ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ: Η Κόρινθος θα γίνει και πάλι Μητρόπολη της Μεσογείου

0Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι οι κατάλληλοι άνθρωποι, με την βοήθεια της κοινωνίας, μπορούν να κάνουν και πάλι την Κόρινθο, μία Μεσογειακή Μητρόπολη. Να της δώσουν και πάλι, προοπτική, λάμψη και μέλλον.

Η Κόρινθος είναι σε παρακμή και δεν είναι η κύρια αιτία η βαθειά οικονομική κρίση, αλλά η έλλειψη οράματος και σχεδίου, η έλλειψη στελεχών και πρώτα απ’ όλα η βούληση να ξανακάνουμε μεγάλη την πόλη μας, προς όφελος των πολιτών της και της ιστορίας της.

Μία δημοτική αρχή που δεν έχει σχέδιο, δεν αναζητά ποτέ τους αρίστους αλλά μένει καθηλωμένη στους αρεστούς και διαχειρίζεται με μιζέρια την καθημερινότητα.

Η Κόρινθος έχει ανάγκη απο επενδύσεις σε υποδομές, που θα προσελκύσουν, υγιείς επιχειρήσεις, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα ανεβάσουν την ποιότητα ζωής όλων μας.

Η πόλη μας έχει ανάγκη απο μία νέα διαλεκτική στην διακυβέρνηση της και αναζητά καιρό τώρα την κανονικότητα και την κοινή λογική.

Μπορούμε να κάνουμε και πάλι την Κόρινθο μία σύγχρονη, έξυπνη και παραγωγική Μητρόπολη της Μεσογείου και το πιστεύω βαθιά αυτό. Η τεχνολογία, τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα μέσα πλέον χρησιμοποιούνται παντού εκτός απο την δική μας πόλη, είναι εδώ και χρόνια υπαρκτά, απλώς εμείς μέχρι σήμερα τα απαξιώνουμε. Η Κόρινθος έχει ένα στοιχειώδες απαρχαιωμένο δημοτικό WI-FI, όταν όλη η άλλη Ελλάδα τρέχει με 5G και αυτό είναι ενδεικτικό της λογικής της ψωροκώσταινας, στην οποία όλοι κάποια στιγμή χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε έχουμε μπεί, υπηρετώντας μία καταθλιπτική πολιτική παρακμής.

Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα φτερά μας. Να κοιτάξουμε πέρα απο τον Ισθμό και στον ορίζοντα των θαλασσών μας και να αρχίσουμε απο το πρώτο βήμα για να βγεί η πόλη και τα χωριά μας απο το τέλμα.

-Έχουμε το μεράκι και το όραμα.

-Έχουμε το σχέδιο.

-Έχουμε και θα προσελκύσουμε τους ανθρώπους να το υλοποιήσουν.

Μα πάνω απο όλα, έχουμε τον επικεφαλής, που αποτελεί την εγγύηση, για ένα μέλλον δημοκρατικό, μία πόλη ανοικτή, στον κόσμο, τα ρεύματα και τις εξελίξεις. Ο Νίκος Σταυρέλης δεν είναι μεσίας, ούτε και αυτοχρισμένος ηγέτης.

Είναι ένας Κορίνθιος, που αγαπά τον τόπο και την πόλη, που έχει μάθει να συνεργάζεται, να ακούει και να πράττει άμεσα και αποτελεσματικά. Ο ίδιος έδωσε το σύνθημα της αναγέννησης της Κορίνθου και κάθε μέρα κτίζει το νέο όνειρο, μαζί με τους πολίτες. Κόρινθος- Μία σύγχρονη Μεσογειακή Μητρόπολη…!

Ένας δήμος πρότυπο, που θα τον απολαμβάνουν οι πολίτες μας και θα τον μνημονεύουν οι επισκέπτες. Αν είναι κάτι που οφείλουμε στον τόπο αυτό είναι να του αποδώσουμε οι σύγχρονοι Κορίνθιοι, ότι δικαιωματικά η ιστορία του έχει απονείμει. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, απο όποια πλευρά και αν επιλέξει να συμμετάσχει, να απουσιάσει απο την μεγάλη πρόκληση που είναι μπροστά μας.

Προσωπικά είμαι ένας απλός στρατιώτης, σε ένα μεγάλο πόλεμο με το μέλλον, που θα τον κερδίσουμε με μοναδικό λάφυρο μία μικρή ιστορία.

Θέλω να μπορώ να λέω, κάποια στιγμή στα εγγόνια μου:

Ήμουν και εγώ εκεί, τότε που ξεκίνησε η Αναγέννηση της Κορίνθου.

Πάμε παιδιά!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ
Επιχειρηματίας
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 29, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ: Η Κόρινθος θα γίνει και πάλι Μητρόπολη της Μεσογείου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator