Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ οι ρυθμίσεις αυθαιρέτων

0



Με τον Ν.4495/2017 δίνεται παράταση επιπλέον δύο ετών στους πολίτες ιδιοκτήτες με αυθαίρετα κτίσματα ή αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες χρήσεις,να διατηρήσουν το ακίνητό τους καταβάλλοντας ένα και μόνο πρόστιμο -το οποίο είναι σαφώς μικρότερο από αυτό που θα επέβαλε η πολεοδομία μετά από αυτοψία στο χώρο- και να εξασφαλίσουν την αναστολή κυρώσεων και προστίμων για 30 χρόνια, ή ακόμα και την οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων, ανάλογα με την κατηγορία που εντάσσονται.
Πρόκειται ουσιαστικά για όμοιες διατάξεις ρυθμίσεων όπως με τον παλιότερο νόμο Ν.4178/13, όμως με κάποιους καλύτερους όρους όπως η μείωση των παραβόλων, η δυνατότητα εξόφλησης σε 100 δόσεις, οι εκπτώσεις στο πρόστιμο αν οι υπαγωγές των αυθαιρέτων γίνουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο κ.λπ..

Αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσεις που έχουν υπαχθεί στους προηγουμενους νόμους (ν.3843/2010, ν.4178/13) και δεν έχουν καταβάλλει το σύνολο του προστίμου, μπορούν να υπαχθούν στον νέο νόμο και να εκμεταλλευτούν τις μειώσεις των προστίμων.
Δημοσίευση: Ιουλίου 27, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ οι ρυθμίσεις αυθαιρέτων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator