ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ

0

Σκέφτηκε, λοιπόν, η υπεύθυνη και προβλεπτική ελληνική πολιτική ηγεσία: κι αν γίνει μια καταστροφή δεν θα πρέπει να ξέρουν οι φορείς του Δημοσίου να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες λέξεις για να συνεννοούνται μεταξύ τους; Να μην φωνάζει κάποιος, ας πούμε, "φωτιά!" και ο άλλος να νομίζει ότι θέλει να ανάψει τσιγάρο και ξέχασε τον αναπτήρα. Να καθίσουμε, λοιπόν, να φτιάξουμε ένα "Λεξικό Όρων Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών - Καταστροφών"! Πόσες είναι αυτές οι ρημάδες οι λέξεις; 100; 200; Όσο κι αν έψαξα στο διαδίκτυο να βρω αυτό το λεξικό δεν βρήκα ούτε ίχνος του.

Βρήκα όμως πόσο κόστισε η σύνταξη του λεξικού: 45.000 ευρώ! Ούτε του Μπαμπινιώτη δεν κόστισε τόσο. Κατά... σύμπτωση, 45.000 ευρώ κόστισαν και άλλες παρεμφερείς εργασίες για τη σωτηρία μας. Ας πούμε η "Κατάρτιση προδιαγραφών για την εκπόνηση μελετών χαρτογράφησης κινδύνου και εκτίμησης επικινδυνότητας" Όχι η ίδια η μελέτη, ε; Η Κατάρτιση προδιαγραφών! Δείτε τα άλλα 45άρια στα συνημμένα. Γιατί όλα κοστίζουν 45.000 ευρώ; Διότι αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που μπορεί ένα κυβερνητικό λαμόγιο να δώσει στον συνεργάτη του, ιδιώτη λαμόγιο, με απ' ευθείας ανάθεση, με το αζημίωτο βεβαίως - βεβαίως. Θες να μασήσεις 180.000 και να μη σε τρέχουν; Το σπας σε τέσσερα 45άρια. Απλό και μεγαλοφυές. Πέσαν λοιπόν τα λαμόγια επί Κωστάκη του (εντελώς) Β' στη μασαμπούκα καθώς οι κουτόφραγκοι έδιναν λεφτά για να οργανώσουμε την... πολιτική προστασία μας! Επινοούσαν απίθανα έργα και παντελόνιαζαν τα λεφτά των προγραμμάτων. Κι όταν ήρθε η ώρα για το μεγάλο λαβράκι, αυτό δεν θα το κοστολογούσαν 45 ψωροχιλιάρικα. 1.384.316 κόστισε το site της Πυροσβεστικής! (Τα στοιχεία από μελέτη των Καρκατσούλη - Στεφοπούλου - Πλυμάκη, εδώ: http://inerp.gr/…/s…/Politiki_prostasia_Koinoniko_kentro.pdf)

Πληρωμένο από την τσέπη του κουτόφραγκου και τη δική σου, μην το ξεχνάς. Και αναποτελεσματικό όταν χρειάστηκε, όπως αποδείχθηκε τη Δευτέρα. Το site της Πυροσβεστικής δεν είχε ούτε ΜΙΑ οδηγία για τους κατοίκους των περιοχών που φλέγονταν. Είχε διάφορες ηλίθιες ανακοινώσεις και την φοβερή προτροπή (εδώ: https://www.fireservice.gr/…/enemerose-gia-tis-dasikes-pyrk…): "Όσοι από τους συμπολίτες μας βρίσκονται πλησίον των πυρκαγιών παρακαλούνται να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί (Σ.Σ. όχι προσεκτικοί - προσεχτικοί, στη λαλιά του γκοζμάκη...) στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών."

Όσο ψάχνεις τα ενδότερα των μηχανισμών που χρυσοπληρώθηκαν υποτίθεται για να μας προστατεύουν τόσο σε πνίγει η μπόχα, όπως ο καπνός της Δευτέρας. Δεν διορθώνεται αυτό το κράτος, αδέρφια. Δώστε μας τη δύναμη να το ξεριζώσουμε και να στείλουμε χιλιάδες λαμόγια: μπλε, πράσινα, και κόκκινα στον εισαγγελέα.

Δημοσίευση: Ιουλίου 25, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator