμούσαν με πάθος χθες.
Τα ΜΜΕ προσπαθούν μανιωδώς εδώ και τρία χρόνια παραβιάζοντας το Σύνταγμα να τα θέσουν υπό την κηδεμονία τους και αν κάποια ακόμα από αυτά αντιστέκονται, μην αμφιβάλλετε ότι θα βρουν τον τρόπο να μπαλώσουν και το τελευταίο ελάττωμα στο δίχτυ.
Αμφισβητούν θεσμούς, ανεξάρτητες αρχές και κινήματα πολιτών.
Κατάφεραν με τις συμπεριφορά τους, ο λαός να απεχθάνεται την πολιτική και τους πολιτικούς, να αμφιβάλει για την ποιότητα της δημοκρατίας μας όπως την κατάντησαν και να μην εμπιστεύεται την δικαιοσύνη γιατί προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο της.

Αν καταφέρουν να αποδομήσουν στα μάτια του λαού και την διανόηση τότε θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους.
Όποιος τολμήσει να κάνει κριτική στον Τσίπρα, όποιος δεν συμφωνεί με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού εκπροσώπου στην πυρά.

Προδότης ο Χωμενίδης για την σκληρή κριτική του απέναντι στις ψευδαισθήσεις του Αλέξη, αλλά και γιατί βγήκε ανοιχτά υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα παρωδία.

Ξευτίλας ο Ματθαίος Γιωσαφάτ γιατί τόλμησε να μιλήσει για λαϊκιστές, για την ψυχοσύνθεση του Τσίπρα και να πει: «Ο Τσίπρας γελάει συνέχεια είτε είναι κηδεία είτε γάμος».

Ελαφρόμυαλος ο Ράμφος γιατί πήρε θέση ενάντια στην κυβέρνηση και τα στελέχη της: «Κυβερνώμεθα από καταληψίες. Εκθέτουν την ψυχή τους που είναι σκουπιδότοπος, οι πιο πολλοί απ’ αυτούς είναι αποτυχημένοι στη ζωή και τώρα παίρνουν ρεβάνς. Εμείς στην πραγματικότητα βγάζουμε την ουρά μας απέξω».

Φασίζουσα η Αρβελέρ. Τους έτσουξε βλέπετε η δήλωση της: «Oι Ευρωπαίοι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ γελάνε, αλλά με τη Χρυσή Αυγή δεν γελάνε καθόλου»

Ημίτρελος και λαμόγιο ο Γραμματικάκης. Ένας μετριοπαθής άνθρωπος, αυτός μάλλον γιατί δεν είναι «δικός» τους.

Απροκάλυπτα νοσταλγός παλατιανών πραξικοπημάτων και της χούντας των συνταγματαρχών ο Αρκάςγιατί δεν αντέχουν την σάτιρά του.
Σάτιρα γι αυτούς ήταν εκείνη που έκανε μόνο ο Λαζόπουλος.
Έφτασαν οι ορδές των ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ να κατηγορούν τον Αρκά ότι σκιτσογραφεί κατά παραγγελία από συγκεκριμένα κέντρα.

Είναι μια θλιβερή εξέλιξη ο Μίκης Θεοδωράκης, με πολιτικά ακραίες και μισαλλόδοξες θέσεις που τον ταυτίζουν με την χρυσή αυγή, λόγω της αναφοράς του σε «αριστερόστροφο φασισμό» στο συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων που ήταν ομιλητής.

Προσπάθεια αποδόμησης της Σώτης Τριανταφύλλου και αφού η προσπάθεια τους δεν απέδωσε, πήγαν στο άλλο στάδιο, επιθέσεις με μπουκάλια με νερό, με παπούτσια και φτύσιμο από τις «εφεδρείες».

Καλό είναι να προσέχουμε λίγο συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πάντα πρέπει ν αφήνεις στον εχθρό σου μια έξοδο διαφυγής.»
Αυτό έγραφε ο Σουν Τσου «στη Τέχνη του Πολέμου».
Όπως και να το κάνουμε, το πιο επικίνδυνο θηρίο είναι το πληγωμένο, γιατί αν δεν μπορεί να ξεφύγει θα παλέψει μέχρις εσχάτων, δεν έχει άλλη επιλογή.
Και οι πληγές πολλές αυτού του λαού σήμερα. Μην το ξεχνάτε αυτό. Ας το έχετε στην άκρη του μυαλού σας.
Γιατί και το πιο άκακο πλάσμα μπροστά στον κίνδυνο αγριεύει, γίνεται θηρίο και δαγκώνει.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 10, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η νέα αντίληψη πολιτικής αντιπαράθεσης στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator