Ομολογία Μουρούτσου για... "την αδιαφορία και την ανεπάρκειά μας" !!! - ΒΙΝΤΕΟ

0Η πόλη της Κορίνθου, χάρη στο μεγάλο έργο που έκανε το ΥΠΕΧΩΔΕ και είναι η διευθέτηση του Ξηριά δεν πνίγηκε και στάθηκε πολύ καλά στην Θεομηνία.
Ο δήμος στο έργο του Ξηριά, έφτιαξε μόνο τις αμφιλεγόμενες ζαρτινιέρες για να μην προσπαθήσει κανείς να οικοιοποιηθεί έργο που δεν του ανήκει και ολοκληρώθηκε με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αποδείχθηκε όμως περίτρανα το πρωί της Κυριακής, ότι δήμος Κορινθίων δεν είναι μόνο η πόλη της Κορίνθου.
Τα χωριά μας, χωρίς έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και χωρίς σχέδιο έπαθαν μικρές ή μεγάλες ζημιές. Και στα χωριά του δήμου Κορινθίων αποδείχθηκε ότι καλές είναι οι πλατείες αλλά τις καταπίνει η φύση μέσα σε δευτερόλεπτα, αν δεν έχουν προηγηθεί έργα υποδομής. 
Ενας δήμος που ο στρατηγικός του σχεδιασμός και η έρπουσα λογική του είναι οι αναπλάσεις αργά ή γρήγορα θα πληρώσει το τίμημα, της αδιαφορίας προς την φύση που όλοι έχουμε φροντίσει να βιάσουμε ο καθένας με τον τρόπο του και να δείξουμε την ασέβεια μας απέναντί της.
Η μεγάλη καταστροφή, που σημειώθηκε,το Σάββατο βράδυ στην Αλμυρή, ενδεικτικά αναφέρω την Αλμυρή, πρέπει να κάνει όλους όσους ασχολούμαστε με τα κοινά, πιο σοφούς αλλά και περισσότερο χρήσιμους. Ενα χωριό, που όσο καιρό είμαι στον δήμο Κορινθίων όλες οι συζητήσεις, περιλαμβάνουν μόνο αναπλάσεις, την στιγμή που η περιοχή είναι κυριολεκτικά σε πρωτόγονη κατάσταση απο άποψη των βασικών υποδομών που χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο οικισμό. Καλές είναι και οι αναπλάσεις αλλά πρώτα πρέπει να φτιαχθεί ο μώλος, να ανοίξουν δρόμοι, να καθαριστούν τα ρέμματα, να γίνει σχέδιο πόλης και άλλα πολλά που σήμερα είναι άναρχα και πρόχειρα, αλλά και επικίνδυνα όπως αποδείχθηκε. Δήμος λοιπόν δεν είναι μόνο η Κόρινθος...
Πρέπει να σχεδιάσουμε απο την αρχή και σωστά πλέον τα χωριά μας. Να ιεραρχήσουμε τις πραγματικές ανάγκες που έχουν και να κάνουμε έργα υποδομής που ανεβάζουν την ποιότητα ζωής μα πρώτα απο όλα την προστατεύουν..! Για να μην τα ρίχνουμε κάθε φορά στα ακραία φαινόμενα προκειμένου να δικαιολογήσουμε την αδιαφορία και την ανεπάρκεια μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ένα χρόνο πριν όμως:
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 02, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ομολογία Μουρούτσου για... "την αδιαφορία και την ανεπάρκειά μας" !!! - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator