Βλακείας εγκώμιον

0
Το ένα πρόβλημα είναι το πολυνομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που γονατίζει οικονομικά την ελληνική κοινωνία για τα επόμενα τουλάχιστον 15 χρόνια. Το άλλο πρόβλημα είναι οι αρχιψεύτες που έχουν συμμετάσχει σ αυτή τη σφαγή και την αρνούνται! Το τρίτο είναι η ανθρώπινη βλακεία.

Πρωταγωνιστές στο χτεσινό κρεσέντο εξαπάτησης του λαού οι δύο υπουργοί των περικοπών Πετρόπουλος και Κατρούγκαλος. Ο πρώτος, νομίζοντας προφανώς ότι απευθύνεται σε κοινό σανοφάγων, σαν την εκλογική του πελατεία, απηύθυνε το παρακάτω παραπλανητικό ερώτημα, το οποίο ακούω συχνά και από ανθρώπους που υποτίθεται ότι έχουν ακόμα λίγο κουκούτσι μυαλό, αλλά μηδέν πληροφόρηση.

Είπε ο υπουργός- σφαγέας των ταμείων: «Από το 201ο μέχρι το 2014 κόπηκαν 11 φορές πραγματικά οι συντάξεις. Αλλά, από το 2015 λένε ότι κόβονται οι συντάξεις, που δεν έχουν κοπεί ακόμα». «Έχετε δει εσείς τις συντάξεις να κόβονται οριζόντια επί αυτής της κυβέρνησης;»

Η απάτη πάνω στην οποία πατάει ο υπουργός είναι η ίδια που πατάει και όλη η ρητορική αυτής της κυβέρνησης με την 45ετή μέλλουσα λιτότητα, την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, την περικοπή των εισοδημάτων και την εξοντωτική φορολογία:

Ότι ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν ήταν υποχρεωμένη να κάνει η χώρα από το 2015 και μετά. Παρά μόνο να μαζέψει κατά ένα δις το δημόσιο. Αυτό και τίποτε άλλο! Με το περίφημο μέηλ Χαρδούβελη. Που τόσο λοιδόρησαν οι σημερινοί κυβερνήτες ότι τάχα … γονάτιζε το λαό και την Οικονομία! Τα μέτρα ενός δις! Έναντι μέτρων 11 δις, δανείου 85 δις, φόρων 10 δις, οπισθοδρόμησης 100 δις και κατεστραμμένες τις τράπεζες, που αφήνει πίσω της αυτή η κυβέρνηση! Μέχρι στιγμής.

Όλα όσα έχουν πετσοκοπεί μέχρι σήμερα από επιδόματα χηρείας, τέκνων, μεροκάματα, συμβάσεις, μισθούς και όσα έχουν επιβληθεί από φόρους και επιβαρύνσεις είναι ΟΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ 2015. Είναι όλα παιδιά ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και κανενός άλλου. Ούτε του Σαμαρά, ούτε του Βενιζέλου, ούτε του Γιωργάκη, ούτε του Κωστάκη. Αυτούς τους πληρώσαμε πανάκριβα από το 2010 μέχρι και το 2014. Εκεί, με άλλη μια περικοπή του δημόσιου τομέα κατά 1 δις, τελείωνε η ιστορία. Και με τις τράπεζες κεφαλαιούχες και ανοιχτές.

Καμιά τρόικα δεν ζήτησε παραπέρα περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μετά το 2014. Μόνο συμμάζεμα του ασφαλιστικού συστήματος σταδιακά.

Ο πολιτικός απατεώνας Πετρόπουλος, όπως και όλοι οι συνάδερφοί του απατεώνες της συγκυβέρνησης ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ. Ότι ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ.

Επιτεύγματα του σοκ μιας κυβέρνησης που επί 6 μήνες λειτουργούσε σαν τρελό φορτηγό με μεθυσμένο οδηγό. Που αφού σώρευσε άλλα 100 δις βάρος στην ελληνική οικονομία, έφερε και το χειρότερο: Την πλήρη αφερεγγυότητα στους δανειστές. Με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα βαρύτερα και μακροβιότερα δυνατά μέτρα ώστε από τη μια μεριά να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των χρεών και από την άλλη να επιβληθεί βαριά τιμωρία στους αφερέγγυους κυβερνήτες ώστε να μην ξανατολμήσουν να παίξουν με τους επικυρίαρχους.

Φυσικά, οι ιθαγενείς κυβερνήτες δεν έχασαν το βιοτικό τους επίπεδο ούτε την τσίπα που δεν είχαν. Και όλα τα πληρώνει ο λαός. Αυτή, άλλωστε είναι και η γερμανική τιμωρητική λογική τύπου Δίστομου: Εσείς τους ψηφίζετε, άρα εσείς είσαστε υπεύθυνοι γι αυτούς. Άρα πληρώστε τους! Και τους πληρώνουμε αντί να τους έχουμε πάρει στο κυνήγι.

Αυτή την πραγματικότητα ότι ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ είναι ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ δημιουργήματα του 3ου Μνημονίου και του 4ου Μνημονίου, θέλουν να θάψουν κάτω από τόνους ψεμάτων οι Πετρόπουλοι και οι Κατρούγκαλοι, οι Τσίπρες και οι Τσακαλώτοι, που αγορεύουν μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ακόμα και ο υποτιθέμενος «σοβαρός» Χουλιαράκης είπε χτες στη Βουλή ότι το πολυνομοσχέδιο, που δένει τη χώρα χειροπόδαρα για δεκαετίες, πρέπει να περάσει στο πόδι από το Κοινοβούλιο για να είναι ψηφισμένο ως τις 21 Ιουνίου στο eurogroup! Σήμερα έχουμε 11 του μηνός! Και οι Έλληνες βουλευτές με την κυβέρνηση δεν ψηφίζουν με γνώμονα το συμφέρον του κοινοβουλίου και του λαού, αλλά με γνώμονα τις ημερομηνίες που συνεδριάζουν τα υπερεθνικά όργανα! Είμαστε εντελώς υπόδουλοι. Και εντελώς δουλικοί μέσα στην υποδούλωσή μας. Αλλά, «να περνάμε καλά». Για φτύσιμο.

Σ αυτό το σκηνικό, ο παραπάνω Πετρόπουλος έφτασε στο σημείο να πουλάει χτες ξεδιάντροπα παραμύθια για πρόθεση απάλυνσης των περικοπών στις συντάξεις και για θεαματική… αύξηση για όσους κατέβαλαν μεγαλύτερες εισφορές και έχουν περισσότερα χρόνια ασφάλισης!

Αυτός ο πολιτικός απατεώνας κάνει ότι δεν ξέρει ότι οι συντάξεις που περιγράφει είναι ακριβώς ο στόχος του νόμου Κατρούγκαλου! Σε βάρος όσων έχουν ψηλότερες εισφορές και περισσότερα χρόνια! Και θα κοπούν ακριβώς όπως περιγράφει ο νόμος του Κατρούγκαλου, γιατί το απαιτούν οι δανειστές και το επιβεβαιώνει επανειλημμένα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος!

Ο κατ εξοχήν υπεύθυνος για την αχρείαστη σφαγή των συντάξεων Γ Κατρούγκαλος έφτασε χτές στο απόγειο του θράσους να φωνάζει ότι στο πολυνομοσχέδιο δεν υπάρχει καμιά μνεία για περικοπές συντάξεων και πως όποιος μιλάει για περικοπές λέει ψέματα! Απείλησε μάλιστα ότι αν υπάρχει τέτοια διάταξη θα παραιτηθεί! Τέτοια υποκρισία και θέατρο!

Φυσικά, όλα αυτά τα ψέματα εκστομίζονται για να τα ακούνε οι τηλεθεατές και οι ακροατές των ραδιοφώνων την ώρα που λέγονται. Με τη βεβαιότητα ότι ελάχιστοι πολίτες θα ψάξουν παραπέρα την αλήθεια. Και τα εκστομιζόμενα θα εντυπωθούν σαν αλήθειες στους σανοφάγους πολίτες. Οι οποίοι δυστυχώς δεν είναι και λίγοι.

Το ξέρουν αυτό οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός. Και εκεί ποντάρουν . Στην ανθρώπινη βλακεία. Η οποία, δυστυχώς, έχει αρκετούς θιασώτες στη χώρα. Και, ακόμα δυστυχέστερα, όπως έλεγε ο Αϊνστάιν, είναι ανίκητη.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal
Δημοσίευση: Ιουλίου 07, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βλακείας εγκώμιον"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator