Τα ανομήματα των προηγουμένων δεν ξεπλένουν τις πομπές των σημερινών στο Σκοπιανό

0
Του Γιώργου Χαρβαλιά

Μετά και την τελευταία θεατρική παράσταση στη βουλή, ανάθεμα κι αν υπάρχει Έλληνας που να μπορεί να πει με σιγουριά ποιο από τα σημερινά πολιτικά κόμματα νοιάζεται πραγματικά για την Μακεδονία και την διαφύλαξη της ιστορικής της κληρονομιάς.

Δυστυχώς η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε δήθεν για λόγους εθνικής ευαισθησίας η Νέα Δημοκρατία, κατέληξε σε έναν ασύλληπτο διαγωνισμό πειστηρίων ενδοτισμού και εθνικής μειοδοσίας. Των σημερινών, που ανερυθρίαστα ομολογούν ότι παρέδωσαν την ταυτότητα στον Ζαεφ με τη λογική “ε, τι να κάνουμε, οι διαπραγματεύσεις μοιραία οδηγούν και σε συμβιβασμούς” και των χθεσινών που ήταν έτοιμοι να ξεπουλήσουν και το erga omnes, αλλά σκόνταψαν στην αδιαλλαξία της τότε Σκοπιανής κυβέρνησης.

Το έχω ξαναγράψει γιατί τυχαίνει να το γνωρίζω καλά. Παρότι ο τρόπος και η ταχύτητα με την οποία αποχαρακτηρίστηκαν απόρρητα έγγραφα για ευαίσθητες διπλωματικές διαβουλεύσεις του “χθες”, θυμίζουν εντόνως…”Μαδουριστάν” και όχι ευνομούμενο κράτος με συνέχεια και συνέπεια στην επιδίωξη εθνικών στόχων, τα χαρτιά δικαιώνουν τον Κοτζιά και όχι τη Ντόρα. Κι ας σκίζει τα ρούχα της η κ. Μπακογιάννη.

Είναι σαφές ότι σε κάποιες στιγμές της κουβέντας με τους Σκοπιανούς φλέρταρε με το όνομα “Μακεδονία-Σκόπια” και σαφέστατο ότι υπονόμευσε το erga omnes, περιορίζοντας το στις διεθνείς, χρήσεις.

Τέλος χωρίς καμία αμφιβολία, η ίδια πρότεινε να προσδιορίζονται οι γείτονες ως “makedonski”, χωρίς καν να απαιτήσει αναθεώρηση του σκοπιανού Συντάγματος. Και αυτά τα γράφει χαρτί και καλαμάρι ελληνικό τηλεγράφημα με την υπογραφή του πρέσβη Παρασκευόπουλου. Ούτε αμερικανικό, ούτε ρωσικό, ούτε κινεζικό. Καλύτερα λοιπόν η συγκεκριμένη να λουφάξει γιατί εκθέτει και τον αδελφό της.

Επιπλέον ο Κοτζιάς μέσα στον χαρτοπόλεμο που ξεκίνησε, άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξε ελληνική κυβέρνηση που επιχείρησε να επιβάλει όνομα ως τετελεσμένο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε συνεννόηση με ξένη δύναμη.

Δηλαδή επιχείρησε διαπράξει το έγκλημα της εθνικής προδοσίας (γιατί εδώ δεν μιλάμε για ενδοτισμό, αλλά για ενεργή υπονόμευση των συμφερόντων της χώρας).

Αναμένω περαιτέρω διευκρινίσεις επί αυτής της σοβαρότατης καταγγελίας. Αν θέλει ο Κοτζιάς να παριστάνει τον ξύπνιο και ανοίγει τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει κιόλας να τα κλείνει με ότι αυτό συνεπάγεται. Όχι να τα μισοβγάζει απ´ το συρτάρι για να περάσει τον κάβο μιας συζήτησης στη βουλή και μετά να τα ξεχνάει. Συνεννοηθήκαμε;

Και σε κάθε περίπτωση τα ανομήματα των προηγούμενων δεν ξεπλένουν τις πομπές των σημερινών. Άλλωστε αυτοί οι τελευταίοι χρεώνονται έναντι της ιστορίας τις υπογραφές…

HellasJournal
Δημοσίευση: Ιουλίου 15, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα ανομήματα των προηγουμένων δεν ξεπλένουν τις πομπές των σημερινών στο Σκοπιανό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator