Γόντικας: “Χορός εκατομμυρίων στην Πελοπόννησο ΑΕ” - ΒΙΝΤΕΟ

0
Για “χορό εκατομμυρίων στην Πελοπόννησος ΑΕ” έκανε λόγο η Νίκος Γόντικας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του BEST. Νωρίτερα είχε αποχωρήσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με αιχμές και συγκεκριμένες αναφορές από το Νίκο Γόντικα, ο οποίος αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση τα εξής:

“Αρνούμενοι να συμμετέχουμε σε μια Συνεδρίαση του ΠεΣυ που θα έδινε εκατομμύρια ευρώ στην Πελοπόννησο ΑΕ και ΜΗΔΕΝ ευρώ στου πληγέντες από την θεομηνία.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, δυο μόλις μέρες μετά τις καταστροφές από την «επέλαση του ΖΟΡΜΠΑ» στην Πελοπόννησο, θέσαμε θέμα να κουβεντιαστεί εκτός Ημερήσιας Διάταξης η ανάγκη λήψης μέτρων ανακούφισης των πληγέντων. Μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας μιας και ο χειμώνας είναι μπροστά και διεκδικήσεις κονδυλίων από την κυβέρνηση και τον κρατικό προϋπολογισμό για τα παραπάνω.

Στην αρχή ο πρόεδρος κ Στατηγάκος και η κα Νικολάκου με τεχνάσματα και στη συνέχεια με την ψήφο τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για αυτά τα θέματα.

Δεν θέλουν μόνο να κρύψουν τις πομπές τους, τις εγκληματικές τους ευθύνες για την παντελή έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.

Σύρονται από τον κ Τατούλη για να μην πιεστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με συγκεκριμένες διεκδικήσεις από μεριάς της Περιφέρειας.

Μετά από όλα αυτά, δεν είχε νόημα να συμμετέχουμε σε μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα αποφάσιζε να δοθούν εκατομμύρια ευρώ στην Πελοπόννησο ΑΕ και ΜΗΔΕΝ ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων.

Συγκεκριμένα:

55.000 ευρώ για διοργάνωση ιατρικού συνεδρίου.

150.000 ευρώ για διοργάνωση έκθεσης.

250.000 ευρώ για διεθνή δικτύωση.

1.000.000 ευρώ για σήμανση μονοπατιών.

30.000 ευρώ για συμβουλευτική υποστήριξη.

Σύνολο 1.485.000 ευρώ

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα, οργανωμένα να διεκδικήσουν:
Να καταγραφούν οι ζημιές, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποζημίωσης στο 100% των ζημιών σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις και στην αγροτική παραγωγή. Άμεση αποκατάσταση στις υποδομές (οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης κ.α)
Να οργανώσουν την πάλη τους, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.
Να συγκεντρώσουν δυνάμεις και να παλέψουν, για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο του την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών”.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 02, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γόντικας: “Χορός εκατομμυρίων στην Πελοπόννησο ΑΕ” - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator