Έως εδώ κύριοι (Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ)

0Βρισκόμαστε σχεδόν στην μέση τη καλοκαιρινής σεζόν. Η τουριστική κίνηση στην περιοχή βρίσκεται σε ύφεση. Την κατιούσα έχουν πάρει και τα έσοδα των καταστημάτων του δήμου μας. Η δημοτική αρχή ,φυσικά, απούσα από την δύσκολη καθημερινότητα του πολίτη, άλλωστε είναι παράδοση για τον συνδυασμό ''Ομόνοια'' να απέχει από τα προβλήματα των συμπολιτών μας.

Αναλυτικά, η περσινή καταστροφική σεζόν λόγω τσουχτρών έχει επηρεάσει φανερά τη φετινή σεζόν. Η θάλασσά μας έχει αποκτήσει την φήμη μιας επικίνδυνης και βρώμικης θάλασσας. Η μοναδική πιστοποίηση της ποιότητας των θαλασσινών νερών μας ή , για να το πω αλλιώς, το μοναδικό όπλο, για να απαλλαχτεί η περιοχή μας από την φήμη μιας «κακής θάλασσας» είναι η πιστοποίηση της Γαλάζιας Σημαίας. Η προηγούμενη δημοτική αρχή αντιμετώπιζε την πιστοποίηση της Γαλάζιας Σημαίας με ιδιαίτερο ζήλο, εξασφαλίζοντας με τις κατάλληλες ενέργειες 7 Γαλάζιες Σημαίες ετησίως, 6 για παραλίες του δήμου μας και 1 για την μαρίνα Ξυλοκάστρου. Η δημοτική αρχή του κυρίου Ανδρικόπουλου θεώρησε περιττή την αναγνώριση ποιότητας, καθαριότητας &ασφάλειας των ακτών μας & από 7 γαλάζιες σημαίες, καταλήξαμε στη 1.

Παράλληλα, ένα άλλο όπλο της δημοτικής αρχής, για να αυξήσει την τουριστική κίνηση του δήμου μας, θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός διαφημιστικού βίντεο της περιοχής μας. Δεκάδες τέτοια βίντεο βλέπουμε κάθε χρόνο στο διαδίκτυο με όμορφες εικόνες από παραλίες & αξιοθέατα διαφορών περιοχών. Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο για το Λουτράκι με περισσότερες από 15000 προβολές στο youtube. Η δημοτική αρχή απούσα και από αυτό τον τρόπο προβολής της περιοχής μας. Αλήθεια κύριε δήμαρχε, κύριοι αντιδήμαρχοι, κύριοι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων νομίζετε ότι οι καταστηματάρχες της περιοχής μας τα οικονομούν και ως εκ τούτου δεν χρειάζονται την βοήθεια του δήμου;

Για να μην λέτε ότι μόνο σας κράζω, αγαπητοί «ανεπαρκείς, ανίκανοι & επικίνδυνοι» τοπικοί άρχοντες σας βρήκα τους απαραίτητους πόρους για να κάνετε όσα προανέφερα, γιατί ως άνθρωπος μου αρέσει, όταν εντοπίζω τα προβλήματα να τα επιλύω.

Αγαπητοί συνδημότες πριν 10 ημέρες εντόπισα ένα έγγραφο δαπάνης 5896,80 ευρώ για πληρωμή οδοιπορικών επίσκεψης 25-30 Ιουλίου στην πόλη LOHGQUAN της Κίνας, του δημάρχου κ. Ανδρικόπουλου, του αντιδημάρχου κ. Αλογογιάννη & του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κύριου Νιάρρου. Άργησα να κοινοποιήσω αυτό το κείμενο διαμαρτυρίας ,γιατί ήθελα να επικοινωνήσω με εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου για να διαπιστώσω, εάν έχουν ενημερωθεί από τις δημοτικές αρχές για το συγκεκριμένο ταξίδι, εάν έχουν ερωτηθεί για το ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν και τι θα ήθελαν από την μεγάλη αγορά της Κίνας. Κανείς δεν ήξερε το παραμικρό για το συγκεκριμένο ταξίδι. Κατόπιν τούτου είναι προφανές ότι γίνεται μια τόσο μεγάλη δαπάνη χωρίς επιχειρηματικό σχέδιο, με άλλα λόγια πληρώνουμε τις καλοκαιρινές διακοπές τους αγαπητοί συνδημότες. ΄Άλλωστε, όπως μπορείτε να δείτε και στο τέλος της σελίδας που έχω το link, που περιγράφει την δαπάνη, το λένε ξεκάθαρα οι άνθρωποι: διερεύνηση δυνατοτήτων ανάπτυξης συνεργασίας των δυο πόλεων. Τι να διερευνήσεις , όμως ,όταν δεν έχεις μιλήσει με κανένα εμπορικό εκπρόσωπο, δεν ξέρεις ακριβώς πόσα άτομα μπορεί να σιτιστούν, να ψυχαγωγηθούν ή να στεγαστούν στην περιοχή μας, δεν ξέρεις ακριβώς πόσο λάδι ή κρασί παράγουν οι αγρότες της περιοχής μας;

Δεύτερη σπατάλη της δημοτικής αρχής. 'Όπως θα δείτε και παρακάτω, εισερχόμενοι στο link που έχω στο τέλος της σελίδας, για το ΚΕΠ Ευρωστίνης καταβάλλεται ενοίκιο 1200 ευρώ το τρίμηνο, δηλαδή 4800 ευρώ το χρόνο. Αλήθεια το ιστορικό κτίριο του Ειρηνοδικείου Δερβενίου ή το κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου Δερβενίου είναι προτιμότερο να ρημάζουν αντί να στεγάσουν την συγκεκριμένη υπηρεσία;

Αγαπητοί συνδημότες θα κλείσω το παραπάνω κείμενο διαμαρτυρίας με μια εικόνα των παραλιών μας. Αλήθεια μόνο εμάς αγαπητοί συνδημότες, μας συγκινούν αυτές οι όμορφες εικόνες του τόπου μας;

https://diavgeia.gov.gr/doc/63Υ0ΩΞΠ-3ΚΧ?inline=true
https://diavgeia.gov.gr/doc/73ΑΨΩΞΠ-Π1Α?inline=true
https://diavgeia.gov.gr/doc/6Σ1ΟΩΞΠ-ΞΞΤ?inline=true

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΙΟΣ
Τελειόφοιτος
Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
10 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση: Ιουλίου 10, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έως εδώ κύριοι (Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator