ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ.ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΛΥΔΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΧΑΙΟΥ

0Ο Δήμαρχος Κορινθίων παρευρέθηκε την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018 στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου όπου και υποδέχθηκε την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κονιόρδου Λυδία.

Η Υπουργός αποδεχόμενη την πρόσκληση του Δημάρχου, επισκέφτηκε τον Αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε για τα θέματα που θα πρέπει να δρομολογηθούν. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κορινθίων το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει εκπονηθεί είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί γιατί θεωρεί πως ο τόσο σημαντικός αυτός χώρος της Αρχαίας Κορίνθου θα πρέπει να είναι προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας του.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου για το οποίο ο Δήμαρχος Κορινθίων ανέφερε στην κ. Κονιόρδου πόσο σημαντικό είναι το να αναδειχθεί και να προβληθεί, καθώς και να συνδεθεί με τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Κορίνθου. Επίσης χαρακτήρισε σημαντική την προσπάθεια του Δήμου Κορινθίων να διασώσει μερικά από τα παλιά αποσυρόμενα ιστορικά σκάφη της χώρας και κάποια στιγμή αυτά να βρουν τον φυσικό τους χώρο στο Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου, έναν χώρο που θα δείχνει και την συνέχιση της ιστορικής πορείας των Ελλήνων που ήταν συνδεδεμένοι πάντα με την θάλασσα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κορινθίων τόνισε πως πρέπει να γίνει μια επανεκκίνηση δράσεων και έργων στην περιοχή σεβόμενοι πάντα την ιστορία και την αρχαιολογική σημασία της.
Δημοσίευση: Αυγούστου 23, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ.ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΛΥΔΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΧΑΙΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator