Ποιοι (;) φοβούνται τη λαϊκή βούληση

0Όλοι δικαιούνται να ομιλούν στην παρηκμασμένη μεταπολιτευτική Ελλάδα, εκτός από τον λαό. Η άποψή του γίνεται δεκτή άπαξ την τετραετία ή και νωρίτερα, όποτε προκηρύσσονται εκλογές. Σε όλο το υπόλοιπο διάστημα της θητείας των βουλευτών, των πρωθυπουργών, των δημάρχων και των ευρωβουλευτών ο λαός δεν έχει δικαιώματα, αλλά μία υποχρέωση: Να χρηματοδοτεί την καταστροφή του και τον θάνατο του ελληνικού έθνους διά της υπερφορολόγησής του και του εποικισμού της χώρας από αλλοεθνείς ισλαμιστές. Κοντολογίς, δεν γίνονται δημοψηφίσματα ούτε καν για λόγους μείζονος εθνικής σημασίας.

Μόνο το 2015, σε μια επίδειξη πολιτικού καιροσκοπισμού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. έκανε δημοψήφισμα για την πρόταση Γιούνκερ και στη συνέχεια έπραξε ακριβώς τα αντίθετα από όσα ήθελαν οι Ελληνες!

Η γνώμη των ανώτερων κλιμακίων της εξουσίας για τους Ελληνες πρέπει να είναι εξαιρετικά αρνητική. Αν δεν ήταν, θα σέβονταν την άποψη του λαού και δεν θα ήθελαν από αυτόν μόνο να υφαρπάξουν με φτηνά και χυδαία κόλπα την ψήφο του και να τον αφαιμάσσουν οικονομικά.

Η κυβέρνηση δεν θέλει να ακουστεί (πολλώ δε μάλλον να εισακουστεί) η λαϊκή βούληση ούτε τώρα, στο μείζον θέμα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων. Θέλουν να δώσουν άρον άρον τα όσια και τα ιερά του Γένους μας στους ιστορικούς πορτοφολάδες των Σκοπίων και επιδιώκουν να κατευνάσουν τα πνεύματα στην Ελλάδα χαζογελώντας και μιλώντας για «ιστορική νίκη», όταν και τα νήπια αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για πανωλεθρία, εθνική καταστροφή και προάγγελο μύριων κακών για το έθνος και τον λαό.

Από την άλλη πλευρά, οι επικεφαλής της κυβέρνησης των Σκοπίων έχουν δεσμευθεί ότι θα κάνουν δημοψήφισμα για την υπόθεση - αποδεικνύοντας και στην πράξη ότι υπολογίζουν περισσότερο τον λαό τους και πως είναι μακράν καταλληλότεροι στον ρόλο που τους έχει ανατεθεί από τους ημέτερους ολίγιστους (και σε αξία και σε προθέσεις) πολιτικούς.

Ο λαός, όμως, πάντα βρίσκει τρόπο να επιβάλλει τη θέλησή του. Αρκεί αυτή η θέληση να είναι αρκετά ισχυρή και ακλόνητη.

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Ιουλίου 08, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποιοι (;) φοβούνται τη λαϊκή βούληση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator