ΔΕΡΒΕΝΙ: Καμία σχέση με «ιδιωτικές παραλίες» τα όσα ακούγονται και γράφονται

0



Δερβένι, 1.8.2018,12:15.

Στα πλαίσια του προγράμματος του ΕΜΠ με τίτλο «ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΝΟΤΙΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ - ΑΠΟ ΛΕΧΑΙΟ ΕΩΣ ΔΕΡΒΕΝΙ» το 2005, πραγματοποιήθηκε ακτομηχανική διερεύνηση των ακτών του ΝΑ Κορινθιακού Κόλπου, από Λέχαιο έως Δερβένι και εντοπίστηκαν παράκτιες ζώνες με εντονότερη διάβρωση, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως Α΄ προτεραιότητας, όσον αφορά την σημειούμενη διάβρωση και την αμεσότητα της ανάγκης κατασκευής έργων παράκτιας προστασίας.

Μία από τις ακτές με μεγάλη συνεχιζόμενη διάβρωση με απειλούμενες παράκτιες ιδιοκτησίες και έργων υποδομής, ήταν αυτή του Δερβενίου.

Δεδομένης της μελέτης και της περιορισμένης χρηματοδότησης, αποφασίστηκε η κατασκευή τμήματος του προτεινόμενου συνολικού συστήματος έργων, στα τμήματα ακτής που σημειωνόταν η εντονότερη διάβρωση.

Συγκεκριμένα, για το Δερβένι αποφασίστηκε η κατασκευή εννέα προβόλων και πρόκειται για έργο επανακτήσεως και όχι κατακτήσεως του φυσικού περιβάλλοντος χώρου.

Ο τότε Δήμος Ευρωστίνης, με την αρίθμ. 12/148/9-8-2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ΟΜΟΦΩΝΑ γνωμοδότησε θετικά για την κατασκευή του, όπως και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την ΝΑ Κορινθίας, οι πρόβολοι ολοκληρώθηκαν το 2010 και καμία σχέση δεν έχουν με «ιδιωτικές παραλίες».


Δημοσίευση: Αυγούστου 01, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΕΡΒΕΝΙ: Καμία σχέση με «ιδιωτικές παραλίες» τα όσα ακούγονται και γράφονται"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator