Δημ. Καλομοίρη: "Το Νοσοκομείο δεν πρέπει να στοχεύει στη λήψη κατασταλτικών μέτρων σε βάρος των χρηστών του"

0Οι πρόσφατες προκλήσεις από μέρος των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, περί δήθεν απραξίας της Διοίκησης του Νοσοκομείου στο πρόσφατο γεγονός της βιαιοπραγίας πολίτη σε βάρος ιατρού αλλά και η σκοπίμως προς αυτήν την κατεύθυνση, διαχεόμενη στον Τύπο παραπληροφόρηση, από κέντρα που αντιστρατεύονται την καθομολογούμενη αλλαγή της εικόνας του νοσοκομείου του νομού μας, μας υποχρεώνει να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

Από την πρώτη στιγμή, η Διοίκηση, γνώστης του περιστατικού, έδρασε άμεσα μέσα στα πλαίσια που ο Νόμος και οι λειτουργικοί κανόνες επιβάλλουν, προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στην κατεύθυνση κυρίαρχα της προστασίας των εργαζομένων στους οποίους παρέχει πλήρη νομική κάλυψη. Υπήρξε στενή και άριστη συνεργασία με την Αστυνομία και τις Εισαγγελικές Αρχές και οι νομικές δράσεις στις οποίες προβήκαμε, είναι αυτές που ορίζονται από το νόμο, τον οποίο δεν μπορούμε να υπερβούμε.

Δεν επιλέξαμε την πρακτική της «δημόσιας καταδίκης» γιατί τις περισσότερες φορές αυτή αποτελεί μια τυπική και χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα πολιτική ή συνδικαλιστική πρακτική, αν και με συνεντεύξεις της Διοικήτριας έγινε και αυτό, χαρακτηρίζοντας την επίθεση στον γιατρό αναίτια και πρωτοφανή.

Ωστόσο, το πνεύμα μας γι’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι η Διοίκηση δεν πρέπει να καταγγέλλει απλά αλλά να πράττει, κάτι το οποίο και έγινε. Οφείλουμε να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι το Νοσοκομείο, βασικός πυρήνας του κοινωνικού κράτους δεν πρέπει να στοχεύει στη λήψη κατασταλτικών μέτρων σε βάρος των χρηστών του, παρά μόνο εκείνων που είναι απολύτως απαραίτητα και επιβαλλόμενα για την ομαλή λειτουργία του. Με αυτήν την προσέγγιση, αλλά και με ανθρώπινη ευαισθησία, την οποία διαθέτουν όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μας, η Διοίκηση επιλέγει να αντιμετωπίζει τέτοια γεγονότα, ζητώντας ωστόσο δημόσια από όλους, ασθενείς, συνοδούς και επισκέπτες να σέβονται και αυτοί από την πλευρά τους όσους δουλεύουν για να τους φροντίζουν και να τους περιθάλπτουν, να μην απειλούν την ασφάλειά τους και να μην προσβάλλουν την προσωπικότητά τους.

Για τη Διοίκηση

Η Διοικήτρια
Δημ. Καλομοίρη
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 05, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημ. Καλομοίρη: "Το Νοσοκομείο δεν πρέπει να στοχεύει στη λήψη κατασταλτικών μέτρων σε βάρος των χρηστών του""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator