Τιμολέων Πιέτρης: Μονόδρομος η άμεση αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς από τον Δήμο Κορινθίων

0
Στην πρόσφατη πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , συζητήθηκε ως θέμα ημερήσιας διάταξης η Αξιοποίηση της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Κόρινθος 2014 – 2019 κ. Τιμολέων Πιέτρης ανέφερε, πως ήταν ο μοναδικός από την Αντιπολίτευση τον Σεπτέμβριο του 2017 υπέρ της Ιδιωτικοποίησης της Δημοτικής Αγοράς για τους εξής λόγους.

Καταρχάς θα υπήρχε αναβάθμιση της περιοχής, δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και η δυνατότητα σε τοπικούς επαγγελματίες να μεταφέρουν τα καταστήματα τους σε ένα σύγχρονο περιβάλλον στο κέντρο της πόλης.

Σήμερα τον Ιούνιο του 2018, επισήμανε ο κ. Πιέτρης , η πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι να μεταφερθούν στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, υπηρεσίες του Δήμου Κορινθίων.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα μια ελαφρά κινητικότητα τις πρωινές ώρες, και την λειτουργία ενός ή δυο μαγαζιών εστίασης όλη την ημέρα.

Αυτή η πρόταση έρχεται κόντρα στους λόγους για τους οποίους ο κ. Πιέτρης στήριξε την Ιδιωτικοποίηση της Δημοτικής Αγοράς.

Εφόσον ο Διαγωνισμός για την ανεύρεση Ιδιώτη Επενδυτή κατέστη άγονος μέχρι αυτήν την στιγμή, ο κ. Πιέτρης πρότεινε, ο ίδιος ο Δήμος να αξιοποιήσει την Δημοτική Αγορά και εάν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης επιχορήγησης από την Ευρωπαική Ένωση, να γίνει συνδυαστικά.

Μπορεί τα ενοίκια να είναι χαμηλά ανέφερε ο κ. Πιέτρης, αλλά αν υπάρχει σοβαρός έλεγχος για αυτά αλλά και για την λειτουργία των καταστημάτων εντός της Δημοτικής Αγοράς, τότε ο Δήμος θα κερδίσει άμεσα και έμμεσα σε βάθος χρόνου.

Άμεσα , πέρα από τα ενοίκια των καταστημάτων και από τους λογαριασμούς με το νερό και ρεύμα τους, και έμμεσα, αυξάνοντας την αγοραστική δύναμη του τόπου δίνοντας θέσεις εργασίας, αυξάνοντας την δυναμική των προμηθευτών των καταστημάτων, καθώς και μέσω των τουριστών που θα επισκέπτονται εκτός από την Δημοτική Αγορά, όλη την πόλη και τον Δήμο μας.

Ο κ. Πιέτρης τέλος ανέλυσε το οικονομικό κομμάτι της επένδυσης λέγοντας πως λόγω της μείωσης εργασιών τα τελευταία χρόνια υπάρχει δυνατότητα το έργο να υλοποιηθεί με μεγάλη έκπτωση από την αρχική εκτίμηση και αν συνδυαστεί μετά από σωστούς χειρισμούς και επιδότηση από την Ευρωπαική Ένωση, τότε θα αποτελεί μια επένδυση που αξίζει το κέντρο της πόλης μας ως βιτρίνα του Δήμου μας.

Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη | Επικεφαλής Τιμολέων Μιχ. Πιέτρης
Site www.korinthos2014.wordpress.com
Διεύθυνση Αδειμάντου 41, 20 131 Κόρινθος
Τηλ 2741075570 | Fax 2741075571 | Email politics@pietrisinsurance.gr
Δημοσίευση: Ιουνίου 14, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τιμολέων Πιέτρης: Μονόδρομος η άμεση αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς από τον Δήμο Κορινθίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator