Οι τελευταίοι ιππότες του κρατισμού, ο Τσίπρας και οι ΑΝΕΛίτες του

0




Σε τριάντα χρόνια η Ελλάδα θα είναι μία χώρα γερόντων και σε εξήντα χρόνια ο αριθμός των κατοίκων της θα έχει συρρικνωθεί στα 7 εκατομμύρια. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το 2018 έχουν αναγάγει σε κυρίαρχο θέμα το αν θα παραταθεί για έξι μήνες η μείωση των συντάξεων για να πάρουν τις εκλογές. Για τέτοιο τσίρκο μιλάμε! Είμαστε σίγουροι ότι μας αξίζει κάτι καλύτερο;

Ζούμε σε μία κατεστραμμένη χώρα. Στην πραγματικότητα η χώρα -ως οικόπεδο- είναι μία χαρά. Εδώ και χιλιάδες χρόνια βρίσκεται στην θέση της και θα εξακολουθήσει να βρίσκεται, όσο υπάρχει αυτός ο πλανήτης. Ο λαός που την κατοικεί σήμερα δεν είναι στα καλά του. Οι προσωρινοί ένοικοί της, δηλαδή.

Το έχουμε ξαναπεί! Η κρίση είναι πάνω απ’ όλα μία κρίση πολιτισμού. Αν δεν μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την γενεσιουργό αιτία θα εξαφανιστούμε. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι το 1821 δεν είχαμε ανεξάρτητο κράτος και στην συνέχεια το πρώτο μας σύγχρονο κράτος ήταν μία κουκκίδα στον χάρτη.

Η Οικονομία μπορεί να βελτιωθεί. Η εικόνα μπορεί να αλλάξει σημαντικά και να μιλάνε όλοι για το μεγαλύτερο θαύμα στην σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας. Εμείς θα ξέρουμε, όμως, ότι δεν θα είναι έτσι. Ότι στις μέρες μας δεν γίνονται θαύματα. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν γινόντουσαν θαύματα. Ένας μικρός λαός, όμως, κατόρθωνε κάθε φορά το ακατόρθωτο γιατί είχε πίστη στον εαυτό του και γιατί είχε ως βασικό του όπλο την ελληνική παιδεία.

Ο Έλληνας δεν αγαπάει την συλλογική δράση. Κι αυτή η «αδυναμία» του, όπως την περιγράφουν άλλοι λαοί, είναι τελικά η μεγάλη του δύναμη. Η προσήλωση του στις δυνατότητες του ατόμου τον κάνει τον ιδανικό παίκτη στην εποχή του καπιταλισμού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να εφαρμόζει κανείς αριστερές πολιτικές σε μία χώρα που οι άνθρωποι μπορούν να λειτουργήσουν δημιουργικά μόνο σε ένα περιβάλλον ελεύθερης αγοράς.

Και πως γίνεται η Αριστερά να έχει εδώ και χρόνια ισχυρή απήχηση στον λαό; Αν αυτά που ισχυριζόμαστε ισχύουν, ότι η νοοτροπία του Έλληνα είναι πιο κοντά στις φιλελεύθερες αντιλήψεις, γιατί η Αριστερά μέχρι πρόσφατα κυριαρχούσε;

Αυτό που στην πραγματικότητα κυριαρχούσε δεν ήταν η Αριστερά. Ήταν ο κρατισμός. Το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει στις τάξεις της και Αριστερούς και Δεξιούς, δεν είναι τυχαίο. Αυτή η κυβέρνηση είναι το τελευταίο προπύργιο του κρατισμού στην χώρα. Ο κ. Τσίπρας και οι ΑΝΕΛίτες του είναι οι τελευταίοι ιππότες ενός συστήματος που κυριαρχεί στην Ελλάδα τα τελευταία ογδόντα χρόνια. Άλλοτε φορώντας την δεξιά και άλλοτε την αριστερή του φορεσιά. Να σκεφτεί κανείς ότι και οι λεγόμενοι αναρχικοί στην Ελλάδα είναι οι μόνοι στον κόσμο που ζητούν περισσότερο … κράτος!

Ο Έλληνας νιώθει στην πραγματικότητα άνετα σε ένα περιβάλλον που μπορεί να εργάζεται και να εκφράζεται ελεύθερα. Γι αυτό και πετυχαίνει σημαντικά πράγματα σε χώρες του εξωτερικού που βρίσκει ιδανικές συνθήκες. Την ίδια ώρα, όμως, δεν βρίσκει κακό να του προσφέρονται όλα έτοιμα στο πιάτο. Να φροντίζει για τα πάντα το κράτος, αντί να κουράζεται ο ίδιος. Ας μην ξεχνάμε ότι στην αρχαιότητα οι Έλληνες ήσαν έμποροι, αλλά και μισθοφόροι. Στην εποχή μας το «πλιάτσικο», οι λεηλασίες δεν γίνονται απέναντι σε κατακτημένους λαούς, αλλά στο … κράτος! Επειδή αυτό μπορεί να γίνει. Αν ήμασταν υπερδύναμη, τα πράγματα θα είχαν πάρει μία άλλη τροπή! Αλλά επειδή ακριβώς δεν είμαστε και δεν έχουμε ποιόν να λεηλατήσουμε, λεηλατούμε τον εαυτό μας!

Έφτασε η ώρα για να αποφασίσει ο λαός αυτής της χώρας ποια πορεία θέλει να ακολουθήσει, του εμπόρου ή του μισθοφόρου. Και στα δύο ήμασταν καλοί. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να τρώμε άλλο τις σάρκες του κράτους. Αυτές έχουν εξαφανιστεί κι έχουν πλέον εμφανιστεί τα κόκαλα. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε την οδό του εμπόρου.

Πεντακόσιες χιλιάδες συμπατριώτες μας έχουν ήδη φύγει στο εξωτερικό. Πεντακόσιοι χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούσαν να ζήσουν σε αυτό το τοξικό περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση τους εχθρεύεται. Όχι μονάχα δεν ανοίγει τον δρόμο για να επιτραπεί η ψήφος τους από απόσταση στις επόμενες εκλογές, αλλά αν ήταν στο χέρι της θα έκλεινε ακόμη και τα σύνορα για να μην επιστρέψουν στην Ελλάδα. Επειδή αυτή η κυβέρνηση εκπροσωπεί το ακριβώς αντίθετο από εκείνους. Εκπροσωπεί μία νοοτροπία που οδηγεί την Ελλάδα στην συρρίκνωση και στην εξαφάνιση. Κι ίσως πιο γρήγορα απ΄ ότι δείχνουν οι έρευνες.

Θανάσης Μαυρίδης
Liberal
Δημοσίευση: Αυγούστου 23, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι τελευταίοι ιππότες του κρατισμού, ο Τσίπρας και οι ΑΝΕΛίτες του"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator